No pain, no gain!.. și culmea ipocriziei.

Suntem asaltați cu mesaje și poze cu noroaiele din Buftea, oamenii fiind atât de revoltați incât ne ceartă și pe noi, că nu facem nimic, că nu-l tragem de mânecă pe primar, că nu scriem de rău, că nu sesizăm DNA-ul sau că nu avem pile la Cel de Sus.

Am mediatizat subiectul destul de mult, dar nu putem insista până la obsesie. Lucrurile sunt simple, dragi consăteni, vă explic eu, că n-are cine. Este o investiție fără precedent in Buftea, RAJA obținând multe milione de euro de la Uniunea Europeană, pentru reabilitarea si extinderea retelelor de apa si canalizare, lucrările fiind date de RAJA celor de la Rotary.

Spuneți voi de când nu v-ați dorit asta? Canalizare in tot orasul și apă potabilă! Cel mai probabil RAJA ar fi obținut finanțarea si ar fi inceput lucrările sub oricare alt primar, dar dacă nu e meritul lui Pistol pentru lucrări, de ce să fie vina lui pentru deranj? Se pot face lucrări de asemenea anvergură fără deranj? Nu… No pain, no gain!

 

Se inlcouiesc țevile in tot orașul, chiar și acolo unde erau deja introduse de puțini ani, pentru că UE nu permite cârpeli sau nerespectarea proiectului. Acum, că se sparg si străzile pe care Pistol a pus asfalt peste asfalt anul trecut, e șpaga treaba lui, norocul lui, că mai asfaltează o dată.

Și eu imi rup mașina și eu merg cu pungi in picioare prin Flămânzeni, dar pot să ințeleg situația și să am răbdare. E drept, după finalizare, se va scumpi și apa, se vor mări impozitele, dar va fi numai lapte și miere, orașul va ieși pentru totdeauna din mizerie, iar Pistol va domni 40 de ani.

Problema lui e alta, nu că face noroi și gropi. Problema lui e aroganța, lipsa de comunicare și transparență și faptul că dă pe foc cu aceste lucrări. Le grăbește riscant și s-ar putea să fie afectată calitatea lor. Unii nu ințeleg de ce trebuia să se apuce de săpat intensiv incă din iarnă, pe vremea asta ploioasă, care produce foarte mult noroi. E simplu… se grăbește să termmine până la alegerile de anul viitor, altfel va fi istorie ca primar! 

Problema noastră e alta. Vrem să ne trezim de pe o zi pe alta intr-o lume minunată, fără să ne gândim că până in 2008 Buftea era vai de capul ei deși se invârteau banii cu lopata in primărie și in oraș, iar la nivel național se furau miliarde de euro. Nu putem avea un altfel de oraș și o altfel de țară peste zi!

Culmea ipocriziei au atins-o revoltații care ii cer socoteală lui Pistol că iși murdăresc pantofii, dar intind mâna la mita electorală pe care o primesc an de an. V-ati bucurat la un cofrag de ouă sau una de o sută, iar acum il injurați, chiar dacă vă vrea binele?

 

Hai să facem un efort și să le acordăm incredere!

]]>

6 raspunsuri
 1. Alegator PMP
  Alegator PMP says:

  aia nu sunt ing. Marghidan Ionut George si Doru? ce devotati erau. pacat daca aveau si coloana, pacat, ar fi iesit niste politicieni buni, pacat

  Răspunde
 2. un flaifuster
  un flaifuster says:

  Sint exact ing.Marchidan Ionut si Doru Cioarec. Poza face parte din perioada cind aveau alte convingeri, cind pluteau cu aripile desfacute spre culmile afirmarii politice. Acum s-au maturizat si au luat haturile sortilor politici in propria mina, unul se viseaza primar, altul viseaza la explozia partidului de buzunar – PMP – si la inscaunarea acestuia la masa „greilor „. Cum visele acestea tin de suprarealism, poza aceasta reprezinta zenitul activitatii lor si merita rama aurita. Atat puteau, sa imparta oua, e greu sa tisnesti de aici la masa cu tacim si servetele de bumbac.

  Răspunde
 3. z
  z says:

  ”Se pot face lucrări de asemenea anvergură fără deranj?”
  Se pot face cu mai putin deranj macar.Se pot grupa muncitorii intr-un singur santier nu imprastiati in 20.Se pot pune toalete ecologice pentru muncitori.Se pot face cateva imbunatatiri.Evident ca nu primarul face organizarea de santier.Neoficial, ar putea sa le dea o sugestie.

  Răspunde
 4. Topai Emilian
  Topai Emilian says:

  Intradevar este o lucrare de anvergura , care vrem nu vrem produce si disconfort , dar cand va fi finalizata toata lumea va fi multumita ; despre faptul ca ar fi grabita de cineva anume- adica in scopuri electorale – nu sunt de aceeasi parere ; sunt termene de respectat in contract , iar in aceasta perioada se executa lucrari si pe strazile din cartierul in cartierul in care locuiesc si eu, adica in cartierul Flamanzen ..

  Răspunde
 5. Bogdan Marchidan
  Bogdan Marchidan says:

  Dl. Topai Emilian inteleg ca doriti sa-i luati apararea pentru ca sunteti consilier din partea PNL adica acelasi partid cu actualul primar.
  Va rog rog frumos sa-mi spuneti si mie cand ati fixat aceste termene,atunci cand ati fost la sedinta de consiliu tinuta la Cta cu fanfara langa dvs? …sau cand ati scumpit apa si canalizarea pana in 2020?
  Poate o sa primesc din partea dvs un raspuns la intrebarile din articolul „Scrisoare daschisa….”
  Va multumesc !
  P.S. Uitandu-ma pe geam ,constat ca impreuna cu ai dvs straluciti colegi ati ales perfect vremea de afara..o sa ajungeti la termin fara intarziere !! Yuhuuuu
  Contract ratat cu Busu de la PRO TV !!

  Răspunde
 6. ion
  ion says:

  Anunt de atribuire – Lucrari -Modernizarea infrastructurii rutiere si refacerea suprafetei carosabile in orasul Buftea
  Primaria Orasului Buftea
  Localizare: Romania (Ilfov)
  Data atribuire: 10-02-2015 (Data aparitiei: 13-02-2015)

  Răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *