Vocea bufteanului… Granita gunoaielor

  

Treci din Studio pe langa Angst, lasi in urma fabrica de conserve si Redis. Ajungi intr-o zona cu cateva blocuri frumoase, dar nelocuite. Mentii drumul si ajungi pe un camp, acolo pe unde veneau sau plecau trenurile de la “conserve”.

Nu, drumul nu se continua de acolo, ci doar gunoaiele, pornind de la intersectia care ajunge pe strada Pădurii, in stanga, spre calea ferata, cea functionala.

             

 

 

 

Deasemenea, afară de zona fostei Avicola (o mizerie imensă), mai găsim un câmp plin ge gunoaie si in Buciumeni, pe partea dreaptă in sensul de mers spre București, intre Bulevardul Muncii și pădurea de la Mogoșoaia. 

 

Trimis de George.

 

Ai subiecte (eventual foto/video) cu probleme din oras? Trimite-le la contact@expresuldebuftea.ro sau pe Facebook și noi le vom face cunoscute tuturor la rubrica “Vocea Bufteanului” !

]]>

12 raspunsuri
 1. avocatu
  avocatu says:

  ce sa mai vorbim de campuri,………am postat eu ceva poze din fata SBB-ului….daca acolo e dezastru…….dar…sa .asteptam sa se instaleze mai bine omul care se ocupa de curatenie care a spus ca cei de la Rosal nu au facut nimic…..culmea tot el era sef……..

  Răspunde
 2. Mike
  Mike says:

  In ziarul platit de primarie dar care poarta numele judetului si trambiteaza, in mai mult de jumatate din paginile sale, stiri nationale (!?), s-a anuntat ca SSB, noua firma de salubritate a orasului Buftea, urmeaza sa faca contracte de salubritate [b]tuturor[/b] cetatenilor iar gunoaiele vor deveni istorie in Buftea.
  Gunoaiele prezentate in acest articol sunt in doua zone cunoscute pentru locuitorii lor ce traiesc, in mare parte, din ajutorul social. (b-dul Muncii si Otetarie – camp)
  Din punctul meu de vedere nici nu se pune problema unui contract de salubritate cu aceste persoane atata timp cat multi dintre ei nu au nici curent iar pe masa au ce pune doar in prag de alegeri. (Repet, ma refer la o parte dintre locuitorii celor doua zone.) Nu mai vorbesc ca multi nu au acte pe “casa” si nici buletin. Gunoiul si-l duc cu carutele pe camp asta daca nu cumva il indeasa cu un vatrai in soba si fac focul cu el. Ar fi o pierdere de timp si de resurse sa le faci, cu forta, contracte de salubritate.
  Prin urmare, ori in ziar sunt exagerate la maxim stirile sperand ca cineva crede ca problema gunoaielor a fost rezolvata, ori in cateva luni masurile SSB se vor aplica si, cel mai important, vor fi respectate cu sfintenie de toti buftenii. Asta ramane de vazut. Permite-mi totusi sa fiu sceptic ca vor disparea aceste gunoaie de pe campuri. Crezul meu e ca SSB, in mare masura, va face ce a facut si Rosal iar schimbarea a avut cu totul si cu totul alte scopuri. De asemenea, intuitia imi spune ca stirea de “senzatie” din ziar este menita doar sa perieze persoanele responsabile cu finantarea ziarului cu nume de judet iar bufteanul de rand, platitor responsabil de taxe si impozite, se va alege, cel mai probabil, cu un contract de salubritate mai piperat si cu multa hartie la WC din paginile bilunarului. Gunoaiele vor fi duse in continuare pe camp iar noi vom toci tastele calculatorului fara vreo eficienta in acest sens. Mai multa implicare a politiei prin amendarea celor care arunca gunoiul pe camp ar fi, in perceptia mea, o solutie catusi de putin viabila dar isi permite actuala conducere a orasului sa amendeze pe cei care au decis ca ei sa conduca urbea?

  Răspunde
 3. Bogdan Tob
  Bogdan Tob says:

  Vrei să ne sugerezi un incredibil scenariu de genul…

  Adevarul Ilfovean apare o data la 2 luni, subțire, prost cu conținut 0. Costurile de productie sunt foarte scazute in conditiile asta, dar primaria directioneaza catre el o suma imensa, din care de fapt se sutine Jurnalul de Ilfov al prietenului primarului.

  Spălare de bani? Nu credeti ca exagerati cu insinuarile, cârcotașilor și bârfitorilor? :-*

  Răspunde
 4. Mike
  Mike says:

  Daca imi permiti sa-mi spun si eu parerea vizavi de acest subiect!?
  Ideea unui ziar editat de catre primarie este foarte buna. Nu toti buftenii au acces la internet. Nu toti buftenii isi permit sa mearga zilnic la primarie sa se documenteze despre diverse lucruri publice si de interes ce pot aparea, foarte usor si simplu, intr-un ziar.
  Problema apare insa in momentul in care o chestiune buna se transforma intr-una dubioasa si folositoare in interesul unui grup! Este bine cunoscut faptul ca “Adevarul Ilfovean” este platit de catre primaria Buftea si realizat de Szilvassy prin mai noua sa firma de media & shit. Chiar si in conditiile astea, acest ziar, ar fi putut purta numele orasului. Ar fi putut fi specificat undeva ca este platit din bani publici. Ar fi putut contine informatii utile si de actualitate. Ar fi putut fi distribuit in tot orasul in mod civilizat si profesionist. (nu aruncat cu mormanul sub scara de bloc sau indesat intr-o singura cutie de scrisori, doar in Centru si in Studio)
  Practic, o idee buna a fost transformata intr-o chestiune dubioasa, care miroase a scurgere de bani de la buget in interesul unui grup de oameni ce doresc sa isi consolideze pozitia politica cu ajutorul acestuia. Nicio eficienta pentru comunitate. Nicio justificare pentru banii ce merg catre firma lui Szilvassy.
  De aici se poate specula orice…….iar cei ce o fac, sunt foarte indreptatiti sa o faca!

  Răspunde
 5. pacalici - de trefla
  pacalici - de trefla says:

  Soricelul cel Viteaz spune pe o parte ca cei ce locuiesc in zona aia nu au bani de contract, iar pe de alta parte indeamna politia sa-i amendeze. Un fel caca-maca, o ciorba reincalzita, nici el nu stie ce gindeste, un haloimis in toata regula. Hotaraste-te, ori ii spinzuri, ori ii impusti. Chiar, Soricelule, cum e mai bine : impuscat sau spinzurat ? Fa tu o analiza pertinenta, cu pareri si iluzii de-ale tale care au iz de hotarire definitiva. Spune-ne, iluminatule, analizeaza tu si da-ne calea de urmat !

  Răspunde
 6. IGeoorge
  IGeoorge says:

  acolo unde nu este bun simt ar trebui sa existe frica .,, frica care te face sa respecti regulile…pacat ca nu exista ceva sa i faca sa le fie frica inainte sa arunce gunoiul propriu

  Răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.