Cheltuieli ASCS Buftea 2010

Asociația Sportivă Clubul Sportiv Buftea, căreia Primăria i-a incredințat echipele și bugetul, a dat publicității prin intermediul nostru a Raportului privind cheltuielile efectuate pe anul 2010.

Este un prim pas in privința transparenței Asociației Sportive, pe care atât eu, cât și domnul președinte Sorin Dumitrescu, o dorim cât mai evidentă. In zilele următoare vom mai prezenta articole despre asociația care primește bani de la buget, pentru ca dumneavoastră, cetățenii, să știți exact ce se intâmplă cu banii.

Perioada de referință este doar a doua jumătate a anului 2010, de când respectiva asociație a preluat Clubul Sportiv Buftea. Pentru o imagine mai exactă, impărțim la 4 sumele, pentru a afla valoarea in euro, pentru că parcă și nouă, românilor, ne e mai ușor așa.

Observăm că pe lângă cei 115 000 de euro de la buget, asociația a mai venit cu un aport, pentru că este obligată. Totodată au fost plătite din acești bani și primele restante din campionatul trecut, când CS Buftea și-a indeplinit obiectivul fixat de primă  rie, terminand pe locul 5. Apar și cheltuieli la secțiile fotbal juniori, de handbal, rugby, dar și cheltuieli cu diurna și transport la judo și sambo, bănuiesc, ale clubului privat CS Sambo Buftea, al cărui președinte susținea la noi pe site, la intrebarea mea „Daca este privat, primește și ceva de la bugetul local?”… că, citez… „Categoric NU. Toate deplasarile la competitii, taxele de legitimare catre Federatiile Nationale pe ramura de sport si multe alte cheltuieli aferente desfasurarii activitatii sportive nu sunt sustinute de catre bugetul local. Doar din surse proprii de finantare.”

La finalul anului au rămas 23 118 lei.

 

       

]]>

7 raspunsuri
 1. Viorel Gasca
  Viorel Gasca says:

  Daca banuiti si nu sunteti sigur, am mai scris ca va stau la dispozitie cu orice informatie referitor la CS SAMBO si nu m-ati contactat. Dar pentru DVS mai repet, CS SAMBO nu a primit niciodata resurse financiare de la bugetul local. Legitimarile, taxele, diurnele si deplasarile au fost sustinute din resurse proprii. Raportul publicat se refera strict la activitatea ASCS Buftea. Cu respect.

  Răspunde
 2. pacalici
  pacalici says:

  Primele mai mari decat salariile. Sa spuna si ce salarii au jucatorii si ce prime au luat fiecare. Am auzit ca Florea de la adp este salariat si la echipa de fotbal. E adevarat ?

  Răspunde
 3. Expresul de Buftea
  Expresul de Buftea says:

  Tot pentru transparenta…

  [quote]Consiuliul director al A S C S Buftea va informeaza ca in fiecare zi de luni a saptaminii, organizeaza o conferinta de presa la sediul clubului, str.Santierului nr 3, incepind cu ora 11. Sunt invitati reprezentantii presei locale, administratorii site-urilor locale, precum si alte persoane interesate de activitatea sportiva a orasului Buftea.
  Presedinte ASCS Buftea, Sorin Dumitrescu[/quote]

  Răspunde
 4. Expresul de Buftea
  Expresul de Buftea says:

  [quote name=”Viorel Gasca”]Daca banuiti si nu sunteti sigur, am mai scris ca va stau la dispozitie cu orice informatie referitor la CS SAMBO si nu m-ati contactat. Dar pentru DVS mai repet, CS SAMBO nu a primit niciodata resurse financiare de la bugetul local. Legitimarile, taxele, diurnele si deplasarile au fost sustinute din resurse proprii. Raportul publicat se refera strict la activitatea ASCS Buftea. Cu respect.[/quote]

  Cu speranța că nu veți ințelege vreodată că am ceva cu sportul ăsta, cu clubul de sambo sau cu dvs, aș vrea să lămurim un pic dilema asta, pornită stupid.

  Mie imi place mult sportul, chiar și cel de contact și nu am absolut nimic impotriva alocării unei sume cât mai mari de la bugetul local. Am fost extrem de surpins să aflu că mă bănuiți de interese dubioase vizavi de acest subiect.

  Acolo scrie negru pe alb… cheltuieli sambo. Ori sunt două cluburi de sambo in Buftea, și n-ar fi vorba de al dvs,,, ori vreti să spuneți că primiți finanțare de la ASCS Buftea, nu de la bugetul loca!

  Dar ASCS primește finațare de la buget și dă mai departe la sambo. Conform logicii, nu e ca și cum sambo primește de la buget?

  Răspunde
 5. Viorel Gasca
  Viorel Gasca says:

  Scriti ce doriti, doar traim in democratie!!! Ar trebui, daca doriti, sa faceti diferenta intre Club Sportiv si o sectie, care activeaza in cadrul clubului. Din partea mea este ultimul comentariu pe care il scriu. Am multe competitii importante in luna mai: 12-16 mai CE Seniori de la Sofia, Bulgaria, 14 mai calificari la finala CN de judo U-15, dupa U-11 si U-13. Chiar nu am resurse de timp, sa ma lupt cu informatiile eronate. Domnul Presedinte Dumitrescu Sorin este in masura sa va lamureasca de activitatea CS BUFTEA. Cu respect.

  Răspunde
 6. pacalici
  pacalici says:

  A pus si asociatia 17o7 euro…Parca intelegerea era sa puna 10 % din suma alocata de primarie, asa s-a scris pe aici. Asta insemna vreo 11500 de euro, nu 1707. Dar cand don Nelu vrea, e darnic si face cadouri unde, cui si cand trebuie. Prietenii stiu de ce…Mai un proiect, mai o alocare, mai o incredintare directa, mai un carton de oua si o Moldova de pavaj, mai o achizitie de flori cu parandarat prin noiembrie ca tot sunt zile cu soare. Cioc,cioc,cioc. DNA-ul e la usa. Funia se apropie de par, timpul se comprima. Bineinteles, consilierii locali au votat tot, ei raspund.

  Răspunde
 7. marinescu
  marinescu says:

  mai pacalici timpit daca esti tare si stii ceva da-ne amanunte ca si eu stiu ca faceti tot ce va sta in putere sa-l discreditati pentru ca voi portocalii alta sansa nu aveti dar cine sapa groapa altuia……….crezi ca nu stim de birfele voastre si reclamatiile depuse peste tot,dar nu aveti puterea de a le spune in fata,iar tu esti un pion care nu ai facut nimic in viata ta esti un frustat

  Răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *