Daca tot va pasa de cainii cautati pe Facebook…

Se intampla ceva ciudat pe Facebook in ultimele zile. Cand credeam ca am scapat de articolele si referirile la evadarea prin prohab a lui Borcea, Facebook-ul s-a umplut de postari cu caini pierduti. Sunt convins ca in curand vor aparea si teorii ale conspiratiei pe site-urile dedicate credulilor, unde se vor explica in mod savant cauzele disparitiilor canine din ultima vreme.

Sa va zic ceva, daca tot distribuiti caini pierduti de oameni pe care nu-i cunoasteti, din orase in care n-aveti treaba si cunostinte. Daca tot va pasa si iubiti cateii, nu mai bine faceti ceva util pentru ei? Ceva palpabil. Ceva la nivel local, ca e mai usor. Cum ar fi sa va interesati de mia de caini din adapostul construit de Primaria Buftea.

Ati plans dupa ei si le-ati luat apararea pana in panzele albe si ati acuzat autoritatile ca vor sa le faca de petrecanie. Surpriza! Autoritatile locale si-au facut foarte decent treaba, i-au strans fara scandal si fara agresivitate, le-au facut custi individuale, cu mancare, cu presulet, cu cabinet veterinar. Atat v-au rugat daca va pasa… sa veniti sa-i vizitati, sa-i mangaiati, sa le aduceti mancare sau sa-i adoptati. Voi preferati sa iubiti cainii altora. Si doar de la distanta, in poze.

V-ati gandit cat de greu le e cateilor din adapostul din Buftea in aceste zile friguroase? Le-ar fi fost mai greu pe strada, contrar propagandei iubitorilor de animale care nu-i vor stransi in adapost. A mers cineva la adapost sa se convinga ca e totul in regula? Ca mai traiesc, ca au ce manca?

Pe Facebook cineva, probabil nu din Buftea, a facut o pagina Help the dogs of Buftea Shelter . Se spune acolo ca o duc rau catelusii si ca situatia e dramatica. Pe mine nu m-a convins pentru ca nu au poze concludente. Se strang si fonduri pe un site pentru ei, pana acum suma ridicandu-se la 1000 de euro. Puteti dona daca aveti incredere ca se face ce trebuie cu acei bani.

Daca nu aveti incredere nici in aceasta pagina, nici in autoritati, mergeti acolo, faceti poze, daca e cazul noi le publicam si vedem cum putem ajuta local. Pentru ca local e mult mai eficient. Firesc ar fi sa va pese intai de cei de langa voi.

Pentru a ajunge la adapost vedeti Harta Buftea aici. Cautati pe acel site Strada Randunelelor. Adapostul este in capatul acestei strazi, care iese din Bd. Muncii, fix pe langa calea ferata.

George Pistol despre adpostul de caini

A inceput strângerea câinilor fără stăpân din Buftea!

 ]]>

1 răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *