Constantin Proțiuc – Candidatul ALDE pentru Primaria Buftea

Avem și ultimul candidat pentru postul de primar, afară de actualul primar, care incă mai răspândește zvonul că nu candidează… Constantin Poțiuc, ALDE Buftea!

Actualul viceprimar este un apropiat al primarului Pistol, alături de care a stat permanent in ultimii 8 ani. Este o candidatură surprinzătoare, nu pentru că ambii erau in PNL până acum și erau apropiați, ci mai mult pentru că domnul Proțiuc a trecut recent printr-o problemă serioasă de sănătate, mulți ingropându-l deja.

C-tin Proțiuc a fost profesor, director de scoală și inspector școlar, iar după ce in alegerile din 2012 a obținut doar 200 de voturi, a fost pus viceprimar de Pistol. Vezi declaratia de avere din 2012.

Am fi tentați la prima vedere să credem că a fost pus chiar de Pistol să candideze pentru a diviza voturile contra sa. Știam de această candidatură de câteva săptămâni, chiar de la apropiații dansului, dar nu am făcut-o publică pentru că nu credeam in ea și am fost rugat să aștept de către președintele  ALDE Buftea, Horia Bobei, care m-a asigurat că Proțiuc i se va opune in mod real primarului. Poate ne va explica și de ce o face abia acum, in campanie.

Au ales să-si lanseze candidatul prin Gelu Clit, un cunoscut oponent al primarului, el insuși fiind apropiat de fiecare din ultimii 3 primari, Bălălău, Stoica, Pistol, și va fi la fel și față de următorul. Gelu are un stil nu prea plăcut, cel puțin din punctul meu de vedere, de aceea mi se pare această lansare un fiasco total.  Nu așa se face o lansare! Ar părea că Proțiuc chair vrea să il concureze pe Pistol, dar Gelu a mai dat și și-a mai luat astfel de țepe.

[quote]

Buftea Live
April 9 at 11:38am

Luati-va Buftea inapoi! Va candida pentru fotoliul de primar…. *********************************************************************** De aproape 4 ani buftenii cauta profilul de candidat potrivit pentru oras, de cum si-au dat seama, la scurt timp ca si-au lat o mare teapa, punand GHINIONUL sa-i pastoreasca. Dupa fiecare cheltuiala nesimitita, dupa fiecare groapa in care v-ati rupt masina, dupa fiecare cost ridicat menit sa acopere craterele din buget rezultate in urma tunurilor date, dupa fiecare informatie pe care ati cerut-o si n-ati primit-o, dupa fiecare manifestare publica de cult al personalitatii facuta pe banii dumneavoastra ati dorit sa schimbati ceva. Avem certitudinea ca cel care se adapteaza profilului de om pe care l-ati cautat va candida. Un om onest, responsabil, rabdator, care stie sa asculte, modest, credincios, patriot, un dascal, un om minunat dupa multe din opiniile celor care au lucrat sau care au fost ajutati de acesta! –––––––––––––––––––––––––––– Protiuc Constantin va candida la fotoliul de primar al orasului Buftea fiind propus si sustinut de ALDE. –––––––––––––––––––––––––––– Aflat la sfarsitul unui tratamentului de recuperare in urma incidentului medical suferit cu ceva timp in urma, domnul Protiuc este intr-o forma extraordinara! Buftenii au acum ocazia sa corecteze greseala pe care din nestiinta sau ca urmare a manipularii electorale grosolane specifice grupurilor de interese de tip mafiot, au facut-o! Ati fost mintiti? O singura zi aveti sa pedepsiti autorii! Nimeni nu greseste de doua ori…[/quote]

]]>

12 raspunsuri
 1. Ion Gheorghe
  Ion Gheorghe says:

  Nu-mi vine să cred,că acest om pe care de altfel îl stimez, dă dovadă de atâta ipocrizie si intra în cursa electorală în acest mod.
  Când am citit, am rămas de-a dreptul șocat, cum e posibil ca un om care a stat 4 ani alături de primar, în dreapta acestuia să vină și să ne spună cu atăta nonșalanță că vrea să candideze,și că în primărie s-a furat și s-au produs hoții în ultimii 4 ani.
  Refuz să cred că domnul Proțiuc a scris acest comunicat și cred cu fermitate că este scris de altcineva. Chiar și în această situație faptul că nu a dezmințit, girând astfel comunicatul, mă dezgustă și mă face să-mi schimb părerea despre integritatea acestuia.
  Se pare că, pănă la urmă dacă stai în troacă cu porcii, riști ca aceștia să te mănânce, sau să devii și tu unul dintre ei.

  Răspunde
 2. Bogdan Toba
  Bogdan Toba says:

  Comunicatul de lansare nu e semnat de dansul. Ba chiar nu e semnat de nimeni, ce mai lansare! Dar e scris de Gelu Clit (vedeti in articol cine e), evident cu acordul d-lui Protiuc, care a preferat un astfel de partener mediatic. Comunicatul a fost postat si de presedintele ALDE Buftea, Horia Bobei. Greu de inchipuit cum un profesor a venit cu asa comunitat de lansare a candidaturii!

  Răspunde
 3. EugenD
  EugenD says:

  Din punct de vedere profesional domnul Protiuc este ceea ce ne trebuie. Chiar si din punct de vedere, sa zicem, comportamental este ceea ce ne trebuie, fiind mult mai docil si mult mai intelegator decat toti ceilalti candidati la un loc. Si o palma mai sus!
  Din pacate vine dupa o perioada de 4 ani ca viceprimar, functie pe care a detinut-o, din punctul meu de vedere, doar scriptic. In realitate Pistol a fost primar, viceprimar, consilier(i), seful tuturor departamentelor din primarie, al politiei, al bisericilor, presedintele PDL, PNL, PSD, PPDD, UNPR, s.a.m.d. A fost „Unicul conducator”, un Kim Jong-un de Buftea. Nimeni si nimic nu l-a deranjat, toate deciziile domniei sale fiind considerate excelente de toti ceilalti participanti in acest lant decizional.
  Domnul Protiuc nu se poate lauda cu nimic in acesti 4 ani ca viceprimar sau daca exista ceva abia astept sa-mi demonstreze si sa-mi cer scuze pentru afirmatia mea. Voi recunoste intotdeauna meritele unui om care merita, asa cum este domnul Protiuc, la fel cum voi recunoaste intotdeauna un misel, un panglicar, oricat de mult s-ar screme sa convinga lumea pe facebook ca usturoi n-a mancat si nici gura nu-i miroase.
  Gandindu-ma mai bine imi dau seama ca un merit are insa domnul Protiuc. A tinut locul de viceprimar ocupat in ciuda hienelor care ii dadeau tarcoale. Pe parcursul ultimilor 4 ani s-au vehiculat cel putin doi posibili noi viceprimari, unul mai rau decat celalalt. Oameni care au ingenunchiat in fata lui Pistol, supunandu-i inclusiv partidele pe care le conduceau. Oameni care si-au dat mana intr-o cardasie a propriului interes. Domnul Protiuc are meritul ca a stiut sa gestioneze criza si ne-a ferit de un viceprimar nociv. Eu prefer un viceprimar absent decat unul nociv.
  La cum se prezinta scena politica in acest moment rezultatul alegerilor este foarte previzibil. Din asa-zisa opozitie nu se remarca nimeni. Nimeni nu reuseste sa coaguleze in jurul lui majoritatea votantilor „contra-Pistol”, ceea ce este foarte grav. Votantii „contra-Pistol” vor fi divizati iar Pistol va obtine foarte usor un numar de voturi necesar obtinerii functiei.
  Ii doresc multa sanatate domnului Protiuc si putere sa ne demonstreze ca vrea, stie si poate sa conduca orasul Buftea.

  Răspunde
 4. VLV
  VLV says:

  Din cate imi dau seama dl Protiuc face exact ceea ce a facut si in ultimii 4 ani : este obedient. A decretat dl. Pistol ca trebuie ca opozitia sa nu se coaguleze , zis si facut , l-a trimis pe dl vice vopsit in antipistol sa candideze si acesta cu o josnicie la care nu ma asteptam a si executat miscarea. Curios este ca s-a dus exact la partidul care-l contine pe omul care l-a executat din functia de inspector. Nici asta pare sa nu il deranjeze pe dl vice cum nici starea fragila de sanatate nu pare a fi o problema cand este vorba sa-l ajute pe Pistol. Daca-i ordin cu placere.

  Răspunde
  • George P
   George P says:

   Singura „vina” pe care o are domnul Protiuc este aceea ca este construit pe soclul unui caracter de mare bun simt. Faptul ca a ocupat functii este prezentat ca o culpa insa toti cei care au urcat pe scara ierarhica sociala sau profesionala au ocupat functii, au colaborat in viata lor cu oameni buni sau oameni rai. Ceea ce slefuieste caracterul unui om deosebit este modul in care reuseste sa ramana vertical.
   Din pacate, acum patru ani, majoritatea locuitorilor acestui oras au ales trufia, lipsa de transparenta, agresivitatea si nu in ultimul rand fatarnicia, in detrimentul altora mai tacuti datorita educatiei solide primite.
   Domnul Protiuc mai are o mare vina: NU STIE SA FURE!

   Răspunde
 5. Ics
  Ics says:

  Nici eu nu cred ca il intereseaza functia,nici ca va face capanie actualului edil,ci doar slujeste un scop de a dezbina opozitia,care nu este nici foarte puternica nici foarte unita.Un joc curios,cui serveste este vizibil de la distanta,nu are rost sa inteb nici macar retoric.

  Răspunde
 6. Bizu
  Bizu says:

  o mare de speculatii in legatura cu aceasta candidatura … Eu cred ca Domnul Protiuc incearca marea cu degetul , sau mai bine zis spera sa aiba bafta lui Nelutu , Mizeaza pe votul negativ si pe notorietatea pe care indubitabil a castigat-o stand in umbra lui Geroge . E o miscare indrazneata care, chiar daca nu-i va aduce fotoliul de primar il v-a ajuta sa il pastreze pe cel de vice ….
  Eu un calcul bun zic eu , e posibil ca dupa acest prim mandat George sa isi aleaga un viceprimar din persoanele apropiate si competente pentru a putea avea timp sa se ocupe de cariera politica viitoare . In caest caz biroul de viceprimar ar putea avea din iunie un alt locatar
  Nu cred ca aceasta candidatura este un aranjament pentru ca desi viceprimar, Domnul Protiuc nu are propriul electorat iar ALDE nici atat . Este totusi cel mai cunoscut dintre contracandidatii primarului si voturile pe care le va primi vor proveni din electoratul lui George … nu din cel al nemultumitilor care il asociaza cu George . Din acest motiv eu cred ca aceasta candidatura nu este un blat , Seamna mai mult cu muscarea manii care te-a hranit

  Răspunde
 7. richard gioarsa
  richard gioarsa says:

  Am trait un moment asemanator in 2012. Domnul Marinescu a avut un program curajos, superpregatit profesional, buftean neaos, om educat, cu bun simt si civilizat. In mod normal, un candidat perfect. Rezultatul ? Eticheta de echipa cu domnul Stoica ne-a fost potrivnica. De ce acum ar fi invers? Ce l-a oprit pe domnul Protiuc sa-si dea demisia daca actualul primar ” fura ” orasul ? De ce nu a spus atunci ca doreste orasul in mainile buftenilor? Acum doreste sa-l redea cetatenilor… E cam greu, nu sa-l redea, – ca doar nu-i mutat la Crevedia – ci sa fie sustenabil. Imi place chestia cu muscatul mainii, imi aminteste de alta ” orice bine facut nu va ramane nepedepsit”. Oricum, domnul Protiuc nu este sageata primarului, asta e clar. Liberalii nemultumiti de alianta care scartie si paraie din toate incheieturile nu ar vota cu psd-ul, e iarasi foarte clar. Tot la fel este si faptul ca de pierdut are pnl-ul mare, scindarea voturilor ii afecteaza direct si personal. Noua, pesedistilor, ne convine situatia. Credibilitatea domnului Protiuc este pusa la indoiala dupa patru ani la masa bogatilor, voturile se mai divid, bastonul de maresal sade cuminte in ranita oricarui soldat. Si cum pesedeul nu duce lipsa de soldati…

  Răspunde
 8. Liliana
  Liliana says:

  Dumnezeu sa-l ierte. Nu stiu de ce nu s-a retras din activitatile sale, pentru a-si proteja fortele si pentru a-si recupera sanatatea.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *