Derby-ul Crevediei

Dârza este un sat care face parte din comuna Crevedia, dar este de notorietate rivalitatea dintre locuitorii acestor două așezări.

Nu vă inchipuiți ce rivalitate este la fotbal!Mâine de la ora 11 este marele derby Crevedia – Dârza!

 

In vara lui 2010, Primăria Crevedia a luat hotărârea de a inființa o echipă de fotbal, Voința Crevedia, care să umple golul rămas după ingroparea celebrei Avicola Crevedia, echipă foarte cunoscută in anii 80 și care strângea la stadion intreaga suflare fotbalistică din zonă.

Rivalii dârzeni nu au rezistat și au inființat eu inșiși o echipă, Voința Dârza, fără susținerea primăriei. Ambele echipe s-au inscris in Promoție Sud in Dâmbovița, un fel de liga 6, ultima. Dârza a mers bine tot campionatul și s-a luptat la locul 1 cu cei de la Olimpia Urziceanca, in timp ce Crevedia a inceput slab, dar și-a revenit pe parcurs.

Inaintea meciului de mâine, când mai sunt doar 3 etape de jucat, Crevedia ocupă locul 3, fără vreo șansă la promovare, iar Dârza, locul 1, la 3 puncte de contracandidata sa la promovare, Urziceanca. Deși sunt din aceeași comună și la prima vedere interesul ar fi ca una dintre echipe să promoveze, rivalitatea e prea mare pentru ca cei de la Crevedia să se dea la o parte! Dacă Dârza bate mâine e 99% promovată și ar fi mai mult decât o victorie in derby!

Meciul se va disputa pe stadionul din Crevedia, pe care juca și Avicola și pe care il impart ambele echipe, stadion care a beneficiat de ceva modernizări in ultimul an. In tur, după un meci extrem de incins, au terminat la egalitate, 1-1, cu peste 500 de oameni agitați intribune, Crevedia egalând in ultimul minut.

Locuitorii comunei trăiesc la intensitate mare ultmele zile inaintea derby-ului, discuțiile despre acest subiect fiind pe buzele tuturor. Un zvon agită și mai mult apele: se pare că primăria nu mai finanțează nici echipa din Crevedia deocamdată și așteaptă promovarea Dârzei in Onoare (liga 5), pentru a susține o singură echipă acolo, dar sub numele de Crevedia. Ceea ce pentru dârzeni ar fi de neacceptat! Dar chiar și pentru crevedieni!

Ce legătură are cu Buftea? Pe lângă faptul că la cele două echipe joacă și bufteni, ne-am hotărât să dăm atenție și vecinilor orașului, pentru că interacționăm destul de des cu dânșii.

sursa foto: infotgv.ro

Despre fotbalul crevedian și Avicola anilor 80…

Despre derby-ul din Crevedia…

Galerie Foto din tur… Voința Dârza – Voința Crevedia 1 – 1

Video din tur… Voința Dârza – Voința Crevedia 1 – 1

]]>

0 raspunsuri

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.