Târfă cu respect

O să fiți surprinși, dar nu cu mult tmp in urmă exista in Buftea o trupă de teatru, un grup de tineri care aveau aceasta pasiune. Teatrul Bastion. Se pare ca n-au mai continuat in Buftea, probabil din lipsă de susținere, insă ii considerăm de-ai nostri.

Am incercat sa aflu ceva informații despre ei, dar n-am reușit. Buftea a găzduit câteva ediții ale Festivalului Național de Teatru pentru Tineret, dar anul acesta el se desfățoară la Sala Dalles din București.  Puteam face o frumoasă tradiție din găzduirea acestui festival, dar cred că auoritățile și publicul n-au fost interesați. Piesa buftenilor se va juca sâmbătă 11 decembrie de la ora 19.30.

Azi incepe Festivalul National de Teatru pentru Tineret – Buftea 2008

Cu recuzita in brate si pasiunea in dinti

Sunt o tarfa!

Salex Iatma…din telenovele in Cancan

“Târfă cu respect” de Jean Paul Sartre regia: Mihaela Munteanu
scenografia: Cristi Marin
distribuţia:
Alexandra Tănase – Lizzie
Sergiu Vîrban – Fred
Salex Iatma – Senatorul Clarke
Ştefan Ion – John Jean Paul Sartre propune în “Târfă cu respect”, scris în 1947, o temă adaptabilă orcărei perioade de timp. Indiferent dacă se montează în anii „50 sau în 2010, are aceeaşi intensitate. Proaspăt venită în oraş, Lizzie devine martora unei crime înfăptuite de nepotul senatorului. Modul ei de viaţă controversat face să pară o victimă uşoară pentru cei influenţi. Misiunea lui Fred este să-i smulgă o declaraţie falsă. Fiind fiu de senator, crede că banii pot cumpăra tot, inclusiv iubirea, pe care începe s-o dezvolte. Tatăl lui, senatorul Clarke, este deja învăţat cum să manevreze oamenii, dovadă fiind scurtul moment în care-şi face apariţia pe scenă, reuşind să-şi ducă la bun sfârşit sarcina, în complicitate cu poliţistul corupt.

Producţie a Asociaţiei Culturale Inopia

]]>

6 raspunsuri
 1. Expresul de Buftea
  Expresul de Buftea says:

  Eram sigur că se va sesiza vreun fotograf!

  Vezi tu, in acest articol este și un link către un articol mai vechi, unde mai apare această poză, plus sursa… adică numele tău, fotografule!

  [url]http://expresuldebuftea.ro/opinii/opinii-locale/269-cu-recuzita-in-brate-si-pasiunea-in-dinti[/url]

  Poza respectivă este și pe pdf-ul de prezentare a festivalului, de unde am luat-o acum, punând și articolul vechi unde apare sursa.

  Nu e cazul să vă ofuscați când nu trebuie, mai bine vă promovați piesa asta mai serios. Dar, nu, pe voi nu vă interesează cacatul ăsta de oraș!.. M-am chinuit de fiecare dată să aflu ceva despre trupa asta de teatru, dar nu prea am aflat nimic, n-ati fost niciodată interesați de Buftea.

  Și când un bou incearcă să ii promoveze, vine fotograful și il urechează, că nu o face cum trebuie. Și data trecută mi-a spus cineva dintre voi să nu mai scriu de Salex că nu-l interesează orașul ăsta.

  Dar am zis… dacă ei nu ne vor, noi ii vrem. Data viitoare nu cred că mă mai deranjez.

  Răspunde
 2. Cristi
  Cristi says:

  Nu cred ca este cazul de nici o suparare. Nici din partea ta, nici din partea lui Dizzy (Ovidiu Mihalcea). Ceva amanunte despre ce se intampla la festival, sau o persoana care sa-ti ofere si mai multe informatii, ai avut. Exista totusi o confuzie la mijloc: trupa de teatru Bastion nu prea mai exista. Cei care erau faceau parte din trupa sunt acum reuniti sub Asociatia Culturala Inopia. In curand or sa apara si activitati ale acestei asociatii. Daca te intereseaza ce facem intr-un mod separat (Salex, Mihaela, Cristi, Ali, Sergiu), legat de artele spectacolului iti pot spune. Avem foarte multe, dar, din pacate, nu-s legate de Buftea.
  Toate cele bune.

  Răspunde
 3. Expresul de Buftea
  Expresul de Buftea says:

  M-a supărat un pic, pentru că eu intotdeauna specific sursa, chiar și când nu e cazul. Dar mi-a trecut repede. 8)

  Persoana care să-mi dea detalii nu am avut, deși l-am contactat și pe Salex, care nu mi-a răspuns, și pe tine. Tu mi-ai zis ceva, dar nu am căutat persoana in ultima zi, pentru că nu sunt ziarist și nici subiectul nu “vinde” ca să zici că eram interesat de ceva.

  Aflu acum de la StirileProTV ca Primăria Buftea a fost organizataore. Cum se poate asta fără să știe nimeni din Buftea? De ce s-a mai implicat, probabil financiar, dacă nu au avut și buftenii ceva de câștigat? Adică festivalul a fost subvenționat de primărie, dar el n-a dat nimic inapoi buftenilor? Măcar o poză, o informație, o atenție…

  [url]http://stirileprotv.ro/exclusiv/travel/poftiti-la-teatru-la-sala-dalles-e-gratis-e-festivalul-de-tineret.html[/url]

  Și mai zice lumea că pe site-ul ăsta apar doar discuții politice… Păi dacă numai rahatul ăsta ni se servește aici? Altceva nimic? Sport oha, cultura oha, diverisment oha…

  Indiferent dacă proiectul Inopia nu are legătură cu Buftea, sau dacă voi nu mai stați pe aici, rămâneți de-ai nostri și am putea și noi să ne lăudam cu voi, măcar o dată pe an.

  Baftă și să ne mai auzim…

  Răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.