Cine are interes in Adapostul Public Buftea?

Inainte de sărbători toți iubitorii de animale din țară au putut afla de pe internet că primarul Pistol chinuie animalele din Adăpostul Buftea. Noi nu am distribuit stirea tendențioasă pentru că avem pretenția că suntem obiectivi și echilibrați, ba chiar am făcut un apel să nu mai răspîndiți acele materiale.

Acum, la rece, vă prezentăm povestea care i-a zgâriat serios imaginea primarului și pe care incearcă acum să o spele.

Răzbunarea bufteanului căruia i s-a refuzat donația.

Marian “Benzină” Chiriac, din Buftea, a construit din banii lui 30 de cutii din lemn și le-a dus la adăpost, pentru că animalele sufereau deja de frig și iarna se intețea. A vrut să le doneze, dar nu i le-au primit, invocându-se birocrația, faptul că decizia de acceptare a donației o va lua cândva consiliul local.  A făcut și adresă către Consiliul Local, dar nu a primit niciun răspuns. Ciudat, dar altfel, fără a supune la vot in consiliu, nu puteau sta câinii in cotețe. Câinele, și el ca omul.. Viața câinelui, ca a oricărui cetățean, depinde de cum și când au chef consilierii să voteze.

Benzină e un renegat al lui Pistol și, din diferite motive, nu mai e primit să ajute câinii la adăpost. Acesta a reușit să inflameze internetul și să cheme o televiziune să facă un material la adăpost. Televiziunea slabă, reporterul dubios și producatorii șmecheri au reușit un material “bombă” care s-a rostogolit rapid pe internet. Eu am refuzat să-l preiau atunci, tocmai pentru că era tendențițos și nu reflecta adevărul.

https://www.youtube.com/watch?v=LqScv0LF-5Y&feature=youtu.be

pistolrevoltator1 pistolrevoltator2

.

Adevărul e următorul și se poate verifica:

 • există o doamna controversata, Elisabeta Nica pe care nimeni nu o place si care jigneste donatorii si contribuabilii din spatele paginii publice  Adapost Buftea. Nu știm de fapt care e rolul ei acolo, afară de a fi apropiata lui Pistol, căci adăpostul are un șef, Daniel Mirea, un tip ok.
 • deși par destui bani pentru hrană, doamna mai sus menționată, se plânge că mor cățeii de foame și solicită in mod repetat și agresiv donații pentru câini, jignindu-i grav pe cei care nu vor să se implice
 • doi  caini scheletici in video, despre care primarul spune că erau recent aduși de pe maidane. Poate or fi bolnavi, dar e greu de crezut că nu-i hrănea nimeni pe maidane sau in adăpost. Unii iubitori de animale invocă faptul că sunt deliberat ținuți in starea asta, pentru a fi fotografiați și a stoarce de donații din milă oamenii de pe internet.
 • sunt diferite metode dea face bani buni de pe urma câinilor din adăpost, cu ajutorul internetului, și foarte probabil Pistol se face că nu vede. E o intreagă mafie in domeniu, voluntarii impărțindu-se in două categorii: profitori și salvatori. Metodele sunt prezentate si pe pagina Salvatori sau profitori?
 • ceva dubios, la Buftea bani pentru hrana sunt, ingrijire e, medic veterinar e, ceilalti caini arata bine, dar astia doi?
 • custi fara cotete in mijlocul iernii, doar pentru că primarul nu vrea donația cuiva anume
 • un singur eveniment public de adopotie, un esec de fapt, și am explicat in link de ce
 • nimeni nu vrea sa adopte in Buftea, se explică, toată lumea are câini la curți, chiar și câte doi, iar la apartament e greu. Trebuie să se orienteze spre zone noi, construite recent, din alte localități. Și nici așa, adopția nu va ajuta vreodată prea mult!
 • cel puțin in zona centrală a orașului, se vede o schimbare, nu mai sunt câini pe străzi. Mai sunt multi câini in Buftea, primarul nu susține eutanasierea, preferă să extindă in continuare adăpostul și să-i mărească bugetul

Per ansamblu, am convingerea că in adăpostul nostru lucrurile merg bine. Lovitura de imagine primită de Pistol a fost grea și chiar dacă nu se baza pe ceva substațial, a meritat-o insă, cu vârf și indesat. Asta pentru că e un tip ascuns, nu lasă nimic la vedere, nu face nimic transparent și nu comunică nimic. Atitudinea asta, mai devreme sau mai târziu, se va intoarce impotriva ta, căci nu are cum să ducă la o colaborare decentă.

Observând recțiile buftenilor și sesizările primite, ce face un politician uns cu toate alifiile politicii dâmbovițene?

.

Spală cadavrul.

Cheamă presa, o plătește din banii noștri, poliția, DSV-ul, face poze in cotețul câinilor, zâmbind viclean, face articole la fel de tendențioase și distribuie in oraș. Ce titlu pune? Păi ceva la modă, cu ONG-urile nemernice, fiind adeptul tacticii PSD, deși e imbrăcat in galben-albastru.

Buftea. Tunuri ONG-iste pe Adăpostul de câini

Regizează o piesă de teatru cu fotografii frumoase, că tot are și presa locală, și poliția și DSV-ul la picioare. Apariția articolului in Jurnalul de Ilfov, nu e gratuită, buftenii plătind pentru acest ziar aproape 1000 de euro lunar, el găzduind doar un articol pe săptămână despre Buftea. Cam 1000 lei articolul, din banii nostri.

Totul e bine când se termină cu bine, cadavrul a fost spălat ca la Antena 3. Petele rămân.

Image may contain: 3 people, people sitting

Scris de Bogdan Tobă.

]]>

4 raspunsuri
  • Honceriu Elena
   Honceriu Elena says:

   Dl.Toba,civilizat si profesionist ar fii fost daca ati fii contactat persoanele si ONG.-uriile implicate in problema cainiilor fara stapan din adapostul publc Buftea.Rusine pentru ceea ce incercati sa faceti.

   Răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.