Pegas Duatlon Buftea 2015

A doua ediție a duatlonului de la Buftea a fost un succes și a aliniat la start și câțiva bufteni, dar și sportivi experimentați, campioni naționali și pasionați din intreaga țară. Iata cateva impresii legate de Buftea:

  • puțini bufteni s-au incumetat să participe, deși prin suținerea primariei inscrierea lor a fost gratis, Bogdan Talașman, Daniel Marchidan, Robert Voicu, Marian Dogaru, Dana Zaharia, Georgeta Tobă, Darius Buleu, fiind cei care s-au avântat. Vezi galerie foto.
  • destul de puțini spectatori pe margine, buftenii fiind speriați de vântul puternic și vremea care se anunța ploioasă, dar știm că nici nu sunt mari amatori de mișcare in aer liber
  • probabil explicația pentru lipsa de interes a buftenilor vizavi de practicarea sporturilor este ignorarea de către autorități a mișcării sportive, lipsa parcurilor, lipsa evenimentelor de acest gen, lipsa sălilor de sport, a orelor serioase de sport (cel puțin cele din Liceul D. Dumitrescu, aflat in renovare de ani de zie)
  • insă lucrurile se mișcă bine la acest capitol de 3 ani de când este primar Pistol, care prin asociația sportivă Voința Buftea incurajează onorabil sportul pentru micii bufteni. In ultimii ani au apărut și câteva săli de sport și terenuri, iar domeniul privat Stirbey permite de ceva timp vizitarea și mișcarea in parc. Nu sunt de ignorat nici aparatele de fitnes montate recent in parcuri, și nici deschiderea primarului către acest tip de sport, duatlon și triatlon.
  • un moment interesant a fost crosul juniorilor, la final, unde au participat mai mulți copii din Buftea, mai curajoși și mai deschiși către mișcare decît sunt părinții lor.
  • dacă vreți să vedeți cât de mult ii influnețează aceste concursuri pe copii, să asistați la cursele copiilor din incheierea concursului, sau să vedeți ultima poză din galeria foto din subsolul articolului, unde am surprins o fetiță care a insistat să se invîrtă și ea pe bicicletă in fața curții, echiptată și cu cască,  cât timp trec concurenții.
  • bufteanul Cosmin Rogoveanu, cel care s-a implicat cel mai mult in organizare, incearcă tot posibilul pentru a atrage cât mai mulți bufteni către acest sport și totodată lipirea acestui concurs de orașul Buftea pentru a deveni tradiție si pentru a promova imaginea orașului.
  • astfel de concursuri sunt din ce in ce mai dese in orașele europene, fiind un sport la mare  modă, pentru că poate atrage oameni de toate vârstele și fără prea multă pregătire sportivă.
  • primarul a promis pentru organizarea celor două concursuri (duatlon + triatlon) 40 000 de lei, dar deși primul concurs s-a terminat deja, banii nu au apărut incă. Această sumă ar fi destinată premiilor, tricourilor și subvenționării concurenților bufteni
  • bună ideea primăriei de a distribui concurenților și tuturor copiilor tricouri cu sloganul orașului „Buftea, un oraș verde și curat”. Se leagă bine sloganul de acest eveniment!
 

Știm că multora le e greu să alerge singuri prin oraș, nu e chiar confortabil din cauza câinilor și a miștocarilor, dar dacă ne strângem mai mulți altfel ne facem curaj.

Pegas Triatlon Buftea va avea loc pe 13 iunie și va cuprinde și o probă de inot in Lacul Buftea. Pentru a stimula participarea buftenilor, am deschis acest grup pe Facebook, Alergăm in Buftea,  unde ne putem sfătui și prin intermediul căruia ne putem intâlni la o partidă de alergat, și de ce nu, de ciclism sau inot. Invitati in grup si alti bufteni care vor să alerge, nu neapărat ca antrenament pentru concursuri!  

Impresii generale și rezultate oficiale pe duathlon.ro

Impresii și foto de la concurs pe pagina de Facebook Pegas Duatlon Buftea

Le tinem pumnii lui Ciprian Balanescu si lui Attila Daniel , primii doi sosiți in concursul de la Buftea, care vor lua startul astazi in Campionatul European de Duatlon (proba olimpica 10 km alergare / 40 km ciclism / 5 km alergare) gazduit de Spania.

[gallery link="file" ids="6737,6738,6739,6740,6741,6742,6743,6744,6745,6746,6747,6748,6749,6750,6751,6752,6753,6754,6755,6756,6757,6758,6759,6760,6761,6762,6763,6764,6766,6767"]]]>

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *