Inca o gluma a primariei… Raport anual privind transparenta decizionala pe 2014

Prima promisiune elecotarala a lui Pistol a fost transparenta decizionala, capitol la care Primaria Buftea a fost mereu repetenta.

Transparenta sub actuala conducere este o gluma proasta. La petitiile pe care le depui ti se raspunde in bataie de joc, daca ti se raspunde. Mie mi s-a raspuns la toate, in sensul in care mi-au trimis o hartie, doar ca erau obligati. De exemplu, ultima oara, cand le-am cerut lamuriri in privinta lipsei anexelor parte integranta si cea mai importanta din hotararile de consiliu, anexe care pot ascunde multe și pe care au obligatia sa le afiseze pe site, mi s-a raspuns in bataie de joc, ca nu sunt posibilitati tehnice sa afiseze si acele anexe pe site.

Asta ar fi o treaba de 1 minut pentru un elev de clasa a 8-a. As putea intelege daca anexele reprezentau ceva harti imense, dar era vorba doar de tabele pe foi A4. Mi s-a recomandat sa vin la sediul primariei sa la consult daca vreau. Exact cum zicea fostul primar… daca vreti transparenta, veniti si cautati-o! Sa nu mai zic de petitia prina care am solicitaat sa mi se comunice motivul pentru care fantana arteziana din fata primariei nu se mai porneste. Mi s-a raspuns la misto, ca asa au solicitat locuitorii orasului, cand de fapt au stricat-o definitiv cu patinoarul.

In baza Legii 52/2003, privind transparenta decizionala in administratia publica, Primaria Buftea mai face o gluma buna. Publica Raport anual privind transparenta decizionala pe 2014.

 

 

A 1 b – desi ma uit constant la avizier, nu am vazut niciodata anunturi cu acestea

A 6 – stie cineva cine e persoana responsabila de relatia cu societatea civila?

B 2 a – desi ma uit constant la avizier, nu am vazut niciodata anunturi cu acestea

B 2 b – desi legea obliga si anuntarea pe site, nu s-a intamplat vreodata

B 3 – doar 26 de persoane prezenta tot anul, dovada ca nu stie nimeni de aceste sedinte

B 4 – ziaristul primarului nu e mass-media, el nu publica nimic din sedinte, iar un ziarist oarecare a fost data afara de insusi primarul Pistol

B 9 – este o minciuna

C – din informatiile mele sunt cazuri in care autoritatea publica a fost actionata in instanta pentru nerespectarea acestei legi

 

SECTIUNEA a 2-a
Dispozitii privind participarea la procesul de luare a deciziilor

Art. 7.
(1) Participarea persoanelor interesate la lucrarile sedintelor publice se va face in urmatoarele conditii:
a) anuntul privind sedinta publica se afiseaza la sediul autoritatii publice, inserat in site-ul propriu si se transmite catre mass-media, cu cel putin 3 zile inainte de desfasurare;

Art. 10.
Minuta sedintei publice, incluzand si votul fiecarui membru, cu exceptia cazurilor in care s-a hotarat vot secret, va fi afisata la sediul autoritatii publice in cauza si publicata in site-ul propriu.

CAPITOLUL III
Sanctiuni

Art. 13.
(1) Orice persoana care se considera vatamata in drepturile sale, prevazute de prezenta lege, poate face plangere in conditiile Legii contenciosului administrativ nr. 29/1990, cu modificarile si completarile ulterioare.
(2) Plangerea si recursul se judeca in procedura de urgenta si sunt scutite de taxa de timbru.

 

Jurnalist agresat și dat afară de primar din ședința publică a Consiliului Local Buftea.

]]>

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *