Liber la pescuit pe lacurile din Buftea! Vor fi ale noastre?

Acumularea Buftea de pe râul Colentina, cuprinde 4 lacuri, toate pe teritoriul localității noastre. Din această vară contractul de concesiune către o firmă privată a expirat pentru lacul de la Calul Bălan, astfel că acum pescuitul este liber pentru toată lumea. In limitele legii.

Nu e pește mare, căci fostul administrator nu ar fi lăsat ceva in lac, dar e mult pește mic, prilej excelent pentru partide simple și antrenante pentru pescari amatori. Iar buftenii au mare tradiție pe baltă!  Din păcate și la braconaj… “Prinde și eliberează” e mai degraba “Prinde si bagă la oală”.

Primarul Pistol a fost deja la Administratia Bazinala de Apa ArgesVedea de care aparține acumularea Buftea și a discutat o eventuală preluare a lacurilor in administrația primăriei. Nu depinde numai de el, ci de o licitație și de eventuale oferte ale unor oameni de afaceri, dar Pistol a promis că va face tot posibilul să redea lacurile buftenilor.

Ar fi chiar o reușită frumoasă, pentru că buftenii au fost frustrați ani de zile de interdicția la pescuit sau prețurile prohibitive! Și a reda lacurile buftenilor nu inseamnă doar pescuit, ci și amenajarea lor, cu alei, piste de  biciclete, parcuri, etc. Pistol a spus că primaria a făcut deja cadastrul lacurilor și că intenționează, printre altele, să inființeze o academie de caiac-canoe la Buftea.

Zilele astea e plin de pescari pe lac! Am crescut pe gârlă, dar nu am văzut in viața mea așa ceva, nici măcar nu am auzit vreo minciună pescărească de felul ăsta. Am fost martorul unui eveniment nemaipomenit… un pescar a prins, in zona Calul Bălan, 7 bibani dintr-un foc!

IMG_5147 IMG_5240 IMG_5254

]]>

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *