Viitorul smuls din rădăcini

Un obișuit articol de periaj din Scânteia, pardon Jurnalul de Ilfov, mi-a atras totuși atenția din cauza tabloului pe care incerca să-l spoiască, unul cu o lume minunată in care veți găsi numai copii!

Vă recomand să-l citiți, dar cu o lămâie in dinți, să vă amuzați și să vă ingroziți totodată de ce a ajuns jurnalismul ăsta de casă! Plătim din banii noștri vreo 1000 euro pe lună către acest ziar, exclusiv ca primarul să-și spele imaginea. Dacă il urmăriți veți constata că se publică in el in medie 1 articol pe săptămână despre Buftea (de fapt despre Pistol), la o simplă socoteală ieșind cam 10 milioane lei vechi pe articol. Pe astfel de articol. Vă inchipuiți căt de profitabil e astfel de jurnalism? Și cât de proști suntem noi că acceptăm să plătim?

Viitorul prinde rădăcini… deja!

O actiune frumoasă pusă la cale de Pistol, el la costum, cu profesori, ziariști, politisti, brigadieri silvici si cel mai ieftin și mai eficient instrument electoral… copiii. S-au plantat pomi, s-a zâmbit, s-au făcut poze, s-au dat citate filosofice… Super!

Cum zicea pasărea măiastră din Harap-Alb… „Mancati, beti si va veseliti, dar de fata imparatului Roș nici nu ganditi!”

La o aruncătură de băț sunt două păduri, Bufteianca spre Nord și Buciumeanca spre sud, ambele cu defrișări masive și inexplicabile in ultimii ani.

Priviți pozele noastre de la fața locului! Sunt suprafețe imense puse la pământ și copaci tineri și sănătoși tăiați la dimensiunea căruțelor. Cum credeți că e posibil așa ceva? Câți dintre voi credeți că e ceva legal in asta? Știți cumva cine a dat lemne in scop electoral in ultimii ani? Aveți idee de unde iși iau unii lemne iarna? Cât, cum și cui plătesc? Credeți că se poate face așa ceva fără ca primarul, pădurarul și poliția să știe?

Domnule primar, domnule brigadier silvic, dragi profesori! Luați copiii de mână și duceți-i să vadă cum plânge pădurea, să ințeleagă că trebui să lupte pentru ea, pentru viitorul lor, nu pentru al vostru, și nu-i mai incolonați să-i scoateți la drum la poze electorale și la munca in folosul altora!

 

Si pådurile buftene dispar!

Pădurile din Buftea sunt puse la pământ!

https://www.youtube.com/watch?v=0n4V9bkMBjw https://www.youtube.com/watch?v=jr6kbSDuOh8]]>

6 raspunsuri
 1. ALEXE TUDOR
  ALEXE TUDOR says:

  Cu ce drag atinge frunzele vlastarului tanar. Doamne ce primar avem. Uite ce veseli sunt copiii adusi de prietena de familie si campanie a dansului, doamna profesoara Boca. Cred ca asta este ,,adevarata fata a primarului nostru, nu cea de mosier calare. Votati pistol si va veti alege doar cu …. adica cu ce v-ati ales pana acum. Cu ce ?

  Răspunde
 2. EugenD
  EugenD says:

  Duminica am fost cu bicicleta in padurea Bufteianca (cea din spatele liceului Stirbey). De la coltul padurii, de unde este si o cladire (de padurari cred), tot drumul a fost arat si este impracticabil. O fi o metoda buna impotriva grataragiilor care vin in zilele calduroase si lasa foarte multa mizerie in urma lor insa este o obstructionare si a celor cu mult bun simt care vor sa se plimbe cu o bicicleta in aer curat, departe de zumzetul orasului si al traficului rutier. Care vor sa-si puna gandurile in ordine dupa o saptamana stresanta si obositoare.
  Recunosc ca m-am tot gandit de ce s-a luat aceasta hotarare. Cum gunoaiele inca zambeau la soare, fiind in cantitati foarte mari in canalul de irigatii din imediata vecinatate a padurii cat si la marginea padurii, imi vine greu sa cred ca solutia aceasta, atat de radicala, a fost luata din acest considerent. Daca erau interesati de mizeria din padure atunci, asa cum au gasit un tractor cu care sa are drumul, gaseau un tractor cu care sa stranga mizeria. Era „one to one”! Nu aveam nimic de comentat si intelegeam ca din cauza unora trebuie sa sufere toti.
  Cum mizeria insa este la ea acasa in acea zona iar defrisarile sunt principala ocupatie a celor care ar trebui sa aiba grija de padure imi rezulta ca solutia asta s-a luat tocmai ca sa indeparteze accesul cetatenilor din zona astfel incat defrisarile sa se faca in tihna, imaginile prezentate in acest articol fiind graitoare. N-au ei nevoie de oameni acolo care sa se plimbe cu bicicletele sau sa stea la aer curat. I-ar incurca. Mizeria nu-i intereseaza, cum nu-i intereseaza nici padurea. Pe ei ii intereseaza banul si, iata, pozatul in ecologisti!

  Răspunde
 3. Bizu
  Bizu says:

  in ultimii douazeci de ani Buftea a avut si momente bune si monente mai putin bune , dar de fiecare data pentru problemele din oras a fost de vina primarul . Indiferent de numele lui si culoarea politica pentru tot ce mergea prost erea de vina primarul . La fel e si acum .
  NU nu primarul este vinovat pentru ce se intampla in oras sau pentru cum arata orasul , Oamenii sunt vinovati adica noi locuitorii orasului prin actiunile sau inactiunile noastre . Nu e de vina primarul ca se fura lemne din padure ( si nici treaba lui sa prinda hotii) ; nu e treba primarului sa adune resturile de la gratare , E usor sa acuzi primarul ca nu e curat orasul si tu sa arunci gunoiul pe jos , Este adevarat sunt cartiere in care strazile sunt adevarate santiere dar se lucreaza la canalizare sau se repara drumurile. Eu cred ca toti primarii din ultimii ani au avut si parti proaste dar toti si -au lasat amprenta asupra orasului si l-au schimbat in bine. In schimb noi cetatenii ( care suntem toti destepti si cinstiti) ce am facut ?

  Răspunde
 4. Bogdan Toba
  Bogdan Toba says:

  „NU nu primarul este vinovat pentru ce se intampla in oras sau pentru cum arata orasul , Oamenii sunt vinovati adica noi locuitorii orasului prin actiunile sau inactiunile noastre .”
  Pe bune? Ai vorbit politicianul Bizu, sper, nu cetateanul Bizu. Stim ca sunt multi cu zici tu, dar sunt si destui cetățeni model, Bizu! Nu tre să-i băgați in aceeași oală și să-i tratați la fel, dacă nu-i vedeți adulmecând pe la uși, milogindu-se și plângându-se. Vorbiti in numele vostru, nu ne serviți iar propagandă patriotică pentru cei retarzi, gen „nu te intreba ce face tara pentru tine, intreaba-te ce faci tu pentru ea!”
  „Nu e de vina primarul ca se fura lemne din padure ( si nici treaba lui sa prinda hotii)”
  Dar a cui e Bizule? Nu e el șeful suprem al Poliției Locale, unde angajează fix pe cine vrea el, deși locurile ar trebui scoase la concurs?

  Răspunde
 5. ALEXE TUDOR
  ALEXE TUDOR says:

  Este….nu este…..????!!!!……dar sigur tolereaza treburile astea…..probabil are un presentiment legat de alegerile viitoare, tinand cont ca ,,umbala vorba-n sat” ca este cel mai slab si cel mai afacerist (nu insensul bun), primar ales de Buftea vreodata !

  Răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *