Imobiliare Buftea (2): Nu vrei să-i vinzi terenul la preț de nimic? Cu complicitatea RCS-RDS, Pistol te distruge.

Primarul orașului Buftea deține o mare parte din terenurile din Buftea, inclusiv pe drumul spre Tamasi-Corebanca, unde dezvoltă un adevărat domeniu pe o tarla intreaga.

Acolo e teren arabil pe hectare intregi, dar a avut grijă, prin sprijinul companiei de apă RAJA, să introducă apă curentă și canalizare pe camp, pe terenurile lui. Asta in timp ce blocurile din cariterul Săbăreni, nu au canalizare.

A cumpărat mare parte din terenul din jur, pentru a-și asigura intimitatea, și a plantat sute de pomi pe margine, in același timp când și Primăria Buftea a cumpărat și a plantat pomi in oraș, angajații primăriei udând și pomii primarului in acelși timp, moment surprins chiar și de mine.

Ce face Pistol, când cineva ii stă in coastă

In zona aia, lângă moșia sa, un cetățean modest din Buftea are și el 10000 de metri pătrați, moștenire, nu la șosea, in planul 2, fix intre terenurile primarului, deținute prin mama sa, Ioana Năstase si sora sa, Margareta Pistol. El sustine că Pistol i-a propus să-i cumpere terenul, dar cu un preț extrem de mic, că, nu-i așa, nu are ce să facă cu el acolo. Omul nostru a refuzat prețul jignitor, mai ales că acel teren e singura sa avuție, afară de bicicletă, desigur.

Ce a urmat? Pe lângă tradiționalele discutii grele față in față, Pistol a inchiriat o bucată de teren firmei mamut RCS-RDS, care să construiască acolo o uriașă antenă de telecomunicații, domeniu atât de cunoscut primarului, absolvent al facultății de profil. Ar fi putut să le pună la dispozitie orice palmă de teren din zecile de hectare pe care le are acolo. Dar nu, le- a dat bucata fix de lângă terenul respectivului.

Explicatie harta: Rosu – terenul cu pricina, aflat in Tarlaua 40, stăpânită aproape in toatalitate de mama si sora primarului. Verde – drum public, aproape impracticabil, numit strada Mănăstirii, prin care primarul a băgat canalizare si apă curentă, deși nu e nicio locuință in zonă, și niciun proiect. Albastru – locul antenei GSM, pe proprietatea mamei primarului.

RCS-RDS construieste ilegal si ignoră

Pe terenul familiei Pistol, RDS-ul a construit fără autorizatie de constructie, exact la hotarul cu terenul omului, o antenă GSM de cel putin 30 metri inălție, care se vede și din sosea. Nu știu cât e de periculos pentru sănătate respectivul dispozitiv, dar omul are o expertiză in sensul acesta si o prezintă in instanță. Ce e sigur… după documentele obtinute, dispozitivul este ilegal, lucru recunoscut inclusiv de Primăria Buftea, dar nu sub semnătura primarului, cum ar fi trebuit. Acesta a evitat să semneze personal.

Voi puteți construi ceva in Buftea fără nici un fel de autorizatie? Nici de la Primăria Buftea, nici de la Directia de Sănătate Publică, nici de la Agentia Nationala pentru Protectia Mediului, nici acordul legal al vecinilor. Ați fi fost luați pe sus in secunda 2. Iată totuși, incă un caz care ne demonstează că dacă servești interesele primarului, poți face lucruri ilegale in Buftea și ești protejat.

Deși somată să desființeze construția, RCS-RDS plătește amenda și ignoră termenul acordat desființării. Antena GSM e in picioare si acum, Pistol, la fel. Terenul omului nu mai are valoare., căci cine ar cumpăra la umbra acelei antene? Doar Pistol, oferind 1 eur/mp.

Interesant, din informațiile noastre, un alt operator de telefonie mobilă, concurent al RDS, ar fi cerut autorizatie de amplasare a unei antene GSM in Buftea, dar Primăria nu i-a aprobat.

]]>
0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *