Minune! Primăria Buftea și-a lansat site-ul!

După atâtea critici și atîtea sesizări pe care le-am făcut in privința asta, de mi-era deja jenă, iată că Primăria a lansat, in sfârșit, site-ul primariabuftea.ro. Rămăsesem probabil singura localitate din Romania care nu avea așa ceva , deși legea impune clar.

Deși acum 5 ani, prima promisiune, in capul listei, era transparența, Pistol a inchis site-ul primăriei. Am făcut numeroase sesizări și presisuni publice, și iată că, in sfârșit, i s-a făcut milă, sau cineva i-a pus un pistol la cap. Căci nu văd alt motiv pentru care și-ar intoarce fața la nevoia de informație a cetățenilor!

Surprinzător, au pus și anunțul viitoarei ședințe a consiliului local, care e joi, 16 februarie! Poate de acum nu mă voi mai da de ceasul morții să aflu ordinea de zi și data ședințelor!

Mai că imi vine să-l laud și mi-e frică să nu mă inmoi, căci transparența și accesul la informații sunt lucrurile pe care le doresc in primul rând. Dar mai au de lucru, mai au de pus pe site minutele ședințelor, dar și ce e mai important, anexele hotărârilor de consiliu, parte integrantă din acestea, și rapoartele de specialitate, pentru că acolo se văd lucrurile interesante, cifre, nume.

Dacă răsfoiți hotărârile veți vedea că unele au, altele nu au, anexele cu informațiile cu adevărat interesante. Ele sunt scoase deliberat din documentele interesante, evident cu scopul de a nu afla oricine despre ce e vorba. Spun și imi asum asta, pentru că documentele initiale, care sunt trimise către consilierii locali, conțin anexele, dar la publicarea pe site, sunt scoase intenționat.

Să nu ne entuziasmăm, că mai e mult de lucru la el! Unde sunt decalrațiile de avere, care lipsesc de ani de zile? Dar măcar avem speranțe acum. Au și formular de petitii on-line, pe care l-am testat, fără prea mari speranțe, și astept raspuns. Am solicitat să mi se spună cât s-a plătit pentru realizarea și intreținearea acestui site in 2016. De asemenea, incă aștept răspuns la petiții depuse la primărie. Poate intră, in sfârșit, in legalitate, și ne răspund!

]]>

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *