Buftea plină de ambrozie, cea mai alergenică plantă! Distrugeți-o!

Vorbeam și anul trecut despre ambrozie (vezi mai multe foto aici), o plantă care s-a inmulțit neașteptat de mult in ultimii ani in Romania, provocând alergii, in lunile august și septembrie, tot mai multor oameni, care nici măcar nu știu despre ce e vorba, confundând simptomele ei cu ale unei răceli.

In aproape toată Europa ambrozia este considerată plantă de carantină și se fac acțiuni dese pentru stârpirea ei. Există chiar și un număr de telefon la care poți raporta apariția acestei plante, iar proprietarii sunt obligați să o stîrpească de pe terenurile lor.

In Romania, evident, nimănui nu-i pasă. Cinic vorbind, să sperăm că tot mai mulți politicieni vor căpăta această alergie și poate doar atunci să facă ceva. In Buftea am dat o tură de oraș și am observat că e peste tot, pe marginea drumului, a căii ferate, pe terenurile prăsite, la marginile câmpurilor cultivate și clădirilor in paragină. NU a inflroit incă pentru a răspând polenul extrem de alergic, dar mai e foarte puțin timp să o stârpim, mai ales că e incă mică, nu a dezvoltat o tulpină groasă.

Consiliul Local Buftea a adoptat o hotărâre prin care proprietarii vor fi suprataxați chiar și de 5 ori dacă nu-și ingrijesc terenurile, așa că practic, avem cadrul legal. Insă nici pe terenuirle primărie lucrurile nu stau bine, deși in ultimele zile am observat mai mulți oameni care tund iarba. Cineva ar trebui să le explice de ce să insiste și pe ambrozie. Luați coasele și stârpiți-o măcar voi din zona voastră!

Incepând de la pasarela de la gară in toată zona până la cimitirul Raiciu, inclusiv acolo, e plin. Apoi pe marginea șoselii, la ieșire din Buftea, pe lângă podul de la Buciumeni, zona puțul Oii spre Flămânzeni, la fel.

.

Abrozia se răspândește foarte rapid, de la an la an ocupând zone mai intinse, și provocând tot mai multe alergii extrem de inconfortabile, mai ales la copii, care nu știu să spună ce-i jenează. Persoanele cu astm vor fi cele mai afectate! Manifestările pot fi diferite de la un pacient la altul, însă majoritatea pacienţilor acuză strănut frecvent, mâncărime nas/ ochi, secreţii nazale abundente, ochi roşii (hiperemie conjunctivală). În plus, mulţi dintre aceşti pacienţi sunt predispuşi la apariţia manifestărilor de astm (dificultăţi în respiraţie, tuse, respiraţie şuierătoare).

Adevarul: Ambrozia, o plantă periculoasă: „Este inamicul numărul 1 în România 

ProTV: Ambrozia, inamicul public numarul 1 in Romania. Vezi ce afectiuni .

ambrozia 20614217_1666928299997742_989521629_n]]>

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *