Folosesc la ceva camerele de supraveghere?

Buftea e impânzită de camere de supraveghere, unele luate prin 2006 pe foarte mulți bani, altele montate anul trecut, după un proiect cu finanțare europeană.

Camerele de supraveghere nu se vor niște spioni in viața bufteanului, ci au menirea de a-i proteja, de a descuraja infracțiunile și de a rezolva probleme de acest gen. Știe cineva vreun caz rezolvat cu ajutorul acestor camere de supraveghere? Eventual ceva intâmplat noaptea?

Eu am văzut imagini de pe unele camere, imagini inregistrate noaptea, și nu se vede absolut nimic. Probabil sunt cele mai ieftine. Nimic… doar umbre, siluete, lumini. Nu se văd fețele oamenilor și nici numerele mașinilor. Poate o să vă arăt și vouă.

Până atunci, iată un caz intâmplat de sărbători. Un autoturism a derapat și a intrat in parcarea blocului 35, lovind 3 mașini parcate regulamentar, cu parcarea plătită la zi și o cameră de supraveghere la doi pași. Autorul accidentului a fugit de la locul faptei și nu a fost găsit nici până acum, cetățenii rămânând cu paguba.

Pe cameră nu s-a văzut nimic. Oare panoul acela publicitar de sub cameră nu e pus total aiurea? Am incercuit camera video cu roșu.

 

]]>

1 răspunde
  1. Hadrian
    Hadrian says:

    De cate ori revin in orasul de bastina, ma impiedic de lucruri ce nu si-au gasit inca rezolvare. Referitor la aceste camere ca sa aibe efect, ar trebui ca imaginile luate live, sa fie vizionate in timp real de catre cel putin doi angajati. Nu stiu cate camere sunt in Buftea ca nu le-am numarat. Sunt curios insa daca acestea sunt prevazute si cu sistem infrarosu ca sa poata vedea noaptea. Pana una alta, cred ca au fost o investitie proasta, lasand la o parte bunele intentii…
    Am observat doua camere plasate la o inaltime extrem de mare (undeva aproape de becurile stradale). Camerele plasate foarte sus, sunt pentru supravegherea unei zone mari si de regula sunt telecomandate si chiar au zoom, ceea ce nu cred in cazul de fata.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *