Fostul primar, Ion Stoica, merge la inchisoare !!!

Azi Curtea de Apel Bucureț a respins apelul lui Ion Stoica împotriva sentinţei penale nr. 126/F/18.09.2013 pronunţată de Tribunalul Ilfov și menține pedeapsa de 3 ani cu executare pentru luare de mită!

Stoica a fost trimis în judecată pentru presupuse infracţiuni de luare de mită şi instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată, fapte care ar fi fost săvârşite în timpul mandatului său de primar.

În acelaşi dosar, a mai fost trimis în judecată şi Adrian Marinescu, împuternicit al firmei Expert Land Services – dezvoltator imobiliar, pentru infracţiunile de dare de mită şi fals în înscrisuri sub semnătură privată. Potrivit rechizitoriului procurorilor, Ion Stoica, în calitate de primar al oraşului Buftea a primit pe 20 decembrie 2008, de la inculpatul Marinescu Adrian, împuternicit al firmei amintite (proprietara unui teren din Buftea), cu titlu de mită, un autoturism Mercedes 320 GL, în valoare de 86.544 euro , în schimbul efectuării unor demersuri legale în virtutea funcţiei. Demersurile edilului s-au referit la întocmirea/avizarea unor documente preliminare construirii unui ansamblu de locuinţe, în interesul comercial al unei firme private, precum şi la dezvoltarea infrastructurii în zona de interes a dezvoltatorului imobiliar, susţin procurorii. Concret, demersurile au avut în vedere includerea planului urbanistic zonal (PUZ) al terenului respectiv în planul urbanistic general (PUG) al oraşului Buftea, asfaltarea străzii de acces la terenul respectiv, asigurarea utilităţilor de apă şi canal pentru terenul respectiv în perspectiva construirii unui ansamblu de locuinţe pentru care coinculpatul Marinescu Adrian avea contract de exclusivitate pentru vânzarea locuinţelor ce urmau a fi construite de către dezvoltator. De asemenea, „în încercarea de a produce probe mincinoase” referitoare la o pretinsă achitare a preţului autoturismului, pe 14 ianuarie 2011, Stoica Ion l-a determinat pe Marinescu Adrian să redacteze olograf şi să-i înmâneze o chitanţă care atesta, în mod nereal, ca acesta din urmă ar fi primit 56.000 euro în schimbul autoturismului. Documentul a fost depus de Stoica Ion la dosarul penal la data de 2 iunie 2011, astfel încât să denatureze faptele în favoarea sa, au mai arătat procurorii.

Informaţii generale dosar

Ion Stoica a fost condamnat la inchisoare!

Șoc!!!… Ion Stoica judecat pentru mită!

 

]]>

6 raspunsuri
 1. Macarov ghe.
  Macarov ghe. says:

  Din pacate e vorba doar despre fostul primar.Deoarece DNA-ul maraie si latra doar la comanda,actualul n-are niciun stres si nici n-o sa aiba.

  Răspunde
 2. Hadrian
  Hadrian says:

  Nu am inteles insa efectul pronuntat… E inchis pentru cat timp?

  Ca noutate pentru restabilirea echilibrului in Buftea, contrar prostiilor spuse la coltul strazii… se pare ca patronul pizzeriei Uno, este obligat sa demoleze terasa. Terasa aprobata de catre Stoica! Oricine putea vedea ca patronul construise pe domeniul public, ca practic stricase trotuarul si il inchisese.

  Aceeasi poveste tot cu aprobare de la Stoica, este fosta parcare de la Faraon. Oare se va face ceva si in acest caz?

  Răspunde
 3. Hadrian
  Hadrian says:

  Are cineva informatii concrete? Azi dimineata eram oprit din loc in loc si intrebat daca domnul Radu Marinescu a fost arestat cu Stoica?
  Radio sant-ul… Oamenii au facut confuzie de nume… Am explicat ca nu e vorba de Radu Marinescu ci de alta persoana.
  Pana la urma de unde stiu oamenii ca a fost inchis aseara si ca pentru 3 ani?
  Eu am intrat pe portalul de justitie si nu scrie nimic!!! Uitati-va si voi in linkurile de mai jos.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *