Campionatul Sud-Est European de Duatlon la Buftea!

La sfârșitul ultimei ședințe a Consiliului Local Buftea, in afara ordinii de zi, domnul Richard Gioarsă a cerut cuvântul și a vorbit despre duatlonul de la Buftea, care va avea loc pe 22 aprilie.

Dânsul se temea că, din cauza faptului că acest concurs s-a dezvoltat foarte mult și anul acesta va fi practic un adevărat Campionat Sud-Est European de Duatlon, unde sunt așteptați aproape 600 de participanți, orașul Buftea s-ar putea face de râs dacă organizatorii de la Pegas Duatlon n-ar trata cu seriozitate evenimentul complex. Spunea Richard Gioarsă că nu ar vrea să audă pe la TV că participanții au dormit prin gară, că Buftea nu a fost o gazdă bună, și că organizatorii ar trebui să implice și federația de triatlon sau sponsori .

Domnul primar i-a dat dreptate, precizând că abia in ziua aia a primit proiectul de la asociația organizatoare și că nu a avut timp să-l arate consilierilor. Organizatorii ar avea nevoie de un buget de 270 000 de lei pentru acest eveniment. Richard Gioarsă și-a exprimat temerea că nu prea mai are timp Consiliul Local să analizeze proiectul, căci mai e doar o ședință de consiliu până la concurs.

.

Pegas Duatlon Buftea se află la a 4-a ediţie, a crescut de la an la an, motiv pentru care a şi fost desemnat să găzduiască anul acesta Campionatul Sud-Est European de Duatlon.

Distanţele sunt cele clasice pentru un un duatlon sprint (5 km / 20 km / 2,5 km). Ambele probe, de alergare şi de ciclism, sunt pe drum asfaltat, se desfăşoară pe malul lacului şi în incinta Domeniului Ştirbey, precum şi pe străzile oraşului, într-un cadru verde încărcat de istorie.

Categorii şi distanţe: Cadeţi (13-15 ani): 2,5 km / 10 km / 1,25 km Juniori & Elite: 5 km / 20 km / 2,5 km Amatori (Age Group & Ştafetă): 5 km / 20 km / 2,5 km

Înscrierile sunt deschise pe www.duathlon.ro, atât pentru amatori cât şi pentru profesionişti. Buftenii au reducere 50% la inscriere!

”Este un eveniment care reprezintă în acelaşi timp şi un test pentru sportivii din România şi din ţările care aparţin Asociaţiei Sud-Est Europene de Triatlon, având loc cu o săptămână înaintea Campionatului European de Duatlon. Aşteptările noastre sunt mari, atât din punct de vedere sportiv – aşteptăm cel puţin patru clasari pe podium şi două titluri la categoriile importante: elite, juniori şi cadeţi, dar şi din punct de vedere al prezenţei în număr cât mai mare a sportivilor amatori”.Klosz Peter, preşedintele Federaţiei Române de Triatlon, pentru Adevărul.

Despre concursul de la Buftea a scris și ziarul Adevarul (vezi link mai jos) și revista de specialitate, Running Mag.

Fotografia postată de Pegas Duatlon Buftea.

Campionatul Sud-Est European de Duatlon trece pe la Palatul Ştirbei

Buftea, respira! Pegas Duatlon Buftea văzut de un intrus

.

]]>

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *