Poliția amendează comercianții din afara pieței!

Când credeam că nu mai aveam vreo speranță de comerț civilizat la piață, iată că spre marea noastră uimire, Poliția Buftea a intrat in cei ce făceau comerț in afara pieței, amendându-i.

Toate locurile de parcare de la piață sunt zi și noapte ocupate de mașinile comercianților stradali, in care iși țin marfa și pe care o vând in stradă, evident incurcând și circulația. Interesant e că toți au și tarabe in piață, dar au hotărât să se desfășoare și afară, chiar dacă pe raza orașului Buftea comerțul stradal este interzis!

Este o măsură surprinzătoare și nepopulară luată de Poliția Buftea, cel mai probabil după directive venite dinspre primărie, la o săptămână după ce site-ul nostru atrăgea din nou atenția asupra problemei.

Vocea bufteanului… La piață, ca la țară!

 

]]>

8 raspunsuri
 1. alex
  alex says:

  Este, intradevar, o mare realizare! Dupa ani de zile in care s-a incurajat acesta forma nefireasca de comert, mai exact specula, sa vi si sa aplici amenzi? Nu stiu ce sa cred…Mare pacat ca legea se aplica doar o data pe an. Sunt foarte curios in ce zi pica anul asta, daca pica, verificatul actelor de provenienta a marfurilor comercializate si de ce nu, in premiera, verificatul metrologic al cantarelor.

  Răspunde
 2. alexp
  alexp says:

  Subiectul este delicat.Cati producatori au taraba luata in piata?(ca sa ma pot bucura ca au starpit specula).
  In alta ordine de idei observ ca in ultimii ani comerciantii negociaza cu producatorii si vand mai ieftin decat ei.Adica e verificata treaba: producatorii vand la fel sau mai scump varza si cartofi in fata portii decat vand comerciantii in piata.Nu vi se pare ciudat?Nu sunt de acord cu specula dar asta e PIATA.A se vedea si vacante luate mai ieftine din agentii de turism decat direct de la hotelieri.
  Ori fi si astia reselleri de varza :))

  Răspunde
 3. Bogdan Tob
  Bogdan Tob says:

  De ce să fie delicat subiectul?

  Toti cei care vand acolo au tarabe si inăuntru! Este concurenta neloiala si e ilegală. Cei cu tarabe doar inăuntru nu mai reusesc sa vanda deloc toamna asta. Singura sansa ar fi sa scada preturile inauntru la varza si cartofi, dar nu le convine nici lor si nici celor de afara.

  De fapt subiectu e delicat, da… cei de afara sunt cei din Țigănie, unii implicati direct in scandalul care s-a lăsat cu crima asta vara. Sunt cei pe care ziaristul primariei incearca sa mi-i puna in cap dupa ce am deschis subiectul acesta. Mai ales ca are prietenii serioase in acel cartier… S-ar putea sa fiu nevoit sa va arat anturajul ziaristului pe care il plătim!

  Tu, ca pietar obisnuit și corect din piata nu comentezi, ca s-ar putea sa ai de suferit. M-am gasit eu sa comentez…. cred ca ma mananca spinarea, merita ințepată! :sigh: Măcar o sa stiu de unde mi se trage!

  Azi eu nu am putut sa trec pe acolo. Am stat 10 minute in blocaj după care am intors. Nu se mai circula efectiv. Masinile cu varza si cartofi erau parcate pe stradă și vindeau.

  [url]http://api.ning.com/files/KrLzc*jd*Lj7hrR2d5*TUWCzNsW9pweZKGwhA5*k2Nc2wqYCbhl0wa-AS5rhakxPqOoLQbLkIDoxauMBSl5LiX04soLCjKTq/IMG_4762.JPG?width=737&height=561[/url]

  Iar eu sunt cel mai mare prost crezand ca primaria si politia isi fac treaba! Numai bolnavul de ziarit se speriase crezand ca fac razie acolo din cauza mea!

  Răspunde
 4. pacalici
  pacalici says:

  Ce dracu ma, aia sunt bisnitari nu comercianti. Administratia pietei, politia comunitara, primaria, cum ii accepta? Cum s-au eliberat certificatele de producator? Pe ce baza ? Cum e posibil sa blochezi doua strazi, sa faci evaziune, iar cu obladuirea autoritatilor sa mearga la nesfirsit brambureala asta? Vind kiwi, banane, struguri de import si au certificate de producator date de primarie. Nu tu bon fiscal, nu acte, doar bisnita oficiala cu aprobarea autoritatilor.Bravo, avem ce ne dorim !

  Răspunde
 5. nume
  nume says:

  @iancuf31
  E vorba de Piata din Centru in caz ca nu ai observat.

  @expres

  S-ar putea sa fiu nevoit sa va arat anturajul ziaristului pe care il plătim!”
  Te gandesti la ce ma gandesc si eu ? :)))

  Răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.