Tenorul Robert Nagy, noul director al Centrului Cultural Buftea

După demisia neașteptată a doamnei Violeta Mitescu, a fost organizat un concurs pentru ocuparea postului de manager al Centrului Cultural, concurs câștigat de Robert Nagy, care a fost și singurul concurent.

Robert Nagy este un tenor foarte cunoscut in Romania, buftean de câțiva ani, iar soția sa, Anca Nagy a predat tot la Centrul Cultural, cursuri de canto și pian.

Absolvent al Academiei de Muzica “Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, promotia 1991, specializarea Canto – Profesor de Canto la clasa Prof. Alexandru Farcas, a fost decorat pentru Merite Deosebite de Presedentia Romaniei cu Ordinul “Meritul Cultural” in grad de “Cavaler” și s-a specializat in Arta si Tehnica Cantului cu Maestrul Ludovic Spiess. Robert Nagy a fost castigator al Marelui Premiu la prima editie a Concursului International de Canto pentru Tenori “Traian Grozavescu”.

Managerul Centrului Cultural Buftea are in subordine 15 angajați și un buget de 235 000 euro, bani de la bugetul local.  Noul manager nu a obținut o notă prea mare din partea comisiei, deși planul de managament prezentat pare destul de indrăzneț. Probabil a contat faptul că a criticat mediul cultural buftean și situția actuală a Centrului Cultural. Totodată dânsul susține necesitatea atragerii și altor fonduri afară de cele de la bugetul local, singurele in acest moment, ceea ce i-ar oferi o oarecare independență față de primar, care practic a dictat activitatea Centrului Cultural de până acum.

Comisia de evaluare a managementului instituţiei publice de cultură – Centrul Cultural Buftea e compusă din Boca Maria Geovana – Consilier local al oraşului Buftea – preşedinte, Niţă Alexandrina – Director Executiv – Direcţia Judeţeană pentru Cultură Ilfov – membru și Răileanu Mariana – Profesor – Palatul Copiilor Buftea – membru.

Deși vechea conducere refuza cu indârjire să-și promoveze activitatea prin site-ul nostru, Expresul de Buftea va susține cu mare plăcere activitățile de la Centrul Cultural, altele decât serbările școlare și acțiunile care promovează doar imaginea primarului.

https://www.youtube.com/watch?v=pjNXjFhh_Qc

]]>

6 raspunsuri
 1. Dragos
  Dragos says:

  Prezentarea e una aiurea. Trebuia spus “artistul liric”. Si daca vrei sa completez eu o voi face, pentru ca omul trebuie sa isi asume daca s-a bagat in troaca.
  Tenorul fara angajamente (?) accepta un post de rahat ce nu il ajuta in nici un fel?
  Ca a facut lectii particulare cu Spiess, nu ii imbunatateste cu nimic calitatile vocale pe care le are destul de limitate, omul cantand corect dar nereusind sa transmita nici o emotie. Poate de asta nu mai are nici un angajament.
  Spui de dna Mitescu ca si-a dat demisia? Pai acel job ii ocupa fiecare zi, nemaiputand sa faca altceva. Apoi in post a intrat pentru a putea beneficia de niste privilegii (locuinta). La ceea ce se intampla azi e bine sa fi atent sau sa te informezi inainte de a peria vreun personaj nou aparut la noi in oras. Ce castig ai daca l-ai periat? Ai preluat cateva date dar nu stii nimic despre acordarea acelei medalii?
  Sa-ti spun eu. Sunt cateva medalii ce se ofera foarte rar si altele ce se dau in cadrul unor activitati culturale gen festivalul Enescu. Atunci daca se dau medalii unui colectiv al operei cutare… se dau tuturor. Cam despre asta e vb. Altfel mor de ras… La noi ca la nimeni.

  Răspunde
 2. Bogdan Tobă
  Bogdan Tobă says:

  Altul care imi dă lecții de informare… E ok să ai păreri și frustrări, și nu e rău să ți le expui, dar e penibil când o faci de sub anonimat. Asta e, cu asta rămâi, cu un mesaj care nu convinge pe nimeni… suspini, sufli mucii in batistă și te intorci inapoi in bezna. N-am ce să-ți fac.

  Răspunde
 3. Ioana
  Ioana says:

  Don Toba, in ultima vreme ai dat-o destul de des cu mucii-n fasole, asa incat mai bine te-ai reanaliza nitel. Si mie mi-a sunat ciudata prezentarea ta luata de pe net… ba pardon, prezentarea data chiar de tenorul fara angajamente cum bine zicea cel care ti-a picat greu la stomac. Sau sa intelegem ca esti partinitor, dai in judecata doar pe cine vrei, nu vezi si alte probleme sau chestiuni, chiar daca ti le ofera cineva.
  In ultima vreme multi oameni ce aleg Buftea ca oras de resedinta doar din motive de ei stiute, se impiedica de noi buftenii, ba mai ne si dau lectii. Toti vor functii ce ii pot ajuta intr0o oarecare masura. Daca nu ai stiut sa citesti in comentul lui Dragos, reciteste si poate intelegi. Se pare ca nu ne mai suporti nici pe noi astia care iti tinem partea, ba mai te-am si votat, iar tu ne-ai dezamagit asteptarile.

  Răspunde
 4. Bogdan Toba
  Bogdan Toba says:

  Hai că era să-mi smulgi o lacrimă, termină că mă inmoi! Ce repede ai percutat! Sigur că de pe net am luat detalii, nu l-am văzut niciodată pe dânsul, nu știu cine și nici jurnalist nu sunt să-l caut pe acasă. Dar acum știu sigură că vă cam stă in gât… era oare pentru altcineva postul? He, he… mai spuneți, că acum ne prindem de multe.

  Răspunde
 5. nume
  nume says:

  “In ultima vreme multi oameni ce aleg Buftea ca oras de resedinta doar din motive de ei stiute”
  Motivele sunt simple : teren ieftin / liniste (deocamdata). Buftea este unul dintre orasele saletit dormitor ale Capitalei, si v-a ramane mult timp asa, pana cand era Pistol se va termina.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *