Moș Crăciun la școală

Ei sunt frații Iordan din Atârnați, iar din poză lipsește sora mai mare Luminița, 12-13 ani, și fratele mai mic, 1-2 ani. Sunt dintr-o familie amărâtă și stau claie peste grămadă, cu părinți, unchi și bunică, in două camere, ca vai de ele.

Toată familia a fost sau este bolnavă de TBC și de multe ori n-au nimic de pus pe masă. Părinții nu sunt cei mai buni din lume! După zâmbete n-ai zice că o duc rău, dar zâmbetul și inocența unor copii ascund multe!

Moș Crăciun nu cred că a aflat de existența lor și va lipsi și anul acesta. I-am intrebat ce le-a adus Moș Nicolae, iar unul dintre ei a răspun repezit…

— Un tir cu telecomandă!

— De ce minți, Cornele, maică? strigă o vecină curioasă de peste gard…

Sunt aceiasi copii pe care vi i-am mai arătat in poze cum se jucau in noroi, pentru că nimeni nu le-a amenajat in tot cartierul un loc de joacă. Ba chiar sunt aceiași copii care au scris spurcăciuni pe Monumentul Eroilor! Cum ziceam in articolul respectiv… din lipsă de alte preocupări, educație și supraveghere.

Sunt prezenți mereu la biserică de unde capătă pomană, dar de unde, nu se știe cum, mai pun mâna și pe câte o sticlă de vin, pe care il beau pe ascuns, pe gârlă. Că așa au văzut acasă…

Nu vreau să vă vând o poveste. Nu vreau să vă stârnesc mila, cum toată lumea vrea vi-o stoarcă de sărbători! V-aș fi prezentat viața lor mizerabilă. Vă serveam un material text/foto/video mult mai dramatic… nu vă spuneam ce prostii urâte fac. Nimeni nu se ocupă de educația și supravegherea lor. Nu o putem face nici noi!

Insă putem face ceva… să le dăruim puțină atenție. Nu lucruri mari. Le putem dărui pe lângă jucării, dulciuri sau ceva de imbrăcat și ceva educativ… jocuri, cărticele, creioane de colorat, orice le poate capta atenția și dezgheța mințile sau ceva care să le schimbe un pic preocupările. Cei ce au copii se pricep mai bine decât mine. Dacă se poate, chestii noi, că așa aduce Moșul…

Vă interesează? Dacă da, contactați-mă pe mail la contact@expresuldebuftea.ro sau la Mănâncipe Fugă, in blocul cu BCR, lângă primărie.  Mai e putin până la Crăciun.

]]>

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.