Un junior buftean lovit violent pe terenul de fotbal, are nevoie de ajutor urgent!

Articolul in care faceam apel la comunitatea locala pentru a-l ajuta pe Sebi, a avut sute de share-uri pe Facebook si peste 10 000 de vizualizari! Felicitari celor ce au ajutat, dar cu toate astea, nu s-a strans suma initiala, ba mai mult, se pare ca va fi nevoie de o suma mai mare.

Parintii nu au reusit nici macar sa obtina un credit, iar Sebi va fi operat saptamana aceasta probabil, desi nu are nici macar jumatate din suma necesara. Hai sa facem un efort, sa punem cat putem in contul de la Banca Transilvania! Cine nu poate ajunge la banca ma poate gasi pe mine pana la ora 18, langa Primarie, in bloc cu BCR, la shaormaria de acolo, si daca are incredere, imi poate lasa mie cativa banuti, ii duc eu la banca.

Pe numele lui NEMES SEBASTIAN MARIAN s-a deschis un cont in lei la Banca Transilvania: RO08BTRLRONCRT0326647401

Pentru mai multe detalii sau pentru a face donatii in numerar, va rog sa luati legatura cu antrenorul lui Sebi, prof. Mihai Ion la numarul de telefon 0722922289 sau la adresa de email mihai.ion47@yahoo.com”

Stiu ca unii cauta deja copii sa le faca o bucurie de Craciun. Stiu ca multi ati vrea sa ajutati de Craciun si nu stiti efectiv pe cine! Decat sa va indreptati resursele catre cazuri notorii din cine stie ce zona a tarii, catre unii pe care oricum are cine sa-i ajute, nu mai bine va indreptati catre comunitatea noastra, catre  un copil de-al nostru? Nu cautati doar sa donati, ci donati cu cap!

Dati-ne si alte idei de a strange acesti bani! Cum sa facem? Pot fi sensibilizati oameni de afaceri, primari, sfinti parinti? Se poate „rupe” un pic din megalomania de zeci de mii de euro de 1 Decembrie organizata de primarie? Putem pune mai putina fasole la fiert si sa-l ajutam pe Sebi? Ca oricum lumea pleaca acasa la final cu fasolea in galeti…

Putem aduce in atentia presei nationale cazul care este unul extrem de grav? Reamintim, Sebastian Nebes, un junior al echipei sustinuta de la bugetul local, Vointa Buftea, a fost lovit violent cu intentie la un meci de fotbal pe stadionul nostru.

Sebi are mare nevoie de un mic ajutor!

Iata faptele expuse de Clubul Vointa Buftea in memoriul adresat comisiilor de disciplina ale FRF:

Avand in vedere consecintele tragice, la care juniorul Nemes Sebastian de la Asociatia Sportiva Vointa Buftea a fost supus in meciul cu Clubul Sportiv Otopeni, disputat pe stadionul Constantin Balalau din Buftea, in cadrul campionatului de juniori B al Asociatiei Judetene de Fotbal, sambata 10.10.2015, ora 10.00 si anume: trauma craniana si paralizie pe partea stanga, diagnostic constatat atat de medicul de pe ambulanta, cat si de medicul de la Spitalul Elias si ulterior de la Spitalul Obregia sectia Neurologie Pediatrica 1, in urma mai multor investigatii realizate( radiografii, tomograf, analize, RMN) in cabinete particulare si avand nevoie de tratament inexistent in spital (deci cu foarte multa cheltuiala),cerem analizarea cazului cu cea mai mare seriozitate.

Specificam faptul ca in urma loviturilor primite acest copil nu putea sa vorbeasca coerent, nu-si simtea si nu misca bratul si piciorul stang, a vomat si pe nas si pe gura devenind dintr-un elev cu rezultate foarte bune la invatatura , dintr-un sportiv exemplar, capitanul echipei si un exemplu de fair-play, un om aproape inconstient cu sechele care pot sau nu pot fi recuperate, depinzand de sansa si de modul cum va raspunde organismul la tratament.

         Condamnam si va rugam ca masurile sa fie cele mai drastice, considerand acest act criminal premeditat, de neiertat, care nu trebuie sa se intalneasca in competitiile sportive si nici in alta parte.

         Acuzam jucatorii echipei din Otopeni ca au premeditat aceste acte de violenta, acest lucru fiind spus de Ticu Alin junior la Clubul Sportiv Otopeni, care sustine   ca in zilele premergatoare meciului, jucatorii de la Otopeni afirmau “ca merg la Buftea hotarati sa plateasca anumite polite din anii precedenti de care numai ei stiau”.

       Lucrurile s-au desfasurat astfel:

-in minutul 75, la scorul de 2-0 pentru echipa din Buftea, arbitrul a fluierat lovitura libera pentru Buftea la un fault in preajma suprafetei de pedeapsa a echipei din Otopeni.

-aceasta decizie a fost contestata de jucatorii echipei din Otopeni si din acest motiv s-a declansat o altercatie verbala care putea fi aplanata de catre arbitru si totul revenea la normal .

– jucatorul cu numarul 25 Vasilache Catalin de la Otopeni era foarte nervos, nu s-a putut stapani si l-a lovit cu o violenta necontrolata de trei ori cu pumnul pe Voiculescu Marius, numarul 11 de la Buftea.

-in acel moment majoritatea jucatorilor de la Otopeni a manifestat acte de violenta.

-jucatorii de la Buftea au fost luati prin surprindere si nu au stiut cum sa reactioneze.

– Nemes Sebastian incercand sa-i desparta, a fost lovit cu pumnul de catre jucatorul cu numarul 25, Vasilache Catalin,de la CS Otopeni profitand de neatentia sa , iar pe la spate, a venit cu viteza jucatorul cu nr.9, Oprea Andrei, de la CS Otopeni, care din saritura , l-a lovit miseleste cu piciorul pe Nemes Sebastian in zona capului , aceste lovituri fiind motivul pentru starea precara in care se afla Nemes Sebastian.

-in minutul in care s-au desfasurat aceste evenimente, presedintele si antrenorul de la Buftea au incercat sa calmeze jucatorii si situatia creata.

– pe parcursul incidentului antrenorul Stan Gabriel de la Otopeni a stat pe banca, neluand nici o masura vis a vis de jucatorii echipei sale ; dupa ce incidentul a luat sfarsit si-a trimis echipa la vestiar, jucatorii in drumul lor distrugand tot ce le-a stat in cale: dozator apa, usi, coltare pereti etc. Mai mult, antrenorul de la Otopeni a amenintat verbal si fizic arbitrul partidei, dupa care a luat o minge si a aruncat-o in capul arbitrului.

Presedinte AS Vointa – Tatulica Ion                                                                                    

 Antrenor AS Vointa – Ion Mihai

]]>

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *