Mihai Comănoiu, elevul buftean din "Aferim!"

Aferim!” in regia lui Radu Jude a câștigat Ursul de Argint la Berlin și a fost primit cu mare entuziasm de critcii de film din Romania.

Un film altfel decât cele care s-au făcut in Romania ultimilor 25 de ani, un film autentic, original, care pe mine m-a entuziasmat foarte mult și chiar pot spune că e unul dintre cele mai bun filme românești făcute vreodată, si care m-a dus cu gândul la fermecătorul „Iancu Jianu, zapciul”, filmul copilăriei mele.

Aferim!” poate fi considerat un film istoric, dar si un fel de western balcanic și este unul dintre cele mai ample proiecte cinematografice de după 89, in care este povestită aventura unui zapciu (Teodor Corban) și a fiului său (Mihai Comănoiu) in căutarea unui rob fugar (Toma Cuzin), finalul fiind cu adevărat apoteotic. In film apar și nume mari ca Victor Rebengiuc, Luminița Gheorghiu, Serban Pavlu, Alexandru Dabija sau Alexandru Bindea, dar și legenda orașului Buftea, Paul Fister.

In rolul secundar este un elev al Liceului Barbu Știrbey, Mihai Comănoiu, clasa 11-a, care joacă grozav pentru un debutant și, fără să fiu un expert, cu o figură atât de expresivă, il văd ca o mare speranță a cinematografiei românești. Mihai a fost la Berlin cu echipa, unde filmul a primit Ursul de Argint, abia a implinit 18 ani și este din Crevedia.

AFERIM! International TRAILER

Aferim, Radu Jude!

„Nu am jucat niciodată intr-un film sau piesă de teatru până la „Aferim!”. Totul a inceput in clasa a-9-a, când doamna Viorica Capdefier, casting director, ne-a propus o ședinta foto si sa completam o fișă. După un an, am fost sunat si mi s-a propus sa ma prezint la un casting, iar după 6-7 castinguri am primit rolul lui Ioniță din „Aferim”!.

Pentru că nu aveam deloc experiență mi-a fost destul de greu la inceput, dar cu ajutorul regizorului Radu Jude și al actorilor Teodor Corban și Toma Cuzin, am reușit să mă descurc bine. Nu știu ce va fi pe viitor, dar aștept cu nerăbdare și alte proiecte.” a declarat Mihai pentru expresuldebuftea.ro

De altfel, Mihai Comănoiu a câștigat ieri Premiul I la concursul de teatru „Art Buftea 2015”, una din ideiile interesante ale echipei primarului, concurs desfășurat la Centrul Cultural Buftea și aflat la ediția a doua.

E un film pe care un român n-ar trebui să-l rateze, cu atât mai mult buftenii și crevedienii, care pot fi mândri că unul de-al lor joacă un rol mare. Nu-l luați de pe net, ci faceți un minim efort și mergeți in cinematografe sau cumpărați filmul, veți simți poate pentru prima oară că ați plătit prea puțin pentru un film. Astfel veți susține nu numai munca lui Mihai, dar și intreaga cinematografie românească, și nu in ultimul rând, comunitatea locală Buftea-Crevedia, pentru că mulți de aici lucrează in domeniu.

De ce e AFERIM un film foarte bun. 10 motive

Anchetă Ziarul Metropolis: De ce este „Aferim!” un film important

Un eastern balcanic: Aferim

Aferim! şi paşoptiştii

Aferim! – unul dintre cele mai bune filme din istoria cinematografiei românești, consideră Cristian Tudor Popescu

  ]]>

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *