Un comunicat la mișto

Când am văzut determinarea lui Pistol, care nici nu se instalase bine și s-a și apucat de problema apei, am avut chiar speranțe că se va intâmpla un miracol.

Și ce trupă și-a făcut dânsul, cu cameramani, cu ziariști, cu profesioniști, și a plecat prin sat să ia probe din apa cu care ne e silă să ne și spălăm! (vezi video). Am fost convins că cei de la RAJA au băgat-o pe mânecă acum cu dânsul.

Vise… Analizele apei au ieșit perfect in toată Buftea, spre stupoarea intregului oraș, care a injurat printre dinți, acum convins că și ultima speranță s-a năruit intr-un mizerabil lanț al nepăsării și intereselor. Apropo, dacă urmăriți adresele de unde s-au luat probele de apă, adrese aflate in buletinele publicate pe site-ul primăriei, veți constata, cei ce cunoașteți bine lumea, că majoritatea sunt ale apropiaților domnului primar. Interesant, nu?

RAJA s-a făcut că lucrează și a plătit niște ziariști să ne mintă ca pe proști. Ziceam, in glumă, că așteptăm comunicatul primăriei, care să ne spună exact ceea ce reiese din buletinele de analize… că apa e potabilă și să bem fără grijă.

Iată că vine și comunicatul, pe care l-am citit cu o emoție teribilă, așteptând ceva palpabil din partea primăriei. Dar e o glumă porastă! Primăria ne comunică faptul că apa e potabilă (al doilea paragraf al comunicatului), dar se ferește să ne indemne să o consumăm, altfel decât să udăm florile. Deaemenea, ni se dau explicații inutile de genul celor pe care le tot auzim de ani de zile și ni se promite că se va rezolva. Comunicatul ăsta la mișto mai primește și like-uri pe facebook

Comunicatul aici…

]]>

6 raspunsuri
 1. dana
  dana says:

  Chiar ieri apa a fost oprita cam 10-15 min, apoi cand a fost repornita era sub orice critica-se scurgea din chiuveta si cada si ramaneau urmele acelea maronii..bleah! data viitoare cand va fi asa, probabil in curand, ar trebui sa umplu cateva sticle cu apa si sa ma duc la cei de la RAJA sa-i oblig sa o bea 😡 apa din orasul asta a fost mereu murdara, dar de cand au venit cei de la RAJA mi se pare ca e din ce in ce mai murdara, ba chiar periculoasa ( nu sunt de specialitate, dar cred ca e extrem de periculoasa mai ales pentru cei mici). Stoica spunea ca se fac lucrari pentru curatire si ca d-asta curge asa; ale naiba lucrari nu au avut niciun efect benefic, Pistol spune ca e potabila…Poate ca am eu gandirea limitata dar ce interese ar avea oricare primar sa mentina o apa atat de murdara si imposibil de folosit.De ce o platim daca nu o putem folosi?Ar trebui sa facem cu totii zeci de plangeri la OPC.

  Răspunde
 2. bob de basesti
  bob de basesti says:

  V-am invatat cu povesti adevarate, asa ca va mai spun una.
  Chiar in fata casei noastre se gaseste un capat de retea. Pe strada din drepta casei apa era curata in majoritatea zilelor din luna. Pe strada din stanga unde suntem si noi racordati, apa curge mudara in proportie de 12 – 15 zile pe luna.
  Acum vine minunea: cei de la RAJA au montat o vana de legatura intre cele doua tevi pentru ca ” Am pus vana ca toata lumea sa aibe aceeasi apa. De ce unii sa bea apa buna si altii nu.”
  V-am citat pe unul dintre muncitorii care au efectuat lucrarea.
  Dar cum la noi proverbul ” Sa moara si capra vecinului ”, este mai actual ca niciodata nu am altceva decat sa astept aerul comprimat care sper sa fie mai curat ca apa.
  Si sa va mai spun un lucru: Incercarea facuta pe Strada Studioului este pentru Raja cea mai usoara. In circuit intra si Media Pro – ul care este un bun consumator si ajuta la dispersia impuritatilor. Sper doar : Preotul care oficiaza slujbele la Biserica din Studio sa boteze copii in apa neagra de la robinet. Iarta-ma parinte, dar glumele isi au si ele rostul lor in viata.

  Răspunde
 3. Ela
  Ela says:

  Felicitari, ma bucur ca nu este uitata problema Buftenilor!!! S-a stabilit ca apa e potabila, acum domnul primar vrea sa vada daca are si presiune aceasta apa…….”potabila”!!!!!

  Răspunde
 4. dana
  dana says:

  alexp, bineinteles ca se poate amesteca ANPC. In relatia cu RAJA fiecare dintre noi are calitatea de cosumator si asa cum reiese din Ordonanta privind protectia consumatorilor, cosumatorii au dreptul de a fi protejati impotriva riscului (…) de a li se presta un serviciu care ar putea sa le prejudicieze viata, sanatatea, etc. Cei care efectueaza analizele privind calitatea apei pot spune daca apa e buna sau nu, in niciun caz primariile, ca functionarii care lucreaza acolo nu au competenta asta. Primariile doar constata rezultatul analizelor.La ANPC nu faci plangere impotriva primariei, ca nu ea iti furnizeaza direct apa, faci impotriva RAJA. Plus ca ANPC are competenta de a dispune efectuarea unor analize, asa cum se intampla si in cazul alimentelor. In calitate de consumator, atat timp cat eu platesc pentru un serviciu, pot face plangere la ANPC.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.