Ciprian Marica și copiii Școlii nr. 1 din Buftea, un an de existenţă a proiectului “Laborator Vocaţional”

Buftea, 12 august 2017: Copii, profesori şi invitaţi speciali au sărbătorit sâmbătă, 12 august, un an de existență a proiectului educațional “Laborator Vocațional”, inițiat și implementat de Fundaţia Ciprian Marica. Evenimentul aniversar s-a desfășurat pe scena Centrului Cultural Buftea.

Proiectul pilot “Laborator Vocaţional”, realizat în parteneriat cu Şcoala Gimnazială nr. 1 Buftea, a oferit şansa unui număr de 900 de copii, cu vârste cuprinse între 7 şi 14 ani, să urmeze gratuit pe parcursul unui an cursuri de actorie, canto, vorbit în public, scriere creativă, matematică, informatică, desen şi pictură.

Spectacolul care a marcat un an de existență a proiectului educativ a debutat cu melodia “When you belive”, cântată de absolvenţii secţiei de canto, al celui de-al treilea modul al “Laboratorului Vocaţional”. Mesajul celor mici a fost cât se poate de puternic: “Orice este posibil, trebuie doar să crezi!”.

Şi dacă până în acest moment cursanţii Fundaţiei Ciprian Marica au avut ocazia să se exprime pe scenă doar artistic, la ultimul eveniment copiii au ţinut să îi mulţumească lui Ciprian Marica în cadrul unui filmuleţ realizat ca o surpriză pentru fondator. Mesajul tuturor pentru fostul atacant a fost ca acesta să continue proiectul care le-a dat ocazia să se descopere, să devină mai puternici, mai siguri pe ei, să-şi facă prieteni, să înveţe ce înseamnă munca de echipă şi “să mergi mai departe orice ar fi”.

https://youtu.be/MBBAKz-bB2Y

.

In cadrul evenimentului aniversar, Ciprian Marica le-a transmis cursanţilor că va relua în Bucureşti acest proiect dând şi altor elevi posibilitatea de a-şi descoperi vocaţia şi a evolua. Fondatorul le-a promis copiilor că se vor revedea în scurt timp, anunţând în premieră cel mai recent proiect al fundaţiei: “Mă bucur că sunteţi alături de mine astăzi pentru că am şi eu o surpriză pentru voi. Împreună cu colegii mei lansez oficial proiectul “Fii pe cont propriu!”. Îmi doresc să aveţi şansa să aflaţi de la diferite personalităţi ce presupune fiecare domeniu de activitate şi cum poţi avea succes urmând exemplul celor consacraţi. Sunt de părere că aveţi nevoie şi de exemple pozitive pentru a reuşi”.

Andreea Ibacka, prezentă la eveniment în calitate de invitat special, le-a povestit copiilor cum s-a lansat în urmă cu aproximativ 10 ani, chiar în oraşul lor natal. I-a încurajat pe copii să continue studiile amintindu-le celor mici că doar prin educaţie şi muncă poţi avea succes, indiferent de domeniul în care te hotărăşti să activezi.

Spectacolul a continuat cu discursuri puternice pe subiecte sensibile precum cerşetorie, sindromul Down, comerţul cu arme, animalele de la circ şi jocul suicidal „Balena Albastră”.

Piesa de teatru “Inima Pădurii” a transmis un mesaj de iubire, toleranţă şi cooperare ridicând problema a ceea ce contează cu adevărat în viaţă.

Spectacolul s-a încheiat cu absolvenţii secţiei de canto care au impresionat prin talent, voce, costume şi coregrafie, după care toți cei prezenți în sală au admirat, pe holurile Centrului Cultural Buftea, expoziţia de desen şi pictură realizată cu multă grijă de cei mai mici cursanţi ai fundaţiei.

***

Despre Fundaţia Ciprian Marica

Fundaţia Ciprian Marica este o organizaţie non-profit înfiinţată pe 23 noiembrie 2012. Misiunea Fundaţiei Ciprian Marica constă în descoperirea, îndrumarea, formarea şi promovarea tinerilor cu talent şi aptitudini în domeniile artistic, sportiv, educaţional, prin organizarea de acţiuni şi manifestări sportive, culturale şi educaţionale. Fundaţia acţionează pe trei planuri: programe pentru bursieri, programe comunitare şi construirea pas cu pas a unei şcoli vocaţionale, acesta fiind obiectivul pe termen mediu.

Pentru mai multe informaţii contactaţi:

Artemis Boldea Director General Fundaţia Ciprian Marica

Str. Gheorghe Tiţeica, nr. 121C, etaj 7, sector 2, Bucureşti Tel: 0722.286.284 E-mail: contact@fundatiaciprianmarica.ro Web: www.fundatiaciprianmarica.ro

943A9688 (1) 943A9721

]]>

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.