Bufteanul Bogdan Talasman, campion in "Cupa Dacia 2015"

Fara sustinerea Primariei Buftea, dar avand alaturi un sponsor buftean, firma Miras, Bogdan Talasmana cucerit „Cupa Dacia 2015” din cadrul Campionatului Naţional de Raliuri al României.

Bufteanul va incerca pe viitor sa se intreaca si cu cei mai buni piloti de raliu din Romania, multi dintre ei incepand in Cupa Dacia, care e una dintre cele mai vechi competitii monomarca din Europa. Pentru asta ii trebuie un buget mai mare, iar noi ii vom tine pumnii pentru a gasi sponsori.

  • O victorie, un loc doi, doua locuri trei si trei locuri patru pentru echipajul cammarca pion
  • Lideri ai Cupei Dacia inca din etapa a treia pana la finalul sezonului
  • Doua sezoane complete duse la final si obiectiv indeplinit pentru Bogdan Talasman

Sezonul 2015 a avut un deznodamant surpinzator in fruntea clasamentului Cupei Dacia. La finalul anului 2014, Bogdan, pe atunci debutant in raliuri, reusea un excelent loc III in clasamentul general al Cupei. In 2015 el a fost doar unul din cel putin sase piloti care au luptat constant pentru victorie. Dupa opt etape care au consemnat sase castigatori diferiti, Bogdan Talasman si Andrei Mitrasca au avut parcursul cel mai consistent, cu un singur abandon si clasari in top patru in celelalte sapte etape.

Chiar daca numele castigatorului s-a aflat doar dupa ultimul raliu, cel de la Harghita, echipajul 85 a fost lider inca din etapa a treia. S-a dovedit inca o data, ca este mai importanta constanta decat performanta sporadica.

Concurenta a fost puternica inca de la inceput, singura strategie adoptata de pilotul din Buftea inca de la primul raliu fiind “prezent la toate etapele si fara iesiri in décor”.

I-am spus lui Andrei inca de la inceputul anului ca o sa fim sus. Am avut un sentiment bun ca anul acesta va fi anul nostru. Am acumulat destula experienta ca sa pot gestiona ritmul la fiecare raliu. Nu am facut greseli, am fost feriti de probleme mari cu toate ca am avut si noi nesansele noastre dar pana la urma, soarele a stralucit cel mai tare pe strada noastra. Sunt hotarat sa merg mai departe. Lucrez la proiectul pentru 2016” a spus Bogdan Talasman la final de sezon.

Sincer, nu as fi pariat pe noi, la inceputul anului. Stiam ca Bogdan este un tip rational, ca poate pilota excelent atunci cand e nevoie dar era un plan prea indraznet sa ne propunem titlul, din punctul meu vedere. Am vrut sa ne luptam, sa incercam tot ce este posibil iar la final sa vedem ce am realizat. Sper ca am fost o roata a mecanismului care l-a ajutat si i-a insuflat lui Bogdan, exact ce a avut nevoie de la partenerul lui. Eforturile lui au fost mari si ma bucur enorm ca mi-a oferit sansa sa fiu alaturi de un campion” a declarat Andrei Mitrasca, copilotul lui Bogdan in sapte din cele opt etape din 2015.

Etapele din 2015 au fost, la fel ca si cele din anul precedent, sustinute de compania Miras, partenerul traditional al lui Bogdan. Echipa tehnica a fost pusa la dispozitie de un alt pilot, Szabo Csongor, echipajul 85 fiind ferit de probleme tehnice si avand un sezon aproape fara emotii din acest punct de vedere. Pentru 2016, Bogdan Talasman se gandeste la o noua provocare in raliuri insa deocamdata savureaza primul sau titlu in motorsport. Bogdan Talasman multumeste tutoror celor care au avut incredere in el si promite ca nu se va opri aici. Ne vedem la Gala Campionilor!

a7WPy2F VWsndKA

Foto: rallyzoom.ro

https://www.youtube.com/watch?v=3repOYoiZT8]]>

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *