Dezastru la Bac in Buftea!

După rezultatele catastrofale de anul trecut, iată că se poate și mai rău in 2012!

La “energetic” procentul de admiși anul acesta este de 27%, față de 28% anul trecut. Acum, din 359 de elevi, doar 96 au luat bacalaureatul, iar cea mai mare medie a fost doar 8.98, obținută de eleva Alina Cozma.

La “gară” dezastrul a fost de proporții, doar 6 elevi fiind declarați admiși, din 81, procetul de promovare fiind de 7%, față de 12%, anul trecut. Cea mai mare notă a fost tot 8.98, a elevei Andreea Badea.

E cazul ca cei doi directori ai liceului, doamna SIlvia Marinescu, soția fostului vice, și domnul Tănase Stanciu, aka Titi Pedagogu, să-și prezinte demisia de onoare! Onoare! Măcar in ultimul ceas să dea și dânșii un exemplu bun elevilor bufteni! Și să-l uităm pe cel care a păstorit invâțământul ilfovean, actualul viceprimar, și pe ce filieră a ajuns acolo! Să nu uităm nici in ce condiții, demne de lumea a 3-a, invață elevii de la Dumitru Dumitrescu…

Sunt curios câți dintre elevii implicați in campania electorală au luat bacul, pentru că unii au avut alte priorități la inceputul acestei veri! La fel cum au avut și profesorii și directorii, care au pus pe primul plan campania electorală, in detrimentul pregătirii elevilor…

Rezultate Bacalaureat 2012 GS Dumitru Dumitrescu Buftea

Rezultate Bacalaureat 2012 Liceul Barbu Stirbey Buftea

]]>

9 raspunsuri
 1. Ivan
  Ivan says:

  Ce vina au profesorii ca in clasa a IX-a vin retarzi si avortoni? Uita-te putin in jur si ai sa vezi ca cei ce se reproduc in draci sunt din clasa cea mai de jos a societatii. Ei ajung in liceu numai pentru ca invatamantul e obligatoriu. Tu vezi in Buftea vreo populatie mai aleasa. In afara de cei de aici (vezi Flamanzenii, Atarnatii si Buciumenii) ce avem? Tigani, moldoveni si cu riscul ca o sa fiu injurat o sa spun ca avem populatie cretina. Inainte cand te casatoreai te cautau mai bine la bagajul genetic. Acum e liber pt. toata lumea.

  Apoi de vina e sistemul. Daca profesorii vechi au intrat in meserie cu un bagaj prea mare si prea greu de cunostinte, a cui e vina? Ce-l ajuta pe un elev formula benzenului sau derivate si alte porcarii?

  Europenii sunt departe deoarece au inteles ca e bine sa incurajezi elevii sa se indrepte inspre ce au talent. Daca elevul e bun la pictura, desen, muzica sau literatura e incurajat sa faca asta. In America elevi cu rezultate mici la invatatura sunt vedetele sportive ale liceului. La noi nu exista asa ceva. Ti se baga pe gat numai tampenii si porcarii de care nu ai nevoie. Eu la cei 40 de ani ai mei recunosc, nu am inteles matematica niciodata si am copiat ca sa trec si in generala si in liceu. Ba profa de mate in clasa a XII-a mi-a zis scarbita: treci la loc, m-am convins ca nu te duce capul! Numai pentru ca nu am inteles matematica? Poate nu am avut profesorul bun care sa ma ajute sa o inteleg. Tot la fel o seama de profesori ma atacau pentru ca nu eram bun la chimie sau fizica. Si cu toate astea am ajuns destul de bine fara sa calc pe cadavre sau sa iau locul cuiva.

  Cat despre profesori nu pot avea pareri bune. Am lucrat in Ministerul Invatamantului si am vazut cum era la titularizare. Profesorasii ce abia daca luau 5 sau 6 ca nota maxima. Cei scoliti in timpurile vechi sunt mai ok decat cei aparuti dupa revolutie.

  Răspunde
 2. pacalici
  pacalici says:

  Onoare la fam. Marinescu ? Glumesti, Adminule. Sotul a ingropat psdul, sotia liceul. Poate intervine cineva sa opreasca dezastrul existent, demisia de onoare e un termen pe care dinsii nu-l cunosc.

  Răspunde
 3. Buftea
  Buftea says:

  Un sfat pentru parintii bufteni.. trimiteti copiii in bucuresti. merita tot efortul financiar.( nu la ccf , feroviar , etc.. cel putin un liceu teoretic)

  Răspunde
 4. Mihaela Spinache
  Mihaela Spinache says:

  Rezultatele la BAC reflecta situatia critica a sitemului de invatamant. Nu doar ceea ce se petrece in Buftea.
  Ar trebui sa existe o selectare a celor ce sunt admisi la un LICEU! Ar trebui reinfiintate scolile profesionale.
  Ar trebui sa nu mai fim obligati sa trecem elevii care nu stiu sa scrie si sa citeasca pe criteriul “ne pierdem copiii, ne pierdem fondurile”. Parearea mea si a altor colegi ca in scoala ar trebui sa existe alternative pentru elevii cu potential intelectual redus, dar care au alte aptitudini. Nu vreau sa jignesc pe nimeni, caci pentru fiecare dintre elevi se va gasi cumva o ocupatie onesta, care sa corespunda aptitudinilor si nivelului de cunostinte.
  Dar mai ales : AR TREBUI CURATAT SITEMUL DE … NEADEVARURI! ASTA CA SA MA EXPRIM FINUT!

  Răspunde
 5. Mihaela Spinache
  Mihaela Spinache says:

  Am fost la liceul de la Gara cand s-au afisat rezultatele. Erau doua fete din Otopeni (Liceul Ioan Petrus a adus copiii la Buftea pt examenul de BAC) si bucuroase ca au luat examenul, plecau spunand:”Ce mai, suntem destepte! A venit sa le dam clasa astora din Buftea”
  Desi nu sunt de fel din Buftea, m-am stabilit aici acum 4 ani, m-a durut sufletul sa aud asta. Caci o prietena mi-a spus ca pe vremea cand ea invata la Stirbey, acest liceu concura cu cele mai bune din Bucuresti. Conteaza intr-adevar atitudinea managerilor, dar si a cadrelor didactice, fata de “materia prima”= elevii. Avem copii cu potential si in Buftea si in localitatile de unde provin ceilalti elevi ai celor doua licee. Poate e cam dura parearea unui comentator anterior, aceea de a se desfinta liceele/ unul din ele. Sa se mentina pentru cei care nu au totusi destui bani sa faca naveta in bucuresti, se si pierde timp pe drum…
  In schim cred ca ar trebui sa FACEM CEVA PENTRU RIDICAREA NIVELULUI CALITATIV AL INTAMANTULUI BUFTEAN!
  Un prim pas ar fi alegerea cadrelor didactice pe criteriul competentei si nu altele! (politic, pile, spaga)

  Răspunde
 6. simplu
  simplu says:

  nu va mai luati de conducerea invatamantului si de felul in care aceasta ofera educatie. Oferiti cei 7 ani de acasa cum se cuvine odraslelor… nu kfc si iphone 4. Pai ce educatie sa ii mai ofere profesoara cand elevul ii zice “auzi f@ tu stii cine e tata?”. Ce va plangeti ca nu trec elevii de bac…Nici noi nu invatam…dar macar aveam respect fata de profesori, unii mai mult altii mai putin… dar tot nu era ca acum. Ce treaba aveam io in liceu ca elev cu directorul? daia nu pun mana pe manual sa invat? ca bate titi la tobe? Pentru informatia voastra TITI a fost un profesor foarte bun, contestat de multi dar era de partea elevilor…ca a fost luat in ras asta e partea a 2-a…

  Răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *