Cum se mai fură prin Buftea

http://storage0.dms.mpinteractiv.ro/media/401/781/10386/10001298/3/lei.jpg?width=320

O metodă inedită de inșelătorie a apărut recent și in Buftea, finnd semnalate mai multe cazuri in ultimele zile. Este o metodă cu care țiganii români merg „la munca” in Anglia, unde prinde foarte bine. Și dacă prinde la ei, de ce n-ar prinde și la noi?

Metoda este extrem de simplă și destul de puțin riscantă pentru infractori. Pe raza orașului Buftea se pare că sunt aceiași infractori, de etnie romă, care operează identic peste tot. Deci mare atenție! Iată in ce constă această metodă.

Două femei, decent imbrăcate, cu eșarfe și căciuli pe cap, să iși dezvăluie cât mai puțin fizionomia, intră in magazin, ca și cum nu ar fi impreună, grăbite, dar vorbind intre ele despre te miri ce. Evident preferă magazinele mai mici, inghesuite, fără camere de supraveghere, eventual aglomerate. Vorbesc mult intre ele și cu alți clienți, dar mai ales cu vânzătorul, căruia ii solicită rapid mai multe informații, il intreabă și de vreme și de orice, se plâng că au pe cineva in spital, că se grăbesc și că vor aia și aia, il zăpăcesc pe vânzător, și apoi se hotărăsc doar la un produs mic, ieftin, de câtiva lei.

Pun geanta pe tejghea și scot din ea o hârtie de 100 pentru a achita produsul de 7 sau 9 lei. Când vânzătorul vrea să ia suta și să dea restul, este intrebat dacă nu dorește să-i dea 2 sau 4 lei, pentru a-l ajuta și a nu-i lua tot măruntul. Nici un vânzător nu refuză. Infractorul nu dă drumul bancnotei și incepe să caute cu ea in mână măruntul prin geantă, rugându-l pe vânzător in același timp să pregătească cei 90 de lei pentru rest, că se grăbește, și dacă se poate să fie in hârtii de 5 și 10, că are de dat la doctori.

Inșiră pe tejghea cei 2 sau 4 lei doar din monede mici, insistând ca vânzătărul să-i numere, in timp ce inhață cei 90 de lei , fără să mai dea suta inițială. Vânzătorul adună monedele, conștientizând că a primit ceva in schimbul bancnotelor de 5 și 10, uitând de sută. Infractorii ies din magazin și se urcă rapid intr-o mașină, spre altă „client”, iar vânzătorul iși dă seama destul de târziu de țeapă, sau nu-și dă niciodată.

Escrocii nu riscă mai nimic cu această metodă. Dacă vânzătorul iși dă seama pe loc că nu primește suta, țeparul se scuză, că e aiurit, că are probleme și multă treabă. Dacă apucă să plece și vânzătorul vine după el, vor crea un scandal imediat, cum că i-a dat suta, să se caute bine, că daca nu cheamă poliția și garda financiară să-i facă monetarul, casa. Se va a duna toată gașca și vor țipa și vor crea o țigănie monstruasă, astfel că vânzătorul, amenințat și cu garda, se va lăsa păgubaș.

Nici cu un flagrant nu prea pot fi prinși, pentru că e greu de probat intenția, poate doar dacă sunt surprinse pe camere de supraveghere aceleași persoane in mai multe locuri, operând la fel. Păgubitul nu va depune plângere la poliție, ori de jenă că a fost păcălit așa ușor, ori pentru că nu vrea să se complice pentru 100 de lei.

Astfel, acesti țepari vor merge mai departe, fără frică, făcând câteva milioane bune pe zi. Dacă aveți inregistrări video cu astefel de țepe, contactați-ne, să-i facem măcar vedete.

 

 

VIDEO – Cum se fură un Iphone in Buftea

]]>

1 răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *