De ce-si doresc functia de consilier? De ce nu candideaza Sorin Minea?

Sorin Minea, doctor in medicina veterinara, președintele  Federației Patronale Române din Industria Alimentară – Romalimenta,  care detine un grup de firme, printre care si Angst, e un prosper om de afaceri buftean, un foarte priceput vorbitor si un manager serios. Il admir sincer ca om de afaceri.
.
De ce nu candideaza impotriva lui Pistol pentru Primaria Buftea? E consilier local PSD, cel mai puternic partid, are bani, stie ce misca prin Buftea si prin primarie,  e foarte cunoscut pe plan local si are sute de angajati bufteni care il pot vota impreuna cu membrii familiei. Ar avea sanse uriase chiar si independent! Daca ar mari salariile din fabrica  din Buftea cu 50 de lei in prag de alegeri, si-ar asigura imediat o mie de voturi, cel putin.
Si atunci de ce nu vrea sa candideze? Raspunsul ar fi probabil „pentru ca nu-l intereseaza functia si bataia de cap, caci are treburi mai serioase”. Un raspuns logic, as intelege, e un anteprenor adevarat… Atunci de ce a tinut neaparat sa intre in PSD si in Consiliul Local Buftea in 2012? Ce a facut acolo 4 ani? A facut ceva pentru bufteni? I-a bagat in seama cumva? A facut vreo opozitie primarului PNL? A prospus ceva? Nu, nu, nu, nu.
 
Eu am crezut ca, intrand in consiliu, vrea sa faca ceva pentru orasul asta, care poate i-a dat ceva, sau poate chiar isi pregateste terenul pentru o candidatura la primarie. M-am inselat. Nu cred ca a facut nimic pentru bufteni din pozitia de consilier.
.
L-am intrebat destul de recent pe Facebook, unde e foarte activ, de ce nu candideaza pentru functia de primar. Ma gandeam ca zice ca nu are timp de astfel de nimicuri, dar mi-a raspuns scurt, tamp, teatral… „nu m-am gandit la asta”. De parca l-am intrebat pe shaormarul de la colt, sau pe presedintele asociatiei de locatari, carora nu le-ar trece asa ceva prin cap.
El, Sorin Minea, nu s-a gandit la asa ceva! Anul acesta nu va mai fi pe lista PSD pentru locale, dar foarte probabil va candida la parlamentare, in colegiul nostru, pentru un post de deputat. Si totusi, ce a cautat in Consiliul Local in ultimii 4 ani, ca nici imagine nu si-a facut pentru viitorul parlamentar?  De ce sa-l votam ca parlamentar? Ne-a reprezentat in Consiliul Local? Ne va reprezenta in parlament?
.
Dansul nu va raspunde muritorilor locali… ce facem, tragem concluzia ca a vrut sa fie consilier local doar in interes propriu?
….
]]>