Fotbal american la Buftea

Unul dintre cele mai așteptate meciuri, din campionatul românesc de fotbal american, s-a disputat sâmbătă la Buftea, pe Stadionul C-tin Bălălău, intre echipele rivale din București, Bucharest Warriors și Bucharest Rebels.

Acest derby are și o istorie interesantă, cei de la Rebels formându-se in 2012, după ce s-au rupt din cea mai veche echipa din Romania, Bucharest Warriors, aceștia din urmă nereușind niciodată să-i invingă pe foștii colegi rebeli. N-au reușit nici acum, Rebels controlând partida de la un capăt la altul și invingând clar cu 26-10.

Atmosfera a fost foarte plăcută, soare, muzică rock, destui spectatori in tribună, mai mulți decât la meciurile locale de fotbal cu mingea rotundă, fiind și mulți bufteni pe lângă fanii bucureșteni ai acestui sport, care au venit până la Buftea să vadă acest derby. Chiar cred că au fost mai multe doamne și domnișoare decât domni, acestea incurajându-și frenetic favoriții.

Un meci de fotbal american ține cam mult, aproape 3 ore, dar dacă ai companie in tribună, timpul zboară repede și numeroasele momente de intrerupere trec neobservate. Sigur că prestația jucătorilor nu se apropie de nivelul celor din NFL-ul american, dar e un sport cel putin interesant și demn de o soartă mai bună in Europa. N-am văzut nelipseitele majorete care fac deliciul spectatorilor in Statele Unite, deși clubul Voința Buftea avea o echipă drăguță de majorete. Un mucalit de pe stadion a solicitat măcar apariția ansamblului folcloric Doina Ilfovului din Buftea. Nu e invenția mea, nu mi-aș permite o glumă aici despre fete, e doar o șopârliță de satadion.

Intr-un oraș unde nu se intâmplă nimic distractiv, sperăm să mai avem astfel de meciuri la Buftea și cei de la Bucharest Warriors să se simtă aici ca acasă, mai ales că au in componență un jucător din Buftea, Adrian Lungu, și antrenorul din Crevedia, Mihai Drăgan.

Pe pagina de Facebook First Down găsim și inregistrarea video integrală a partide și un album cu foto de la fața locului. Alt album foto… aici.

Rebels câștigă la Buftea și urcă pe primul loc

fotbal_american_buftea IMG_8417 IMG_8423]]>

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *