Folosim trotuarele la ce trebuie sau le plătim degeaba?

Poate nu vă pasă celor care aveți mașini și folosiți trotuarele foarte rar, dar problema trotuarelor in Buftea e reală și ține doar de bun simț. S-au făcut destule, și de către primărie și de către consiliul județean, dar nu sunt folosite la ce trebuie. Amintesc aici următoarele articole in care am semnalat problema:

Pozele de acum sunt făcute pe strada Eroilor, partea dinspre fabrica de vată și grădinița de acolo. Poate vă vine greu să credeți, dar mai sunt unii care iși duc copiii la acea grădiniță, pe jos, nu cu mașina. Trotuarele sunt ocupate de mașinile celor care au curți acolo, iar părinții și copiii trebuie să le ocolească pe stradă. E adevărat, nu e trafic mare, dar problema apare și pe alte străzi cu trafic mare, ca Viilor, Independenței sau Vlăsiei – Agricultori. Măcar in apropierea grădinițelor să facem totul pentru siguranța pietonilor, asta apropo și de limitatoarele de viteză desființate tocmai in dreptul celeilalte grădinițe!

 

N-aș putea să acuz cetățenii de la curți, posesori de auto, pentru asta, pentru că și-au făcut și ei casele cum au putut, pe spațiul pe care l-au avut, poate chiar le-a fost imposibil să mai facă loc și la mașină in curte. Și-atunci, ei fac ce li se pare normal, in lumea in care trăiesc, in care nimeni nu le-a explicat frumos că mașina nu trebuie să blocheze total trotuarul, nici dacă e la ei in poartă.

N-aș putea să acuz nici primăria, cel puțin până acum, pentru că poate nu a existat cadrul legal, potrivit căruia nu ai voie să construiești pe o suprafață de teren mai mică de 500 de metri pătrați, astfel incât să ai loc și de o mașină in curte. Aș putea s-o acuz peste ceva tmp, dacă nu ia măsuri pentru rezolvarea acestei probleme, aparent neinsemnată. Altfel nu mai are rost să facem trotuare, de ce să mai dăm banii pe ele?

Categoric nu sunt necesare măsuri drastice impotriva celor care parchează pe trotuar, dar o campanie de educare pe termen lung nu ar avea de ce să nu existe. Și după ce s-a făcut tot posibilul in privința asta, abia atunci s-ar putea aplica și ceva amenzi, minime, tot in spirit educativ. In cazul de față, din fericire, sunt soluții… se poate parca peste stradă, lângă gardul Șirbey-ului, sau chiar la bordură, in fața curții, dar nu pe trotuar. Nu vreau să mai aduc vorba că unii de la blocuri iși plătesc locul de parcare, iar alții de la curți blochează troturarele cu mașinile, că nu e deloc important asta. Doar conștientizarea greșelii și aplicarea solțiilor potrivite…

Concomitent e nevoie și de o campanie de “promovare” a trotuarelor, pentru că mulți bufteni pesemne nu le văd, sau ii frig la tălpi, că sunt jurați să le ocolească și să meargă doar pe stradă. Ii pot ințelege doar pe părinții cu copiii in cărucioare, cărora le-ar fi cam greu cu trotuarele denivelate din cauza intrărilor in curți.

Cred că pentru incuiații la minte cuvântul ăsta “campanie” sună tare complicat și inutil, dar nu trebuie să ne lăsam influențați și conduși de mințile incuiate! Nu e greu de conceput și implementat dacă ai tineri creativi lângă tine și susținere din partea primăriei, presei sau școlilor. M-as apuca eu de așa ceva, dar ar fi in zadar dacă nu am avea și sprijinul primăriei.

 

Sigur se vor găsi iar destui care vor considera că bat din nou apropouri la noul primar, prin poza cu mașina sa de campanie, și vor sări iar să-l apere și să mă ințepe pe mine! Poza e dinaintea alegerilor, trimisă de un părinte, dar tocmai din acest motiv am amânat să o folosesc. Ii rog totuși pe susținătorii adevărați ai primarului (nu pe cei plătiți, cu ăia nu discut!) să revină cu picioarele pe pământ după euforia victoriei și să nu fie doar scutul și barda primarului, ci să incerce să fie și creierul, sapa sau condeiul dânsului.

]]>

4 raspunsuri
 1. Bogdan Tob
  Bogdan Tob says:

  Poftim potriveală… azi poliția locală, cu agenda in mână, explica soferilor cum e cu parcarea pe trotuar. Zona fostului peco din centru…

  [url]http://api.ning.com/files/KMP38Vs47l4ec7-NT-qfIBhTWWhHE5a3yeXY*VVUA9H59vr7Ka*cIwMdfCH62W6gwKqUgxyCM8NCZqXrl3kES8MsISOlAwT*/IMG_2637.JPG?width=737&height=552[/url]

  Sunt sigur că iși făceau datoria de zi cu zi, și nu i-a trimis primarul pentru că ar fi văzut el ceva pe internet. Așa cum a făcut celălalt, după articloul despre trotuarele de pe strada Viilor, când a trimis forțele să vorbească cu cetățenii.

  Sper că in cazul de azi polițiștii să nu se scuze cu textele de atunci, când se pisiceau spunând “nu suntem noi de vină, e un nebun care face reclamații pe internet”.

  Răspunde
 2. Ela
  Ela says:

  Bine ca sunt trotuare!!!! Pe strada Sudioului ne rupem talpile daca mergem pe trotuar, asa ca…. suntem nevoiti sa circulam printre masini!!! Poate noul primar intelege ca si aceasta strada trebuie modernizata!!!

  Răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.