(P) Mănânci pe Fugă se intoarce!

 

Da, e un articol publicitar! Site-ul acesta independent e ținut doar de mine si nu se finanțează decât din mica mea afacere, așa că ar trebui să ințelegeti si discretele mele reclame. Am ales sa muncesc din greu pentru mine, decat sa vand politicienilor locali continutul acestui site. Multumesc. 

La fix un an de când am părăsit cu planuri mărețe locația mică de lângă Primaria Buftea, ne vedem nevoiți să ne recunoaștem infrângerea și să ne intoarcem. Când am plecat, nu ne-am uitat inapoi și nu ne-a trecut prin cap că vom reveni intr-un spatiu atât de mic cu o chirie atât de mare! Am zis că mergem intr-un spațiu mai mare să facem lucrurile mai mari și mai frumoase! Dar am fugit de dracu și am dat de tac-su! I-am zis proprietarului micului spatiu… „unde o sa mai gasesti tu prost sa-ti dea atiția bani pentru atâta spațiu?” Cam greu, după un an, dar uite că l-a găsit!

Am fost prea mândru și prea increzător in forțele proprii si nu am ascultat sfatul altora mai bătrâni și mai pricepuți. Am fost convins că pot să le arăt eu lor cum se fac afaceri in oraș, in branșă, cum se pot pune in aplicare teoriile din zecile de cărți de specialitate studiate! Aiurea…  Aproape mi-am frânt gâtul! Nu poti susține o astfel de afacere, pornita cu buget extrem de mic, cu o astfel de chirie, intr-un astfel de oraș aproape mort. Eu nu sunt investior, am plecat la drum cu câțiva lei și nu am avut mai mult sa investesc in continuare, pentru a mări afacerea și a asigura profitul.

Am pierdut un an și câteva mii de euro, dar am  puterea să mă recunosc invins (mare lucru pentru mine!) și să pun stop unei colaborări dezastruoase cu SCM Mestesugarul Buftea, cu care toată lumea m-a sfătuit să nu mă bag! Nu mai puteam continua muncind ca sclavul 12 ore pe zi și plătindu-le zeci de milioane lunar, fără ca ei să mă ajute sau să mă susțină cu ceva. Ba din contră! In fond, chiriașul e clinetul celui care inchiriază, ii merge chiriasului bine, ii va merge si celuilalt. Asa că ar trebui să aibă grijă de el. Nu e cazul Cooperativei Mestesugarul, care poartă un hram ciudat, despre care s-ar putea să vă povestesc altă dată. Evident că nu putea lipsi nici „ajutorul” din partea primăriei care ne-a mascat cu un panou și ne-a intreținut un veceu public chiar in fața, in mijlocul orasului.

Acestea fiind zise, cu un fel de regret, cu oarecare modestie, dar și cu speranțe mari in continuare, Mănânci Pe Fugă vă anunță că de la 1 august revenim la locul unde ne-am consacrat in Buftea… la primărie, in blocul cu BCR.

Baftă tuturor micilor inteprinzători din Buftea și poate facem un grup, măcar pe internet, unde să ne sfătuim, să ne informam, sa ne ajutăm și să cooperăm pentru binele tuturor.

]]>

9 raspunsuri
 1. Niko
  Niko says:

  Ma simt ca de 1 aprilie… Abia ma obisnuisem cu noua locatie si cu noile preparate 🙁 Sper din inima ca iti va fi bine de aici inainte si ca nu vei renunta la a ne rasfata cu bunatati pe fuga 🙂
  Succes, Mananci pe Fuga!

  Răspunde
 2. BIZU
  BIZU says:

  eu nu an mancat niciodata la tine , nu am avut ocazia,
  totusi eu cred ca in cazul unei astfel de afaceri clientii aduc alti clienti, nu neaparat pozitia sau reclama . Din pacate in orasul nostru chiar noi locuitorii avem in ADN ceva care ne face sa blamam orice sau aproape orice lucru bun . eu cred ca problema nu e panoul din fata magazinului ci cetatenii care nu vin sa manance la tine de frica ca te vei imbogatii cu banii lor .

  Răspunde
 3. Bogdan Tobă
  Bogdan Tobă says:

  Sigur ca a nu e panoul. Exista in Buftea o vorba celebra… „nu iau de la ala, de ce sa-i fac curul mare?” Dar nici pe asta nu dau vina.

  Răspunde
 4. G
  G says:

  Noua locatie e mai buna. sa dea domnul sa fii scutit de controalele inopinante ce-si gasesc „rezolvarea” intr-un birou de la etajul 2.

  Răspunde
 5. pacalici de trefla
  pacalici de trefla says:

  Cooperativa Mestesugarul este ultima si cea mai mare reduta comunista din oras si nu numai. Faur are peste 80 de ani, vine la 9 si pleaca la 11,30. Doua ore pe zi, maxim doua si jumatate. Pensie de securist, foarte mare, plus 4000 ron pe luna salariu. Are peste 80 de ani, nu uitati. Beleaua este insa babaciunea cu fundite, Elena, careia trebuie sa-i spui domnisoara, e drept, e mult mai tinara, are peste 55 de ani si tine la onoarea de a fi mina dreapta, eminenta cenusie, secretara, vicepresedinta, apropiata sau foarte apropiata tutankhamonului Faur. Nimic nu trece de acreala „domnisoarei” Elena, scrie cu creionul chimic, uneori il mai moaie in gura ( nu rinjiti, creionul… ), stabileste chirii, simpatii, antipatii,apoi ii recomanda matusalemului cum trebuie sa se pozitioneze in raport cu chiriasul. Spun chiriasul pentru ca au inchiriat spatiile si s-au asezat cu cururile tabacite de ani pe un purcoi de bani. Babaciunea „domnisoara” are si ea peste 3600 de roni lunar, prime de Paste, de Craciun, de vacanta, de fidelitate fata de mumia care de mai bine de 35-36 de ani suge ca o sugativa din cooperativa. Lumea spune ca a ramas „domnisoara” taman devotamentului fata de tutankhamon, cred ca intr-o zi o sa-i impaieze pe amindoi si-i agata la geam, pentru posteritate. Daca pleci tu, dracu mai vine citiva ani sa inchirieze, nu mai bine iti scadea chiria cu citeva sute si tot le raminea destul ? „Domnisoara” Elena si supertomnaticul „cavaler” Faur par sa fie vesnici, pare ca nimeni nu-i clinteste si timpul i-a uitat. Ultimul bastion comunisto-idilico-retrograd rezista in continuare, scriu cu chimicul, calculeaza cu abacul, folosesc indigoul si se pupa pe furis in spatele usilor crapate de vreme si jena. Sa nu regreti decit ca te-ai bagat in cir cu ei, nu meritau !

  Răspunde
 6. babulea
  babulea says:

  Mestesugarul nu vrea decat chiria la timp,ii doare-n p. de chiriasi, nu investeste nimic. Chirii dealtfel astronomice si nejustificate pentru ceea ce ofera. Au noroc cu spatiile mostenite de la ceasca. Vezi pe cine deranjezi, sa nu-ti traga boss un nou panou in fata micului butic, sau poate o sa fie deranjat de mirosul de mancare.

  Răspunde
 7. Hadrian
  Hadrian says:

  Imi pare sincer rau ca esti nevoit sa te intorci la spatiul acela mai mic. Totusi e amplasat destul de bine, sper sa ai idei noi care sa-ti faca afacerea sa prospere.

  Ce sa faci? Daca nu esti in nici un partid sau macar in partidul cu pricina, ai fi avut clienti garantati. Asa cum alte afaceri locale (ma refer la restaurante) au clienti adusi de primarie, gen echipe de fotbal, oamenii de la partid, mese si sezatori i cu circuit inchisetc.

  Doar daca privesti poza de la articolul ce face reclama noului restaurant deschis… vei vedea despre ce e vorba.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *