Gardurile, noul fenomen local

Dacă mă urmăriți de mult, știți că am o problemă cu gardurile. Domnul primar, o are și el, dar pe invers. In sensul că eu urăsc gardurile, iar el face garduri peste tot, de orice fel, pe bani mulți. A inceput cu gardurile cimitirelor și bisericilor, parchetului, pieței. Ok, dacă nu ar fi fost toate lucrari pe bani mulți date firmelor de casă.

Dar de ceva timp a inceput o campanie de expansiune, in sensul că montează garduri mai mici sau mai mari, de plasă, pe spațiile verzi, domeniul public din proximitatea blocurilor, dar și departe de ele, pe marginea străzilor. Le si vopseste. Unele au și porți pentru ca anumite persoane să aibă acces. Desigur, unii cetățeni de la parterul blocurilor au amenajat frumos acele spații. Sunt sigur că o puteau face și fără gard. E aiurea că credem că le va călca cineva in picioare zilnic, fără gard.

Știu că sunt mulți care iubesc gardurile. Dar nu vorbim despre cele de pe proprietăți private. De câte ori am semnalat ceva despre un gard, am primit niște reacții absolut ciudate, de la injurii impuțite, la tâmpenia aia cu „bine măcar că face ceva”. Vă rog din suflet să nu o aud și pe aia cu „și in București sunt”, că nu am ajuns să luăm ca etalon administrația Firea sau Negoiță.

Cu riscul de a mi-o lua iar, aș vrea să discutăm totuși mai aplicat despre ele. Parerea mea, pe care nu vreau să mi-o impun:

💚🌳 – Sunt urâte, nu tre să ai un simț estetic deosebit ca să iți dai seama! Gardurile astea mici de plasă nu oferă confort și nici siguranță. Gardurile inhibă, limitează, izolează. Gardurile dezbină, impart orașul, au un impact psihologic negativ pe domeniul public intr-o comunitate.

💚🌳 – Gardurile vor atrage gunoaie, șobolani, boscheti, bălării, greu de intreținut la rădăcina gardului. Vor fi aliatele boscheților crescuți necontrolat, care la rândul lor devin veceuri pubice, sub geamul blocului. Gardurile vor incurca procesul de curățenie și asta va fi ca o scuză a autoriților. Parcă in felul acesta și-au pasat răspunderea.

💚🌳 – Avem nevoie de spații verzi deschise, vremea gardurilor și boschetilor plantați a apus! Orice ochi avizat iți va spune că blocurile au nevoie de spațiu deschis jos, ca totul să arate bine.

💚🌳 – Sunt absolut inutile! Vă rog să-mi spuneti la ce ar putea folosi! Poate e cineva priceput la peisagistica, psihologie, economie, inginerie… Numiti vă rog o utilitate!

💚🌳 – Nu cred că au rol de protejarea spațiilor verzi dintre blocuri, căci spațiile orocum sunt niște uscăciuni sub formă de boscheți, care n-au văzut apă și sapă de pe vremea lui Rovinaru!

💚🌳 – A susține că sunt utile pentru că nu se mai calcă iarba, e absurd. Spațiile verzi frumoase, bine intreținute, vor impune respect, și unui needucat ii va veni mai greu să le joace in picioare, decât pe cele mizerabile. Nu cu gard facem educația!

💚🌳 – Arată groaznic când se strâmbă! Le și inlocuieste periodic, că se sprijină lumea de ele și se strâmbă ca naiba. Deci costuri suplimentare. De banii cu care sunt puse aceste garduri se pot intreține frumos spațiile verzi.

💚🌳 – Deseori cetățenii din bloc și-au amenajat diverse, jos, intre bloc și gard. Se poate discuta cu asociatiile de locatari… Aveți nevoie de ele? Faceți ceva constructiv acolo? Vreți să le amenajați frumos? Da, poftiți, facem/faceți gardul!

Nu vă mai povestesc de vechile garduri care străjuiesc spatele blolcurilor din Centru, din anii 80, multe dintre ele „potejând” niște focare de infecție. Toate aceste spații trebuie „rase” și refăcute, ingrijite de asocițaiile de locatari și să vedeți că gardurile vor fi inutile! Iar orașul va fi cu adevărat verde și curat, frumos, modern, deschis și prietenos! Hai să lăsam copiii să calce pe iarbă!

Vă rog, dați un semn… dacă nu o opinie in comentarii, măcar un PENTRU sau CONTRA scris.

#Buftea2020
#BufteaPoateMultMaiMult

Este posibil ca imaginea să conţină: copac şi în aer liber
Este posibil ca imaginea să conţină: plantă, copac şi în aer liber



Este posibil ca imaginea să conţină: copac, plantă, iarbă, în aer liber şi natură
]]>
1 răspunde
  1. Calache
    Calache says:

    In fata blocului cu banca Transilvania,la scara dinspre rond au venit baietii acum o luna,au taiat tot gardul din fier forjat si l-au inlocuit cu unul mizerabil din plasa. De ce?Apropo,imi doresc ca noul primar care o sa vina (daca nu se manaresc alegerile) sa promita ca muta stalpii de iluminat de pe trotuare,nu ii mai suport,nu pot merge de ei,multi ,urati si montati in bataie de joc.Buftea a ajuns cel mai mototolit oras din Ilfov,nu s-a mai facut nicio investitie,a fost lasat sa se degradeze.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *