Autoarea accidentului din 2012, 4 ani cu executare!

In noaptea de Crăciun 2012, spre dimineață, pe strada Vlăsiei din Buciumeni, in curba de lângă intersecția cu strada Abator, ce duce in Atârnați, aproape de Centru, s-a intâmplat un cumplit accident de circulație.

In acea curbă, o masina a ieșit in afara carosabilului, pe sensul de mers spre Centru, si a lovit un grup de tineri, omorând doi dintre ei, pe Florin Munteanu si Florin Ilie, ambii in jur de 20 de ani. Accidentul s-a produs pe fondul unui carosabil umed, vitezei și al neatenției, dar cel mai grav,  șoferița, o tânără din Buftea, era sub influența alcoolului, nivelul de alcool in sânge fiind de 0.3 la mie.

După mai bine de doi ani, justiția s-a pronunțat, autoarea accidentului, Gabriela Damian, primind 4 ani de inchisoare cu executare pentru omor din culpă si fiind obligata să plătească daune morale familiilor celor decedați. A fost incarcerată astăzi.

Ne mor tinerii… Putem face ceva?

]]>

7 raspunsuri
 1. Sile de la scularie
  Sile de la scularie says:

  “si fiind obligata să plătească daune morale familiilor celor decedați”. Asta nu e adevarat,daca cel vinovat implicat intr-un accident are alcoolemia sub 0.8,asiguratorul nu se poate intoarce in regres impotriva autorului accidentului pentru recuperarea contravalorii despagubirii.Asta scrie in LEGE.Cum fata in cauza a avot o alcoolemide de 0.3 la mie,adica echivalentul unei beri la 0.33, ea nu o sa plateasca nicio despagubire ci asta va cadea in sarcina asiguratorului politei RCA.Sub 0.8 la mie=contraventie,o simpla amenda iar daca era peste atunci platea ea si raspundea penal si pentru faptul ca a condus sub influenta alcoolului.

  Răspunde
 2. @Dl. Maximus
  @Dl. Maximus says:

  Va rog cititi mai bine legea RCA.-“In cazul vatamarilor corporale: atit persoana vatamata, cit si familia acesteia pot pretinde asiguratorului RCA despagubiri pentru vatamarea corporala (daune materiale si/sau morale);”

  Răspunde
 3. @Dl. Maximus
  @Dl. Maximus says:

  “In cazul decesului: familia persoanei decedate poate pretinde asiguratorului RCA despagubiri pentru decesul rudei decedate in evenimentul rutier (daune materiale si/sau morale)”

  Răspunde
 4. Bogdan Tobă
  Bogdan Tobă says:

  [url]http://lege5.ro/Dosar/ge2tgnzuga3dkxzzgq/3067-94-2014-judecatoria-buftea[/url]

  [url]http://lege5.ro/Dosar/ge3tenrygqydaxzs/3067-94-2014-curtea-de-apel-bucuresti[/url]

  Răspunde
 5. Alex
  Alex says:

  Sa nu faceti confuzia ca daca e obligata sa plateasca in solidar cu Omniasig-ul inseamna ca plateste si ea jumatate din daune.Nu,asta e o formulare tipic judecatoreasca iar ea platea doar daca daunele depasesc suma maxima inscrisa pe asigurarea Rca.

  Răspunde
 6. cheloo
  cheloo says:

  Viata lui munteanu nu valora nici 100 de milioane de euro, nu cred ca se pune problema banilor, El nu mai este si nici nu va mi fii printre noi.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *