Primarul a inugurat noul Liceu D. Dumitrescu, dar liceenii vor invata tot in camine si anul acesta

Liceul D. Dumitrescu trebuia reabilitat si finalizat in 2013 cu fonduri europene, dar lucrarile sunt oprite de mai bine de un an, cel mai probabil pentru ca s-au terminat banii alocati de UE acestui proiect. Din 2012 elevii invata in caminele liceului, sperand ca vor prinde si ei candva invatamant decent.

Problema seamana mult cu stilul de fraudare a fondurilor europene… se fura din ele, lucrarea ramane neterminata, dupa care, prin parghii politice se aloca bani pentru finalizare de la bugetul local sau de stat. Si toata lumea e multumita si tacuta. Probabil nu e cazul aici, doar semnalam o oarecare asemanare.

Luni, primarul Pistol a inaugurat in mod fals noul liceu printr-o ceremonie grandioasa, dupa care elevii s-au intors sa invete in salile mizere de clasa din camine.

George Pistol pentru Jurnalul de Ilfov:

„Pentru mine e o mare bucurie să deschidem anul şcolar în faţa clădirii noi a liceului, odată pentru că este aproape gata şi apoi pentru că şi eu am învăţat aici. Este un moment deosebit pentru noi toţi, căci orice spaţiu de învăţământ nou ca acesta înseamnă foarte mult pentru comunitatea locală, pentru elevi şi părinţi, pentru viitorul acestei ţări. Este o zi care marchează efortul unei echipe care a avut acelaşi ţel: îmbunătăţirea condiţiilor de învăţământ. De mulţi ani ne chinuim să oferim elevilor cele mai bune condiţii şi, cu toţii, am avut şi momente bune şi mai puţin bune. Acum, cu ajutorul fondurilor europene, dar şi prin intermediul autorităţii locale pe care o reprezint, am reuşit să finalizăm acest obiectiv, aşa cum puteţi vedea liceul în momentul de faţă. Este incredibil să ai un asemenea liceu, la asemenea standarde.

Citeste articolul integral aici… “Emotia unui nou an scolar”

]]>

12 raspunsuri
 1. Dan
  Dan says:

  O adevarata bataie de joc acest fapt! Primarul a spus ca vina este a inspectoratului scolar Ilfov pt, nedarea in functiune a liceului. Conducerea liceului ar fi trebuit sa isi prezinte demisia. Ma mir ca nu le e rusine!
  Liceul Dumitrescu a decazut in ultimul hal prin proasta administratie si conducere sustinuta de interese politice. Oameni slabi conduc aceasta institutie de cativa ani buni! Sunt curios si am o intrebare: se poate analiza materialul de constructie folosit la casa domnului director? Casa construita pe perioada in care liceul era in reparatii? Destul de multi isi pun aceasta intrebare.
  Domnul primar vorbeste de rezultate? Ce rezultate? Liceul are cea mai proasta pozitie din ultimii ani, cu cadre didactice ce trag chiulul dar isi primesc banii si mai sunt si bine vazute, ca deh asa e daca esti sustinut de partid. Sa reamintim de rezultatele de la Bac?
  Stiti cati parinti din Buftea au facut eforturi sa isi inscrie copiii la licee din Bucuresti, numai ca sa nu ii mai duca la Dumitrescu?
  Liceul Dumitrescu era un liceu de elita cand era director domnul profesor Tudorel Stefan!
  Acum profesorii ce odata erau mandria liceului au ajuns la pensie, fiind inlocuiti de profesorasi slabi!

  Răspunde
  • Bogdan Toba
   Bogdan Toba says:

   In primul rand nu cred ca directorul liceului se ocupa cu administrarea fondurilor proiectului si nici cu gestionarea materialelor de constructie intrate si iesite. El are alta treaba acolo. Apoi nu cred ca fondurile europene se fraudeaza cu roaba sau cu cârca peste gard si nu cred ca e frumos sa-l acuzăm de găinării fără absolut nico probă, si din anonimat. Hai să nu o luam iar cu trebuir d-astea…

   Răspunde
 2. Mioara
  Mioara says:

  La deschidere ca fata bisericeasca a fost adus Parintele Badea de la Sabareni. Nu stiam… Sabareni face parte din Buftea? Din cate stiu parintele are ore de religie la care nu e prezent; dar pentru care incaseaza banii. Lucru specific preotilor. Parintii ar trebui sa ia atitudine. Parca religia nu mai era materie obligatorie. Subscriu la comentariul de mai sus. Parintii ar trebui sa se implice mai mult. Nu e posibil ca liceul sa stea inchis si copiii sa invete claie peste gramada in caminul acela mizerabil.
  Parca se apropie alegerile nu? Deja primarul are multe bilenegre.
  Dumitrescu oare mai are sanse de reabilitare pe competente educationale? Lumea vorbeste doar pe lacolturi. Spuneti-va oameni buni nemultumirile.

  Răspunde
  • Bogdan Toba
   Bogdan Toba says:

   Da, Cartierul Săbăreni e in Buftea, nu e vorba de comuna cu același nume. Tine de la gara Săbăreni si podul peste calea ferata, pana la podul de la Remat, la intrare in Chitila.
   Altfel, surprinde prezența Părintelui Badea, care nu era in grațiile primarului, fiind considerat omul fostului. Dar se apropie alegerile, toată lumea incepe să se ințeleagă, in toate privințele. Oricum, e bine sa-l ai prieten pe parintele Badea, omul reușește, nu știu cum, să atragă și să influențeze mulți tineri.

   Răspunde
 3. Mioara
  Mioara says:

  Merci ca mi-ai elucidat faza cu Biserica Sabareni.
  Parintele Badea e cunoscut ca are magnet la “tinerele eleve”. Cel putin asa stie lumea si au fost si cateva episoade incheiate amiabil, ce-i puteau cauza hainei pe care o poarta. Atata vreme cat este platit degeaba iar el nu catadicseste sa vina la catedra, e destul de urat din partea sa. Daca nu are timp ar trebui sa des altcuiva locul sau.

  Răspunde
  • Bogdan Toba
   Bogdan Toba says:

   Of, iar se va supăra părintele pe mine că exist si mă va certa așa cu blândețe, cum știe dânsul. Oricum, prefer de 1000 de ori un popă ca el și ca părintele Alin din Atârnați decât cum sunt alții in general…

   Răspunde
 4. Mioara
  Mioara says:

  De ce sa se supere? Din pacate nu are obraz sa lase catedra pe care nu o onoreaza cu prezenta, luand bani degeaba. Poate in urma comentariilor mele se sesizeazasi cedeaza banii luati degeaba unor cazuri sociale, cu toate ca ma indoiesc 😃

  Răspunde
 5. Cristi
  Cristi says:

  Liceul va fi inaugurat in anul alegerilor. Se stie! Ca sa fie pe sistem :-)))
  La fostul liceu enegetic se petrec lucruri ilegale care daca ar ajunge publice ar cutremura scaunele celor ce conduc aceasta institutie. Religia nu mai e obligatorie dar cadrele de conducere au pacalit parintii si elevii in aceasta privinta, asta pentru ca anumite cadre sa poata avea ore de religie, in aceasta categorie intrand si parintele Badea. Toata lumea stie ca acest profesor nu vine la ore asa incat nu mai e nici un secret. Apoi poate nu stiati dar V. Chelu a primit functie in ISJ Ilfov; nu stiu daca prin detasare sau altcumva… cert este ca din postul de administrator la Dumitrescu, a ajuns consilier pe probleme administrative la Inspectoratul Scolar Ilfov. Cu aceasta mutare, mama sa a primit ore de religie la acelasi liceu. Deci obligatii politice, numiri politice. oameni ce nu au muncit o zi in viata lor, au primit functii publice cu ajutorul primariei Buftea! Vorbesc de Vali Chelu si chiar de mama sa. Mama sa a facut o scoala la peste 50 de ani si bravo dansei… Urat este ceea ce se intampla, vorbesc de amestecul politic in scoala.
  Ceea ce ma mira este pasivitatea parintilor ce au copii in acest liceu si care nu fac nimic pentru ca copiii lor sa aiba parte de un invatamant de calitate.
  Este notoriu exemplul unei profesoare despre care s-a spus tot aici la rubrica de comentarii ca isi ia banii degeaba nefiind prezenta la catedra, apoi a venit in fata ta cu lacrimi de crocodil iar tu ai crezut-o ;-). Nu aveai de unde sa stii…
  Pentru ca Liceul Dumitru Dumitrescu sa revina ca o intitutie de invatamant serioasa, trebuie sa fie schimbata conducerea. Nu vorbesc neaparat de domnul Titi… Sunt altii ce conduc acea institutie: Doamna Larisa Corcodel am impresia ca e director adjunct. E cunoscuta pentru raceala, ranchiuna si pentru razbunarile personale. E de ani buni pe scaunul de conducere si cred ca e nevoie de o schimbare. Acest liceu e o bataie de joc !!!!!!! Luati atitudine!
  Tu din pacate nu esti jurnalist si nu ai parghiile necesare pentru a documenta acest subiect. Dar macar incearca sa aflii informatii daca ai ocazia ca sincer te-ai cutremura. Oricum sunt sigur ca si la urechile tale au ajuns unele informatii.
  Sper ca subiectul sa fie dezbatut si parintii sa se implice mai mult!

  Răspunde
 6. Hadrian
  Hadrian says:

  Am postat si eu un comentariu la link-ul original al articolului; a postat si prietena mea si evident nu au aprobat comentariile cu toate ca erau scrise cu bun simt.
  Eu nu merg pana acolo incat sa spun ca au fraudat fondurile, consider ca e destul de greu de fraudat dar poate gresesc,,,
  Cert este ca nu au facut fata proiectului ce a fost prost admininstrat & manageriat. Mobilierul si dotarea tehnica a laboratoarelor au fost achizitionate inca de la inceputul reabilitarii liceului si depozitate in conditii improprii ceea ce a dus la stricaciuni. Termenul de finalizare a fost depasit de ceva timp, din cate stiu liceul e gata dar nu a fost dat in folosinta, cursurile avand de suferit, elevii invatand claie peste gramada in camin etc.
  Liceul a fost vaca de muls pentru multe persoane; de la bunuri de consum si consumabile gen detergenti, pana la bonuri de benzina & motorina pana la sufertase cu mancare luate acasa atunci cand functiona cantina. Nemaivorbind de instalatiile metalice, implicit multe tone de fier ce s-au evaporat miraculos ca mai apoi sa intre in buzunarele unor persoane.
  Da liceul a fost o institutie de top dar treaba s-a stricat. Angajati ce lipsesc fiind la scoli, cursuri si facultati pana la profesori sustinuti de primarii din ultimele 2/3 mandate (cam de atunci a inceput sa se imputa treaba). Oameni cu slaba pregatire ce nu au ce cauta in invatamant, primind ore cu duiumul in detrimentul unor absolventi seriosi ale unor institutii de invatamant ce nu si-au gasit loc in Buftea cu toate ca au incercat! Nemaivorbind de cadre ce au ore la nu stiu cate institutii de invatamant din oras (Buciumeni, Flamanzeni, Studio, Centru, Clubul Copiilor) si care nu pot face fata programului, lipsind liceul (elevii) de prezenta lor la catedra. Astfel rezultatele s-au vazut la Bac, existand elevi ce in preajma claseror terminale nu stiu sa scrie si sa citeasca corect, nemaivorbind de sustinerea unei conversatii.
  Tot ceea ce spun aici se stie la nivel de conducere al instutiei. Obligatii de partid, faptul ca au alergat in campanie sau ca sunt cu partidul aflat la conducere, aduce beneficii imense unor persoane ce au ajuns la catedra fara sa merite profesional vorbind.
  Si pe mine ma mira faptul ca buftenii sunt atat de pasivi, ma asteptam la zeci de comentarii legate macar de nedarea in folosinta a liceului la inceputul anului scolar!
  In incheiere confirm ceea ce s-a zis mai sus: LA BUFTEA DISCIPLINA RELIGIE E OBLIGATORIE!!! Asa a hotarat conducerea liceului si evident este o hotarare ilegala, stiind ca religia se face la cerere. Ii uram succes doamnei Chelu in cariera de profesor de religie! Bravo Dumitru Dumitrescu, speram sa afle vreo televiziune sa fiti subiect de scandal!

  Răspunde
 7. Hadrian
  Hadrian says:

  Hai copii ca mai e putin. Mai va aduceti aminte cand marele centru cultural (care fie vorba intre noi, nu prea are activitate) era gata de ceva timp dar s-a facut inaugurarea dupa un anumit timp? Idem cu Parcul dintre flori. El era gata de mult timp dar accesul era interzis pentru marea inaugurare. Cam asa e si cu Liceul! Mai e un pic, sa vedem cand va fi inaugurarea. Unii spun ca in perioada imediat urmatoare, altii ca la inceputul anului viitor?
  Subiectul e unul sensibil, trebuie sa va uitati doar la nr de vizualizari. Si acum aduna un nr. zilnic, dovada ca subiectul e unul sensibil, iar cei vizati mai arunca un ochi sa vada ce se mai spune in ograda. Imi doresc sa vina un audit serios la liceu. Cazul fostului primar ce sta la racoare infundat cu rea stiinta de catre unii… e un mizilic pe langa ce e la liceul de fata. Da-i Doamne!

  Răspunde
 8. nume
  nume says:

  chelu trebuie sa plece, chelu trebuie sa faca roluri fiscale la terenuri; sa vanda mercedesuri pe autovit, sa faca altceva. samsarul repeta greselile ospatarului, se inconjoara de ratati si lingai. Postul asta de primar e periculos: Rovinaru mort, Balalau mort, bavarezu la parnaie. Oare ce urmeaza ?

  Răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *