Lucrări de reabilitare marca "Pistol"

Duminică, vijelia a smuls piese din schela montată pe blocul R6, căzând in parcarea blocului R6 din Centru, o masină fiind serios avariată! Pompierii au intervenit și au indepărtat alte piese de schelă care stăteau să cadă!

Putea să omoare pe cineva! Locuitorii blocului, cărora le plouă și in case, sunt la capătul răbdării! Am trimis o petiție primăriei prin care solicitam informații privind motivele pentru care lucrările la blocul R6 au fost suspendate de 2 luni! Niciun răspuns.

Locatarii din R6 au solicitat in repetate rânduri explicații primarului, dar tot ce au primit au fost răspunsuri de genul „vă face omul și tot nemulțumiți sunteți” sau „firma de cosntrucții e de vină, are probleme, nu avem ce face!”

Lucrările au inceput in aprilie, au fost sistate in septembrie si probabil nu se vor finaliza până la primăvară, deși termenul era octombrie. Licitația privind anveloparea blocurilor din Buftea a fost câștigată de firma de casă a primarului, S.C. DELTA ACM 93 S.R.L, care nu are voie sa subcontracteze. Desi la R6 lucrările sunt sistate, la R9 merg bine.

Conform site-ului baniitai.ro firma Delta ACM a câștigat contracte cu Primăria Buftea, in ultimii 4 ani, in valoare de peste 16 milioane de euro! Valoarea contractului privind anveloparea din Buftea este de aproape 8 milioane de euro, investitii fiind incluse în Programul National de Reabilitare Termica a Blocurilor de Locuit

După cum ne-a obișnuit, primarul Pistol continuă să gestioneze lucrări de mântuială, care iși depășes cu mult termenul de execuție. Exemple: Liceul Dumitru Dumitrescu, Strada Studioului, apa potabilă, lucrările de canalizare, lucrările de reabilitare a drumurilor, piața centrală, trotuarele de pe Buc.-Targoviste, cantina si centrul social, reabilitarea termică.

CÂT COSTĂ REABILITAREA TERMICĂ

Asociaţia de locatari plăteşte 20% din costul total al lucrărilor de reabilitare. Restul de 80% este asigurat de la bugetul de stat şi cel local.

Procentul de 20% din totalul lucrării de reabilitare se împarte între toţi proprietarii, fiecăruia revenindu-i o cotă parte în funcţie de cota parte indiviză ce revine fiecărui proprietar. În cazul în care asociaţia, unul sau mai mulţi proprietari nu îşi pot achita partea ce le revine, primăria locală poate prelua parţial sau integral costurile şi poate decide modul în care se va recupera ulterior suma de bani. 80% din costul reabilitării termice este asigurat astfel:

 • 50% de la bugetul de stat, prin Ministerul Dezvoltarii Regionale şi Administraţiei Publice, în limita fondurilor aprobate anual pentru Programul naţional privind creşterea performanţei energetice a blocurilor de locuinţe;
 • 30% de la bugetul local, în limita fondurilor aprobate anual pentru Programul local privind creşterea performanţei energetice a blocurilor de locuinţe.
  schela1232 Afacerile de la parterul blocului sunt in moarte clinică

Eu mi-am inchis 3 saptamani afacerea de la parterul acestui bloc, sa termine cu mizeria de la geamul meu, dar nu numai că nu au reusit, dar muncitorii au și dispărut… Am venit, am facut eu curatenie, am deschis si ce credeti? La prima ora vine Serviciul de Salubritate al primariei sa le platesc factura curenta, 63,29 de lei pe luna! Am plătit, desi eu nu am produs niciun gram de gunoi in 3 saptamani si imi fac singur curatenie! Nu mai am pretentia sa incurajeze micile afaceri locale, dar da-o incolo, nici sa le sugrumi deliberat! 

De 5 luni de când am schela deasupra spațiului comercial (foto jos), vânzările mi-au scăzut drastic și nu mai pot continua in condițiile in care concurența e serioasă, iar treaba cu schela va mai dura luni bune. Proprietarul spațiului, nu numai că nu-mi micșorează chiria spațiului, dar se gândește să o și mărească. Că doar reabilitarea ii va crește valoarea spațiului!

Asa arată spațiul meu comercial. Mie mi-a ajuns, caut să inchiriez in altă parte!

dsc_1932

.

]]>

14 raspunsuri
 1. EugenD
  EugenD says:

  Delta ACM trebuie sa raspunda penal pentru aceasta neglijenta. Putea sa se termine mult mai rau, chiar avem nevoie intotdeauna de cadavre pentru ca autoritatile sa-si faca treaba? Dovada mai clara de neglijenta nu exista iar neglijenta are raspundere penala! Exista cineva in orasul asta care sa aplice corect legea?
  Cine suporta costurile deplasarii pompierilor la fata locului?

  Răspunde
 2. bizu
  bizu says:

  Sa recapitulam , o furtuna foarte puternica a smuls niste panouri prst fixate .
  Da e posibil si foarte probail sa fie vina firmei care efectueaza lucrarile . dar de ce e de vina Primarul ? Adica voi va dati de ceasul mortii cu legalitatea si respectarea legii dar cand o firam care a castigat o icitatie pentru o lucrare (adica perfect legal) face o greseala e de vina Primarul?
  Dar cand pompierii vin sa dea jos din pom o pisica cine suporta costurile ? Pompierii eugen D sunt ca si Ambulata un serviciu public , si intervin pe gratis ori de cate ori sunt chemati . O persoana poate fi sanctionata daca-i cheama degeaba ( alarma falsa ) dar numai dca a facut asta cu intentie . de exemplu si poti sa-i chemi sa te salveze de o amenintare reala dar nu poti sa-i chemi sa te salveze de tine insuti

  Răspunde
  • Mihai
   Mihai says:

   Articol: „firma de cosntrucții e de vină, are probleme, nu avem ce face!”, Eu: Ba aveți!.
   Firma cu pricina are un contract desfășurat cu Primaria, deci Primaria trebuia sa se asigure ca firma poate duce la sfârșit lucrările fără evenimente sau probleme calitative.
   Firma respectiva trebuia sa aibă un Plan de Lucrări, Plan de Calitate, Plan de Lucrări la înălțime; daca sunt semnate de Primărie, vina se împarte, daca nu…avem o problema si in Primarie.
   OK: revendic costurile reparațiilor de la Antreprenor, dar Primaria si ea este in culpa pentru ca a lăsat un Antreprenor nepregătit cum se cuvine sa desfășoare lucrări care s-au dovedit ca-s nesigure.
   Radule, trăi-ți-ar tie!

   Răspunde
 3. EugenD
  EugenD says:

  Pot sa chem pompierii sa ma salveze de o amenintare reala? Perfect! O sa-i chem sa ma salveze de politrucii din Buftea! Vreau sa vina pompierii sa descarcereze camarila politica infasurata in jurul bugetului Primariei Buftea. Sa dea cu apa fiarta pe ei ca sa le desclesteze maxilarele de curul sefilor mai mari. Sa ridice cu macaraua blestemul asta care a picat pe oras!

  Răspunde
 4. @nume
  @nume says:

  Te simti si tu razbunat cum se simte labarul ala de ziarizd fara niciun serviciu si care e tinut in spate de femeie si de bo$$-ul cu capse, ca se deschide mizeria aia de shaormarie pe Dn,fericirea taximetristilor,repetentilor,ratatilor, manelistilor si samsarilor din Baneasa de la doua dimineata cu de toate, iubitori de maioneza si de carne cumparata de-a gata pe batz din Germania si injectata cu cacat si e-uri.Fac un pariu ca n-o sa tina mai mult de 6 luni „minunea”,cum mai fac un nou pariu ca la viitoarele alegeri din Buftea o sa se schimbe famiglia.Vine taifunul :)))) bou mic ce esti,un mizilic,un lacheu,de faptul ca cacatul asta de sat n-are infrastructura,n-ai cu ce ajunge in Bucuresti,se caca toate institutiile statului pe el de cetatean,se pisa statul pe micii comercianti,te falimenteaza la greu,nimic,in schimb sa va bucurati parsiv la afacerea altuia care munceste stiti,boscetari mici.Labarilor,mergeti ca vitele de 27 de ani cu maxi-taxi fara sa va plangeti,platiti ca boii taxe ca sa fiti furati,se pisa statul pe doleantele vostre iar voi,”marii” oameni…ma cac pe voi de vine taifunul,cacatilor.

  Răspunde
 5. Marius
  Marius says:

  Lucrările nu mai pot continua, materialele de construcție,( masa se șpaclu, decorativa ) nu se pot aplica la o temperatură de sub 5 grade Celsius.
  Cine face asta își bate joc de materiale, muncă, beneficiarii lucrării.
  Cred că la R6 lucrarile vor fi reluate în aprilie 2017.
  Lucrările nu au mai continuat pentru că primăria nu a livrat banii firmei constructoare.

  Răspunde
  • Bogdan Toba
   Bogdan Toba says:

   Exlus! Am zis in articol si e clar… licitatia privind reabilitarea termica in Buftea a fost castigata de Delta ACM si nu are voie sa subcotnracteze!!! In timp ce lucrarie aici au fost oprite, la blocul din spate au inceput dupa, si continua intens.

   Răspunde
 6. nume
  nume says:

  Pleaca din Buftea daca nu-ti convine, bo$$ si famiglia pleaca cand vor ei, bo$$ E TAIFUN, E ORASUL LUI. Oras pe care-l privesti tu din maxi taxi cand te duci la munca la Bucuresti cacareaza.

  Răspunde
 7. Bogdan Toba
  Bogdan Toba says:

  E loc sub soare pentru cei ce fac compromisuri, pentru cei ce se incovoaie si pentru cei ce vor sa faca profit indiferent de ce ofera. Eu ma retrag deja, in conditiile in care ma blocheaza schela de 5 luni si mai dureaza inca 5 luni, iar propietarul spatiului vrea sa-mi mareasca chiria, ca asa stie el ca se fac afacerile. Eu nu am putut functiona absolut deloc o luna continuu din cauza ca se spargeau peretii deasupra tejghelei mele, iar el ma suna sa-mi ceara chiria! Nici ca ma streseaza cu ceva aparitia concurentei, altele sunt problemele mele!

  Răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *