Au băgat videochat-ul in consiliul local

UPDATE 2021: 4 ani mai tarziu și numeroase conflicte, chiar și fizice, Tribunalul Ilfov a anulat autorizatia de constructie a acestei clădiri din spatele primăriei. Decizia nu e definitivă.

Una dintre regulile după care funcționez e să nu mă bag intre neințelegerile dintre vecini, și chiar să nu abordez astfel de subiecte sensibile, care nu mă privesc și care nu privesc comunitatea, ci doar anumite persoane. E treba lor, chiar dacă unii au clar dreptate, au autorități care să intervină, și cred că mediatizarea unor astfel de subiecte nu poate decât incurca mai rău situația.

Dar când astfel de subiecte devin de interes public și au impact la nivel local, inclusiv prin sesizarea și nimplicarea autorităților, nu prea le putem ocoli.

In ședința Consiliului Local Buftea din iunie, 4 cetățeni au fost prezenți să-și susțină o sesizare depusă in prealabil, care urma să intre pe oridinea de zi la capitolul „Diverse”. Era vorba de o sesizare privind un vecin care ar fi construit altceva decât e legal să construiască și care i-ar fi agresat și deranjat pe ceilalți de lângă. De asemenea, ei acuzau clar autoritățile locale de complicitate la apariția unei clădiri in care se va face videochat, intre locuițele vecinilor, la doi pași de Primăria Buftea. (vezi foto sus)

Pentru cine nu e incă in 2017, videochatul nu e ceva grotesc sau ilegal, dacă nu sunt implicate și altefel de combinații și dacă nu deranejază vecinii, normal, și poate genera locuri de muncă, mai ales intr-un oraș in care un liceu stă să se inchidă. Glumesc. Sau nu? S-ar putea ca in urma acestui articol să nu rămână decât o reclamă bună.

N-ar fi corect din partea mea să-mi exprim opinii pe marginea subiectului, doar public partea din minuta ședinței care se referă la subiect.  Ar fi fost interesant punctul de vedere al consilierului PSD Richard Gioarsă, căci locuiește acolo, dar nu a fost prezent la ședință.  A fost insă prezent arhitectul șef, Dumitru Păun, pentru a da câteva explicații, probabil special la solicitarea primarului, căci la alte ședințe nu vine.

Singura mea opinie pe subiect e că cei doi, Pistol și Păun nu păreau siguri pe ei, nu aveau argumente solide la reclamațiile cetățenilor, care păreau disperați. Unul dintre ei, domnul Muha, a avut și o replică, pe cît de calmă, pe atât de incisivă, incât a produs… liniște. A spus „sunt acuzat că m-am apucat să fac sesizări, dar nu e adevărat, nu am făcut incă nimic. Am lucrat 40 de ani in justiție (n.r. – fost președinte al Judecătoriei Buftea), când o să mă apuc de făcut sesizări, o să se simtă!”

Iata partea din minuta țedinței, referitoare la subiect:

videochat1 videochat12 videochat123

]]>

22 raspunsuri
 1. cosmin
  cosmin says:

  Stimata redactie, dragi iubitori de on line,
  din intamplare cunosc subiectul si se impune o precizare: in acel spatiu se va deschide o pensiune!!!!! Si inca ceva: cine ar fi atat de cretin sa-si deschida un videochat la care sa-si faca si reclama in public?? Fantasmagoric

  Răspunde
 2. @cosmin
  @cosmin says:

  Vad mare scris „Studio b” si silueta unui aparat de fotografiat.Pensiune zici?Ne faci tampiti cu poza in fata.Vine dracu sa stea la pensiune in Marele oras Buftea.

  Răspunde
 3. Dragos
  Dragos says:

  Deci dle Bogdan, citesti siteul concurent. Altfel nu aveai cum sa stii de Orwell. Pt ca pe facebook cand ti s-a spus prima oara de ferma, ai aratat clar ca nu stii de unde vine si ce e. Apoi citind colo, ai cautat pe goagal. Bravo e un pas inainte. Dar de 84 ce zici?

  Răspunde
  • Bogdan Toba
   Bogdan Toba says:

   ce site concurent visezi? haznaua aia platita din bani publici doar ca sa manance rahat despre mine? vino-ti in fire, cum să fie concurent și cum să citesc așa ceva? cat despre ferma lui pește, binențeles că am intrebat, doar nu credeam ca o casă de locuit are vreo legătură cu celebra nuvelă, pe care probabil am citit-o cu 20 de ani inaintea ta.

   Răspunde
 4. Dragos
  Dragos says:

  Dragul meu esti un inchipuit. Faptul ca poate (repet… poate) ai citit… desi ma indoiesc, pentru ca acum 20 de ani era o nuvela interzisa iar tu erai un rahat cu ochi pe atunci… poate ai vazut desenul animat dat imediat dupa 89, nu te poate destepta.
  Tu si varul din America ce se crede burghez pentru ca mananca branza brie si bea un vin frantuzesc, sunteti niste inchipuiti. Esti provenit dintr-o familie simpla fara istoric, nu neg ca ai tai au fost oameni cinstiti, dar de unde pana unde boala asta de a te da ceea ce nu esti?
  Desteapta-te ca nu s-a nascut lumea asta odata cu tine si nici soarele nu se invarte in jurul tau.
  Te-am simpatizat, chiar te laudam, pana mi-am dat seamaca nu ai cu ce si ca nu meriti.
  Altul de rusine se muta din oras… Esti un fel Cioplea daca iti spune ceva numele, cu toate ca ma indoiesc. Tipul avea probleme psihice dar era respectat pentri ca nu deranja. Tu deranjezi prin prostie si prin emfaza de a te da grande… Nu te mai da ca nu ai cu ce. Inca o data iti repet: mi-e jena ca am crezut in tine!

  Răspunde
 5. Bogdan Toba
  Bogdan Toba says:

  E ok, se intâmplă să te inșeli in privința oamenilor. Nu tre să-i fie jenă. Nici eu nu sunt cel mai bun și nici nu pot mulțumi pe toți. Dar de ce mă jignești? De sub anonimat și la mine acasă practic…

  Răspunde
 6. Ion
  Ion says:

  Si de ultima ora!staff-ul evenimentului summer well s-a cazat in aceasta zisa locuinta a domnului Edi,martori vecinii toti din strada Vlasiei! Exista activitate de noapte!O minune se va intimpla curind!

  Răspunde
 7. !!!!
  !!!! says:

  Nu inteleg!Ce rusine poti provoca daca spui lucrurilor pe nume!Este o diferenta!Intre rusine si curajul de a deranja ceva sau pe cineva!!!Domnul Toba lasati ciinii sa latre!Nu sinteti o rusine a orasului!O rusine sint cei care fura si sint de acord cu lucrurile murdare din acest oras!

  Răspunde
 8. Cristina
  Cristina says:

  Locuri de munca videochat
  6 septembrie 2017 la 17:07
  Si, daca s-ar deschide acolo un studio de videochat, care ar fi problema? Este un domeniu legal din 2003. Studiourile de videochat profesionale asigura contracte, platesc asigurari sociale, taxe, impozite etc.
  Da click pe Locuri de munca videochat. Nu aici… La comentariul original

  Răspunde
 9. Bogdan Toba
  Bogdan Toba says:

  Nu-i bai. Doar că in discutie nu e vorba despre cat de legal e asa ceva, ci despre cat de legal e sa obtii o autorizatie de la arhitectul sef pentru ceva si tu sa faci altceva. Subiectul trebuia dezbătut in cheia asta, dar ne-a luat valul cu videochatul.

  Răspunde
 10. Ion
  Ion says:

  Nu!Cu stirea si acordul boss-ului si al arhitectului sef s-a facut aceasta locatie,zisa” locuinta”!Si tot cu acordul prealabil s -au facut si operatiuni de cazare de summer-well!

  Răspunde
 11. Ion
  Ion says:

  Rectific!A venit sa l felicite pe Edy, sa se asigure ca totul este ok si sa faca citeva rezervari pentru evenimentul din familie!nunta mare -n sat!

  Răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *