FOTO – Concurs Buftea prin fotografie

 

Concursul organizat de Primăria Buftea Buftea prin fotografie a luat sfârșit, după a fost prelungită data limită de trimitere a fotografiilor, din lipsa de concurenți. Se pare că nici acum nu sunt prea multi.

Despre poze… Eu nu sunt specialist, dar nu pot să nu remarc slaba calitate. Doar vreo 5-6 poze merită atenție, in rest sunt mult prea slabe calitativ și banale ca instantanee. In albumele mele de pe Facebook am mult mai multe chestii interesante surprinse din mers cu un aparat antic.

Și Buftea are farmec!

 De ce e Buftea sat cu blocuri

Majoritatea nu au nici măcar vreun element inedit sau de promovare a orașului, că de calitate fotografică nici nu poate fi vorba. Mă așteptam la zeci de poze bune, mai ales că in zilele noastre toți sunt fotografi. Nu trebuie decât să dai 8 milioane pe un aparat bunicel și te numești fotograf!

Nu v-ați săturat de pozele cu capela din Știrbey sau de cele cu lacul? Am ales poza cu popii să ilustrez acest articol pentru că e cea mai slabă, chiar nu ințeleg ce caută aici!  Ințeleg ce caută cea cu strada neasfaltată (IC Brătianu probabil?)… Cineva a crezut că poate atrage atenția primăriei către ea printr-o ironie, bravo! Am și eu o grămadă, dar am zis să nu particip, să nu creadă cineva că vreau să stric.

Deși știu că tipul care a initiat concursul și s-a ocupat e de meserie și s-a implicat dezinteresat, sunt sigur că și el e dezamăgit de rezultat. Principala cauză… proasta, sau să-i zicem slaba mediatizare. Nimeni din primăria aia nu a știut vreodată să mediatizeze bine ceva de calitate… A, pomenile electorale sunt ușor de mediatizat, mersi! Stați să vedeți circ la anunțarea câștigătorilor. Deja a inceput vânătoarea de like-uri pe facebook. Pentru a le vedea accesați linkul de jos.


Album Concurs Buftea prin fotografie.

]]>

7 raspunsuri
 1. simplu
  simplu says:

  Din cate am vazut in pozele trimise de oameni NIMENI nu a citit cu atentie regulamentul concursului dar TOTI au zbierat cand s-a comis o eroare in el (probabil din auzite).

  Tema concursului a fost “BUFTEA PRIN FOTOGRAFIE” si era destinat tuturor cetatenilor orasului Buftea care nu castiga bani din domeniul fotografiei (amatori). Multi s-au legat de anumite erori aparute in regulament (toti cei care au protestat au fost cei care nu aveau voie sa participe), insa nici ei la vasta lor experienta nu au reusit sa “inscrie” o imagine reprezentativa pentru orasul asta si nu mai zic in TEMA concursului.

  La rezultate slabe ne asteptam intrucat am oferit sansa de participare tuturor celor care au un aparat foto acasa. Calitatea imaginilor (tehnica) nu a fost punctul forte urmarit de noi ci mai degraba MESAJUL transmis si respectarea TEMEI.

  Daca se citeste cu atentie regulamentul se va observa ca like-urile aduc un premiu surpiza si nicidecum aparatul foto, tableta sau rama foto. Fiind un concurs foto si nu unul facebook cele 3 premii se vor oferii celor mai bune fotografii inscrise in concurs din punctul juriului de vedere si nu al numarului mare de prieteni pe facebook care dau like la rugamintea participantilor.

  Slaba mediatizarea? Poate dar lumea a avut habar. A stiut de concurs…doar ca atentia lor a fost deviata de la concurs de scandalul produs de anumiti “experti” care pofteau la “premiile puse in joc” intr-un concurs PENTRU AMATORI.

  Imi pare foarte rau ca nu s-a reusit partrarea unei imagini bune pentru acest concurs.

  Am un mare respect pentru fotografii care locuiesc in orasul Buftea si au avut bunul simt de a nu isi inscrie fotografiile in concrus, chiar si prin terti, cum au facut altii.

  Sper ca acest concurs sa se incheie cu bine si sa se evite scandalurile.

  Răspunde
 2. Bogdan Tobă
  Bogdan Tobă says:

  De acord cu tine.

  Mediatizare nu inseamnă doar să știe lumea, ci și să-i atragi, iar apoi să-i ții in priză. Da, lumea a știut, facebook-ul face minuni, nici nu se mai chinuie primăria, dar lumea nu prea a fost interesată.

  Cred că mai degrabă se făceau două secțiuni, una pentru amatori si alta pentru profesionisti. La amatori se puncta doar idea, viziunea, instantaneul, originalitatea si legătura cu Buftea, iar la profesionisti se punctau toate nebuniile de experti. Păi o fi extraordinară poza profesionistă cu o furnică in iarbă, dar care-i legătura cu Buftea, cu concursul?

  De cea ar vrea profesionistii ca premiu un aparat profesional? Ei nu au? Nu nene, aparatul profesional ar fi trebuit acordat la sectiunea de foto amatori, iar la pro, o sticlă de vin bun si recunoasterea locala, notorietate, prin care mai prinde omul 2-3 nunti anul ăsta si isi scoate banul. 🙂

  Inca ceva… ceva anormal. Nu s-a anuntat juriul și după ce metode se vor stabili câștigătorii.

  Răspunde
 3. simplu
  simplu says:

  bogdan sunt un pic dezamagit…nici tu nu ai citit tot regulamentul?:P glumesc

  Sa clarific un pic treaba .. .un DSLR este un aparat foto accesibil oricui, nu numai profesionistilor… oricine poate folosi un aparat foto DSLR.(are si mod automat). Un DSLR nu este neaparat profi. Trebuie sa intram in date tehnice? ne intalnim la un pahar de cico si iti povestesc.

  7.4. Criteriile de jurizare sunt următoarele: [b]puterea elementelor emoţionale (20%), originalitatea (20%), tehnica (20%), respectarea temei (40%).[/b]
  Interpretarea acestor reguli, a temei ori a meritelor artistice şi tehnice, rămâne la latitudinea exclusivă a juriului. [b]Deciziile juriului sunt finale şi nu se supun contestaţiilor.[/b]

  legat de componenta juriului iti promit ca se va anunta 🙂

  Răspunde
 4. pacalici de trefla
  pacalici de trefla says:

  Hai la treburi serioase. Sedinta comuna a USL a stabilit ruperea imediata a aliantelor USL cu PDL incepind cu teritoriul si terminind cu CJ. Pe cine vedeti viceprimar la Buftea ?

  Răspunde
 5. Bizu
  Bizu says:

  [quote name=”pacalici de trefla”]Hai la treburi serioase. Sedinta comuna a USL a stabilit ruperea imediata a aliantelor USL cu PDL incepind cu teritoriul si terminind cu CJ. Pe cine vedeti viceprimar la Buftea ?[/quote]
  interesanta intrebare , eu il vad incontinuare pe Protuc.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *