Dârza invinsă in derby, dar promovează!

Atmosferă și ambiții senzaționale

Despre rivalitatea dintre cele două localițăți v-am povestit, la fel și despre fotbalul crevedian de pe vremea celebrei Avicola Crevedia, iar la sfârșitul acestui articol găsiți articole mai vechi, totul despre acest subiect.

Derby-ul crevedian nu a inșelat așteptările, eu personal fiind convins de la inceput că va fi un meci foarte disputat. In tribună, printre cei 3-400 de spectatori, au luat loc și mulți bufteni, dar și președintele CS Buftea, Sorin Dumitrescu, venit probabil cu scopul de a căuta ceva talente pentru echipa noastră. Deși e un număr excelent pentru liga 6, eu mă așteptam sincer chiar la mai mulți spectatori, dar sezonul grătarelor și primul week-end cu vreme frumoasă, a incurcat un pic socotelile. Prin comparație, la Buftea, in liga 3, pe un stadion modern, intr-un oraș cu o populație de 5 ori mai numeroasă, vin maxim 100 de spectatori.

Față de meciul tur, unde, surprinzător, au fost majoritari și au dominat fondul sonor, de data asta suporterii dârzeni au cam lipsit din peisaj, fiind prezenți destul de puțini și fără să-și facă simțită prezența. In schimb, crevedienii s-au manifestat zgomotos, au scandat, au injurat, ba chiar au făcut și mesaje scrise pe pânze, pe care le-au agățat de gard. Pe unul era scris in engleză, celebra vorba a crevedienilor, pe care v-am amintit-o și eu in articolele precedente, și cu care aceștia iși arată superioaritatea față de vecinii care fac parte din aceeași comună… “Să nu iți iei niciodată femeie din Dârza și vacă din Cocani” (vezi foto aici). Un alt steag imens a fost agățat pe gard, dar cel care l-a făcut a mâncat o literă, prezendându-se cu jenantul “CREVDIA” (vezi foto aici).

Și in tribune, dar și pe teren, a dominat un fair-play foarte rar intâlnit la acest nivel, și chiar neașteptat pentru orgoliile imense! Probabil pentru că mulți jucători se cunoașteau bine, dar și pentru că arbitrul a ținut foarte bine jocul in frâu. Insă tocmai de aceea, temându-se să nu iasă scântei, a fluierat absolut tot, orice fault banal, sacrificând astfel spectacolul.

Doi bufteni au decis meciul

Meciul a fost destul de slab, dar a fost salvat de un gol antologic al celor de la Crevedia și de “dârzenia” cu care aceștia au jucat. Fiind ca și promovați, Dârza a intrat pe teren ca in vacanță, fiind surprinzător de apatici, deși promovarea ar fi fost minunat incununată de o victorie cu rivalii aroganți din Crevedia. De partea cealaltă, fără vreo șansă la promovare, Crevedia a luat in serios meciul și dacă ar fi știut că ii vor priva pe rivali de promovare, cred că ar fi murit și pe teren, așa de mult au alergat tinerii ei jucători, injectați cu această atitudine de antrenor, celebrul Chinezu, fost portar și el.

Există o diferență mare intre cele două echipe. In timp ce Crevedia are lotul format din tineri și foarte tineri, la Dârza predomină “bătrânii” de peste 30 de ani. Ai zice la prima vedere că nu e chiar bine pentru o echipă, dar la acest nivel, când joci in deplasare, iar spectatorii gazdă vin cu furcile la meci, e foarte util să ai in teren jucători maturi cărora să nu li se taie picioarele la prima amenințare venită din tribună. Așa a reușit Dârza să scoată puncte bune in deplasare. De aceea ar fi foarte bine venită o fuziune intre cele două loturi, acum că tot au promovat.

Crevedia a deschis scorul prin bufteanul Alin (vezi video minutul 1.13) și același jucător a majorat avantajul printr-un gol de povestit nepoților. Exact ca AL Bundy care toată viața a povestit cum a dat 4 eseuri intr-un meci in tinerețe. Când arbitrul a fluierat inceputul reprizei secunde, Alin a șutat in secunda 1 direct la poartă de la mijlocul terenului. Deși nu era ieșit aproape deloc, portarul dârzean a “inghi’it-o” (vezi foto aici)  și probabil și-a incheiat cariera cu o mare dezamăgire (vezi foto aici). Dacă primul gol l-a dedicat unui coleg accidentat de pe banca de rezerve, la cel de al doilea, crevedianul s-a manifestat inedit… a luat cârja colegului și “i-a mitraliat” pe adversari (vezi foto aici)

Crevedia a alergat in continuare foarte bine, iar Dârza nu a arătat mare lucru, poate doar câteva curse ale tânărului atacant Joe, care e chiar din Crevedia. Au reușit totuși să obțină un penalty și chiar eliminarea fundașului, iar toată lumea s-a așteptat la un meci dramatic. Din păcate, n-a fost chiar așa… Penalty-ul a fost transformat cu siguranță de bufteanul Marin Anton, un cunoscut nume al fotbalului buftean, “imbătrânit” din păcate cam devreme. Nu-mi vine să cred că portarul nu a ghicit colțul și nici antrenorul său nu i-a spus că Mairin Anton trage doar cu stângul și mereu in stânga portarului. Până și unul ca mine știe asta!

Deși mult timp cu un om in minus, Crevedia a rezistat fără probleme, finalul aruncând in aer tribuna și jucătorii din teren, care s-au bucurat enorm, in timp ce dârzenii au părăsit foarte dezamăgiți terenul. Deși au aflat imediat că au promovat 100%, la Dârza, la terenul sintetic, unde se adună băieții după meci, a fost o atmosferă tristă. Antrenorul și-a dat demisia, dezamăgit de infrângerea din derby, chiar dacă a promovat.

Felicitări celor două echipe pentru minunata atmosferă de real derby, crevedienilor pentru atitudinea din teren și dârzenilor pentru tot sezonul și pentru că au promovat cu un buget foarte, foarte mic. Sperăm să mai vedem acest derby curând, in Onoare, sau dacă vor fuziona cele două echipe, ii așteptăm in liga 3 la un derby devastator Buftea – Crevedia!

Nici nu știți ce pierdeți ignorând asemenea meciuri din ligile inferioare, unde nu se joacă nici pe bani, nici pe faimă, nici pe apariții in presă… ci doar din ambiție și pasiune. E forma pură a fotbalului confiscat astăzi de “afacere”.

Super galerie foto de la derby

Video… Voința Crevedia – Voința Dârza 2 – 1

Clasament și comentarii despre meci

 

Despre fotbalul crevedian și Avicola anilor 80…

Despre derby-ul din Crevedia…

Galerie Foto din tur… Voința Dârza – Voința Crevedia 1 – 1

Video din tur… Voința Dârza – Voința Crevedia 1 – 1

]]>

1 răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.