VIDEO: Buftea Veche – Reportaj "ÎN NUMELE VIEȚII" la Buftea 1986


sursa: adevaruldebuftea.ro

 

VIDEO: Buftea Veche – Emisiunea “Gospodărirea Gospodarilor“ la Buftea din 1977


]]>

9 raspunsuri
 1. Hadrian
  Hadrian says:

  Luati legatura cu dna. Irina Bartolomeu ce se ocupa de arhiva Tvr. Eu am un amic ce stia ca tatal sau aparuse intr-un material din anii 80 (tot ceva ce tinea de Buftea) si care a gasit materialul cu pricina. Daca aveti timpul necesar puteti sa afisati pe Expres aceste materiale.

  De la amicul meu stiu ca exista materiale de la Cantarea Romaniei in care apar copii (pe atunci elevi); tot in cadrul Cantarii exista un singur material filmat cu formatia Saturn (singura formatie consacrata de muzica usoara din Buftea); mai sunt materiale din licee, scoli si gradinite, precum si din fabricile buftene.

  De asemenea mai exista un material facut inainte de revolutie cu putin timp despre un tanar sportiv, fotbalist destul de bun ce activa la un club bucurestean, implicat intr-un furt si surprins de o patrula de militie ce l-a impuscat mortal in spate. Cel ce il impuscase stiu ca locuia intr-un bloc din Studio si o buna bucata de timp fusese pazit de o echipa de militieni ca nu cumva sa nu razbune cineva moartea sportivului. Materialul nu spune insa tot adevarul, e un fel de „Asa nu”…

  Despre materialul de mai sus pot spune ca e emotionant sa vezi orasul pe care il stiai in copilarie. Am ramas insa siderat de limbajul intervievatilor, mai ales de dna. Viorica Stefan (careia noi copiii ii spuneam Ceauseasca). Ce tinuta, ce limbaj de lemn :-).

  Pe vremea aceea cand venea televiziunea sa faca un material, se lua legatura in prealabil cu oamenii locali ai partidului, care nominalizau persoanele ce se pretau sa apara in fata camerei. Oricum acum privesc cu alti ochi aceste lucruri. Familia Stefan stiu ca predase o perioada in Africa (anii 60/70) la copiii muncitorilor romani ce lucrau acolo… Imi e clar ca nu oricine obtinea avizul pentru acest post. De aceea familia a ramas in carti atata amar de vreme, baiatul obtinand un post important in structuri dupa anii 90!

  Sunt destul de interesante povestile despre Buftea veche, ce oameni de seama locuiau aici, ce personalitati a dat orasul…

  Lucruri despre care buftenii nu prea stiu, cum este mutarea in orasul nostru inaintea revolutiei cu cateva luni a unei rude a lui Emil Bobu din CC al PCR. Personaj care intre timp a devenit cel mai tare avocat de pe la noi (ma refer ca pozitie sociala si financiara).

  Tot despre mutarea in anii 80 a unui colonel de securitate ce la o nunta in orasul Pitesti, la betie a stropit un nuntas cu benzina si i-a dat foc… Bine, focul a fost stins la timp dar gestul e unul grav. A fost mutat disciplinar in Buftea, am impresia ca si sub alta identitate impreuna cu familia. Tot familie de renume…

  Cred ca toata lumea ar trebui sa afle aceste lucruri…

  Răspunde
 2. nume
  nume says:

  *****cenzurat***** in pacea lor si in facaturile prost regizate ale lui Ceausecu. In deschidere e Adrian Cojocaru cu sotia dansului, Manuela Cojocaru. Militeaza pente „pace” la comanda, ca asa-i in tenis. Si pentru asta Ceausescu a fost impuscat in ’89.

  Răspunde
 3. gongonea
  gongonea says:

  Gaga, „administratorul” singurului wc public din Buftea, inchiriaza terenul de fotbal noaptea pe bani si-l injura de morti pe dl. George Pistol. Dati-l afara domnu’ primar, ca va face numai deservicii.

  Răspunde
 4. gongonea
  gongonea says:

  Gaga, administratorul wc-ului public din Studio (langa Peco) inchiriaza terenul de fotbal noaptea pe bani, bani care si-i baga in buzunar si il injura de morti si familie pe domnul George Pistol. Dati-l afara domnule primar, sa se duca la metrou la cersit ca va face numai deservicii acest individ certat cu munca.

  Răspunde
 5. Laurentiu
  Laurentiu says:

  Am cautat sa aflu o stire dar nu am gasit. Am aflat ca a decedat ieri domnul Stefan Tudorel! Cum pot afla unde va fi expus sa pot prezenta condoleante familiei? Ma asteptam sa gasesc undeva informatii dar se pare ca nu prezinta interes. Pacat si o mare pierdere pentru invatamantul romanesc!

  Răspunde
 6. Laurentiu
  Laurentiu says:

  Nu te supara, am pus si eu o ntrebare azi si vad ca nu ai aprobat comantariul. Pana la urma am aflat de pe siteul Inspectoratului Scolar Ilfov
  Vezi aici… http://www.isjilfov.ro/
  Ca altfel vad ca in Buftea nu prezinta interes trecerea in nefiinta a unui mare profesor.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *