Interviu "catchy" – Secretul fetei frumoase

Dorina-Grațiela Aolăriți

Graţiela Aolăriţi din Buftea, autoare a cartii pentru copii „Secretul fetei frumoase” și profesor de arte plastice la Laboratoarele de Talente a acordat un intervu pentru site-ul www.catchy.ro un site din ce in ce mai popular, care are ca descriere: „Femeia care a crescut și vrea mai mult. Din orice.”

Daca cititi interviul veti observa ca doamna din Buftea se descurca bine de tot nu numai cu penelul, dar se si exprima intr-un mod foarte placut. Poate ii vom lua si noi un interviu candva.

Dorina-Grațiela Aolăriți, de unde până unde ai ajuns la scrisul literaturii pentru copii? Eu am încercat să scriu aşa ceva, când fiica mea a fost mică, dar n-am reuşit. Nu e deloc uşor.

– În copilărie, fiind mezina într-o familie numeroasă, scriam – ori cel puţin asta încercam să fac – literatură pentru cei mari. Bineînţeles că nu-mi ieşea. Dar o făceam din curiozitate, dintr-un spirit “mârşav” de intruziune în lumea celor care pot şi au voie să se îndrăgostească, să aibă probleme, să-şi creeze intrigi, să le coase, să le complice, să le descoase… Era un fel de privit pe gaura cheii într-o imaginată lume “a celor mari”, cu toate distorsiunile de rigoare. Eram avidă să cunosc şi să pătrund un limbaj, un tip de comunicare inaccesibil mie, “aia mică” de atunci. Iar acum, părinte fiind, scriu literatură pentru copii şi tare am bănuiala că o fac exact din aceleaşi motive; din dorinţa de a accesa un univers în care lucrurile încă nu s-au complicat, de a fi părtaşă cu drepturi depline la modul lor simplu de a comunica şi de a vedea lucrurile.

Îmi dau seama că, prin ceea ce aştern pe hârtie, lansez anumite mesaje sub influenţa contextului în care impulsul creativ mă surprinde; copiii mei sunt încă mici, iar la atelier sunt înconjurată de mulţi alţi copii. Nici eu nu scriu doar literatură pentru copii, aşa că sunt de acord; e oleacă mai complicat să li te adresezi prin poveşti, trebuie s-o faci într-un spaţiu restrâns, într-un limbaj accesibil lor şi neapărat într-un mod care să-i farmece. Dacă tot sunt genul care se abandonează proiectelor sale – şi sunt! – am găsit cu totul natural să mă dedic total creşterii copiilor mei în primii lor ani; cred că mi-a ajutat enorm timpul petrecut cu ei, discuţiile noastre aparent fără noimă şi, la fel de important, jocurile cele mai grele în care m-am introdus, în care ei au binevoit să mă invite, adică acelea la iniţiativa lor, după regulile lor. Şi n-au cum să nu mă inspire, cum să nu mă îndrume…

– Te rog să încerci să te prezinţi pentru cei care ne citesc…

Citeste intreg interviul pe catchy.ro … Interviu Gratiela Aolariti – Secretul fetei frumoase

In căutarea artiștilor bufteni. Grațiela Șerban-Aolăriți.

LABORATOARE de TALENTE și-au deschis uşile, ferestrele… şi braţele

Graţiela Aolăriţi lansează „Secretul fetei frumoase”


]]>

2 raspunsuri
  1. Hadrian
    Hadrian says:

    Felicitari pentru faptul ca faci cunoscute si altfel de lucruri…

    Azi mi-a cazut in mana ziarul Ring (cel cu distributie gratuita) si am citit un articol proaspat despre Buftea. Cautand pe site, am gasit si articolul online.
    Ramane la latitudinea ta daca il postezi. Mereu am zis ca e important sa facem cunoscuta cum putem Buftea veche, cea adevarata, despre care tu ai mai scris.

    http://www.ziarulring.ro/stiri/cultura/252829/Un-caz-literar-extrem-de-ciudat-Moartea-si-invierea-poetului-Dimitrie-Stelaru

    Răspunde
  2. Suzanne
    Suzanne says:

    I am genuinely glad to glance at this blog posts which carries lots of useful information, thanks for
    providing these kinds of information.

    My web site [url=http://www.lolatoys.com]tienda erótica
    para mujeres[/url]

    Răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *