Moș Crăciun vine la copiii din cutia de tablă

Când am făcut articolul cu Cele 8 suflete din cutia de tabla de la urechea podului nu m-am gândit decât la cum ii putem ajuta in privința locuinței pe acești oameni din Buftea. Mă gîndeam că poate din vorbă in vorbă, dintr-un site in altul, de pe un share pe altul, să audă despre ei cineva cu posibilități, cu putere de decizie sau cu suflet mare.

Sigur, nu sperăm la minuni, astea se văd doar in emisiuni TV regizate sau in poveștile biblice, dar la o mică locuință socială cu pereți adevărați sau o palmă de pământ sunt indreptățiți să spere. E imposibil să crești 6 copii in 27 de metri pătrați, intr-o cutie de tablă care ingheață iarna!

Insă in urma articolului, oamenii simpli mi-au dat mesaje prin care se ofereau să-i ajute cu ce pot și ei, căci cu ce au mai mare nevoie, o locuință, e tare greu pentru cetățenii obișnuiți, chiar dacă au un suflet uriaș. Astfel, am decis să facem impreună pe Moș Crăciun pentru cei 6 copii minori care locuiesc in acea cutie de tablă din Buftea. Cel puțin o să incercăm, că e ușor cu like-ul, mai greu e cu fapta.

Imediat după articol, un tânăr buftean  le-a dus câteva cadouri de la Moș Nicolae. Până in Crăciun sper să mă ajutați să strângem câte ceva. Insă am o mare rugăminte, poate stupidă in ochii unora. Știu că sunt mulți care vor să ajute in preajma Crăciunului, hai să nu o facem doar pentru poze, pentru lauda pe Facebook, pentru iertarea păcatelor, pentru că suntem inmuiați de vraja perioadei sau pentru că pur si simplu vrem să scăpăm de haine și jucării vechi.

Hai să o facem doar pentru ei, pentru nevoile lor reale. Nu ințeleg ideea de a căuta să donezi cu orice preț, chiar dacă nu ști cui, sau nu vei ști vreodată, când poți face un bine celor apropiați, celor care au nevoie, de lângă tine, din comunitatea ta. Nu avem nevoie de cei care pun etichete și il judecă pe părinți, nu sunt deloc iresponsabili, dar asta e situația, mai mult nu le pot oferi.

De aceea, in urma vizitelor, am identificat câteva lucruri de care ar avea cu adevărat nevoie și pe care poate le putem face cadou de Crăciun. Sunt 4 baieti, cel mai mic de 10 ani, cel mai mare de 17, și doua fete intre aceste vârste.

 • dulciuri, cărți, jocuri specifice vârstei
 • imbrăcăminte, incălțăminte
 • rechizite pentru scoală
 • ceva de lucru pentru capul familiei, macar zilele astea inainte de Craciun
 • bicicletă, skateboard, minge de fotbal, etc.
 • minge de rugby sau echipament de rugby, cel mare practicând acest sport.
 • calorifer electric cu termostat, poate chiar două, reșeul improvizat pe care il folosesc fiind deosebit de periculos
 • telefon mobil, poate un televizor.
 • nu, nu au nevoie de zahăr, ulei, făină! 
 • puteți veni și voi cu idei

Cine dorește să ajute, mă poate contacta pe mail la contact@expresuldebuftea.ro sau pe Facebook Expresul de Buftea.

 

 

Cele 8 suflete din cutia de tabla de la urechea podului

]]>

5 raspunsuri
 1. eu
  eu says:

  Intre 1992 si 2004 am stagnat ca civilizatie urbana, am fost lipsiti de minimul unei comunitati cu cele mai mici si normale pretentii ( apa si canalizare ) , nu am avut un parc, o strada de Doamne-ajuta, casele de cultura au fost abandonate total, gradinitele si scolile functionau fara caldura si grupuri sociale, nu s-au atras sub nici o forma investitori care sa absoarba forta de munca locala ( desi au fost solicitari, carrefour, billa, etc.), nu s-a construit decat extrem de putin in toata perioada. Mastodontul din centru in care salasuieste sediul primariei, este investitia inutila prin marimea ei, e ceea ce a ramas dupa o perioada scaldata excesiv de vodca si party-priuri la groapa de gunoi pastorita de nea Mircea Dorneanu si sutele de porci crescute anual pe groapa. Daca ne referim la perioada comunista, tot o gasca de potentati locali obtinea privilegii din partea organelor de partid. Prin CAP-ul existent la vremea respectiva primeau cate un hectar de pamant pe care puneau pepeni si in toamna se castiga cate o Dacie spre doua din vanzarea lor ( a pepenilor). Inutil sa spun cine primea hectarul de pamant, poate cei peste 50 de ani stiu, smecherii de doi lei… Saracia nu e o virtute, o creaza incompetenta si necumpatarea, nostalgia are rostul ei, in nici un caz nu ingroapa evidenta.

  Răspunde
 2. Bogdan Tobă
  Bogdan Tobă says:

  [quote name=”babulea”]Bogdan, as vrea daca poti, sa pui ceea ce ai scris pe facebook despre Nicolae Rovinaru si pe site-ul mare. Mersi ![/quote]

  Nu am scris eu, era un citat de la persoana care mi-a furnizat poza. Eu am o alta parere despre acele vremuri.

  Răspunde
 3. nume
  nume says:

  @eu
  Da, ai dretate, mastodontul ala in care s-au lafait toate conducerile post Rovinaru. Acum se construieste, avem piste de biciclisti, alveole de beton; stalpi in mijlocul trotoarelor; garduri uriase si foarte multi investitori care atrag forta de munca in exces.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.