Un Consiliu Local modern?

http://images02.olx.com.pk/ui/1/11/05/1383824140_563740605_3-Samsung-Galaxy-Tab-3-101-P5200-Computers-Hardware.jpg
Credem că nu mai există ziarul primăriei, Adevărul Ilfovean, nu l-am mai văzut de un an, dar el a ajuns la anul III.

N-ați pierdut nimic dacă nu l-ați mai văzut. Poate doar banii voștri din care se face. Cum era de așteptat, nici acum nu e nimic-nimic in el. 80% din conținut sunt poze, ca in orice ziar din Romania, iar restul, comunicate banale. Mi-a atras atenția o informație de pe ultima pagină, ce se voia, evident, o laudă, o nouă realizare a Primăriei Buftea.

Primăria a dotat toți consilierii locali cu câte o tabletă Samsung Galaxy Tab 3 P5200, Dual Core Z2560. Prețul ei… 1 780 lei, la Altex, de exemplu. Cam 400 de euro, deși nu știm la ce preț a fost achiziționat.

Socotim, că ne pricepem… 19 consilieri, cu primarul 20. Cam 8 000 de euro. In articolul respectiv se și motivează decizița achiziției:

“Asta pentru că la fiecare ședință de consiliu, pentru fiecare consilier in parte, se consumă aproape un top de hârtie specială pentru copiator, toner, energie electrică, dosare, capse, agrafe. Cel puțin un om, in acea zi, nu face altceva decât să printeze, xerocopieze și indosarieze dosarele fiecărui consilier.”

Probabil se vor amortiza in vreo 5-7 ani, dar oare o vor folosi toți consilierii la ce trebuie? Mai mult de jumătate din cosilieri sunt trecuți de 50 de ani, unii au și peste 60. Vor renunța ei la răsfoit dosarele și la notițele cu pixul? Va fi apocaliptică imaginea cu ei la următoarea ședință, cum apocaliptică ar fi o tichie de mărgăritar pe capul meu! Componenta Consiliul Local
ziarul primăriei, Adevărul Ilfovean
]]>

5 raspunsuri
 1. Alex C
  Alex C says:

  Sa zicem ca nu am nici o problema cu faptul ca s-au luat aceste tablete.

  Pana se amortizeaza investitia asta, aceste tablete vor avea o baterie care se descarca intr-o ora, se vor defecta si multe alte probleme. Moment in care s-ar dori repararea lor vom ajunge la un cost mult prea mare, ajungand la decizia ca era mai buna prima varianta cu omul de frecat.

  Plus ca nu inteleg de ce a trebuit sa luam Samsung, cand puteam cu 600 de lei sa luam niste tablete allview (produse de romani, mai ridicam si noi tara asta cu produsele noastre), plus ca la tabletele alea ma interesa sa pot sa citesc niste documente si eventual sa vad niste poze nu sa aibe un procesor sa ma pot juca cel mai nou joc aparut.

  Răspunde
 2. un chel...
  un chel... says:

  Vedeti oferta acestor tablete facuta de Romtelecom. Eu mi-am luat una de la ei si am prelungit contractul cu doi ani. Atat. Din gura-n gura asa zisele bombe sunt create de mici fasuri… Daca imaginea viitoarei sedinte iti pare apocaliptica, daca degetele celor trecuti de 50 de ani crezi ca se vor rupe manevrand tableta, daca armaghedonul se va pravali peste urmatoarea sedinta, ar fi bine ca inainte sa suni la 112 si sa-i anunti. Ar fi un gest umanitar de preventie si civism. Fiind si eu trecut de 50 de ani, nu am stiut ca stiinta si descoperirile ei se adreseaza doar unei categorii de varsta. Nu am stiut ca nasterea prematura descoperirii noilor metode de informare ma condamna sa raman fidel creionului chimic, gumei de sters si clasicului indigo… Cred ca am sarit calul, acum beau Jacobs in loc de nechezol, fumez Marlboro filter plus in loc de Snagov, privesc la un LCD de 1,26 in loc de Saturnul bunicii. Daca ma gandesc si la Dacia la care am tinut mult, ma apuca un sentiment de vinovatie, ma simt un impostor… Ma supara o masea si am auzit ca noile metode de tratament au eliminat clasica frica de stomatolog ( am fost tentat sa scriu dentist, asa-i spuneam mai demult… ), sunt putin debusolat dupa ce-am citit. Oare sa merg la un cabinet modern sau la Corbeanca, la nea Vasile, ( fost asistent la un dentist acum 35 de ani ) care “te rezolva” fara anestezie cu ata de aia tare legata de usa trantita cu putere cand nu te astepti. Cum varsta ma condamna ( sau poate tu… ) cred ca imi elimini posibilitatile si ma trimiti la nea Vasile…

  Răspunde
 3. bizu
  bizu says:

  un lucru tot e bun cu tabletele astea , mai putina hartie, mai multi copaci . E o initiativa ecologista, bravo. In curand fiecare consilier va primi si un Prius

  Răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *