Cum facem cu persoanele cu handicap locomotor?
Dacă aș fi vrut să fim site de cancan, sau să iau la mișto instituția și angajații, aș fi pus un titlu mizerabil de genul… „Handicapații la primărie”. Dar am totuși un dram de decență…
In orice instituție din Uniunea Europeană ar trebui să fie și o posibilitate de acces
ușor pentru persoanele cu handicap locomotor, in sensul ăsta existând rampe de acces, scări rulante, ascensoare sau balustrăzi. Primăria Buftea are și ea o rampă de acces, numai ca ea este la intrarea principală, pe unde nu intră majoritatea, ci foarte puțină lume. Mai mult, rampa este nefolosită, chiar inchisă, fiind utilizată doar de copiii din zonă, care o siluiesc sub role, din lipsă de spațiu de joacă.
La intrarea B, pe unde au acces oamenii mulți, oamenii de rând, nu există nici macar o amărâtă de balustradă, de care să se folosească numeroșii bătrâni sau persoanele cu deficiențe de locomoție. Cum stau mai mereu cu ochii pe Primărie (probabil și viceversa e valabilă), am observat de multe ori cum acești oameni se chinuie efectiv să urce sau să coboare acele scări.
E foarte ușor de rezolvat, montând măcar două fiare sub formă de balustradă, dar e urgent, pentru că in sezonul friguros acele scări devin extrem de aluneacoase!
]]>
Sa nu mai vorbim ca nu se pot deplasa cu mujloacele de transport in comun pentru ca niciun maxi-taxi nu are podea joasa.
…eu nu cred ca mamaie putea urca pe acea rampa cu caruciorul de butelii…