Când aud de mânării, oamenii din Buftea pun mâna pe Pistol

.
Articol preluat de pe catavencii.ro

.

Orașul Buftea (un soi de comună ceva mai dezvoltată, care și-a căpătat statutul de oraș datorită apropierii de București și faptului că înconjoară studiourile lui Adrian Sârbu) este condus de un an de zile de către un liberal.
Un membru al Partidului Național Liberal, mai exact. Asta nu ajută orașul cu nimic, dar poate ajuta firmele care au nevoie de contracte din bani publici ca de aer.Înainte de a fi președinte al PNL Buftea, Gheorghe Ștefan Pistol, primarul localității, era membru de frunte al PDL, pentru care a și activat din poziția de consilier județean și din aceea de mare întreprinzător imobiliar.
.
Dacă e să ne luăm după declarația de avere, Pistol are 16 terenuri în Buftea, un apartament în București și trei spații comerciale pe care le închiriază. Norocul lui că mai aduc spațiile alea ceva bani, pentru că, altfel, ar muri de foame, veniturile lui și ale soției fiind aproape inexistente. Existent este, însă, un credit de 2.518.789 de euro la Volksbank, scadent în 2011 și neachitat nici azi. Și ar mai fi multe de spus despre domnul Pistol, dar ne oprim la partea cu creditul. Care trebuie neapărat achitat, căci nu-i frumos ca un ditamai liberalul să rămână dator la bancă, ba să mai plătească și penalități. Și cum achiți mai bine un credit? Producând bani. Cum produci bani? Muncind. Din păcate, funcția de primar nu-i mai permite să presteze și alte munci corespunzător plătite, astfel încât să-și achite datoria. Așa că omul se sacrifică și se pune în slujba orașului Buftea. Pe care vrea să-l cadorisească acum cu un parc de 3,1 hectare, pentru care va plăti 9.023.697 de lei, fără TVA.
.
Că fântâna arteziană mare, cea mică, foișorul mare, cele două foișoare mici, aleile, copacii și arbuștii, precum și băncile, locurile de joacă și obiectele de iluminat nu vor valora niciodată 2.500.000 de euro e destul de clar. Dar este, totuși, un bun început pentru liberalul Pistol în încercarea de a-și mai acoperi din găuri, mai ales că firma selectată pentru a executa lucrările este Delta ACM 93, cunoscută mai multor PDL-iști pentru dărnicia de care dă dovadă atunci când vrea să pună mâna pe un contract supraevaluat.
]]>

11 raspunsuri
 1. optimistul
  optimistul says:

  Felicitari domnului PROTIUC pentru noua functie de director al scolii 2 si sotiei pentru invatatoare la scoala 2.Este un om deosebit si cred ca si-a dat seama ca este mai bine sa plece din primarie,locul lui este in invatamint.Asteptam cu nerabdare sa vedem cine va fii noul vice,sper sa fie PUSA PENTRU CA MERITA SI STIE CE ARE DE FACUT SI NU MAI FACE PISTOL CE VREA CU CELE 2 FEMEI CARE NE CONDUC(AR MAI FII MARICICA TABARLES DAR ESTE CU D-RA PRIETENA ).AR MAI FII O VARIANTA RICHARD GIOARSA CARE ESTE UN OM SERIOS SI VA PUNE LUCRURILE IN ORDINE SI AR DA SI BANII LA CLUB CA SUNTEM NEPLATITI DE 4 LUNI.

  Răspunde
 2. pacalici de trefla
  pacalici de trefla says:

  Foarte prost informati, radiosantul functioneaza cu noduri. Pacat ca in plasa cacofoniilor cad destule muste biziitoare, gen Brookn, care pe linga ca sunt usor de pacalit ( nu zic fraieri ), mai si inflameaza prin afirmatii desantate.

  Vreun ajutor de ospatar a bagat lingura de ciorba in calimara cu cerneala si a adaugat pe nota de plata parcul din asazisul articol. Nu e nici un parc de 3 ha, nici o suma ca cea vehiculata. Ineptii, rautati, nostalgii dupa ospatari sau ajutori de ospatari, la asta se rezuma totul.

  Bogdane, nu tot ce zboara se maninca, de exemplu elicopterele. Informeaza-te si tu, esti baiat destept ! Daca vrei subiecte de scandal, fara acoperire, doar ca apar in cine stie ce publicatii, iti spun unde sa cauti ca sa poti avea succes.

  Preluind minciuni nu faci decit sa cobori stacheta, nu reusesti decit sa dai apa la moara citorva habauci care mai cred ca se va mai intoarce roata, ca vom fi iarasi ce-am fost si mai mult decit atit . Succesuri in noul spatiu !

  Răspunde
 3. optimistul
  optimistul says:

  Ajutorul de ospatar stie ca sunt proiecte pentru 2 parcuri,unul in flaminzeni in spatele scolii de 1 ha,iar al 2-lea in buciumeni pe 5 ha (PARCUL DINTRE FLORI-ASA SE NUMESTE) care sunt pe fonduri europene proiectate si accesate de fostul primar.

  Interesant este ca licitatia a fost (cistigata) recent de ????DELTA A.C.M. CARE LUCREAZA SI LA CANALIZARE DAR NE VINDE SI TUIA.Oare este frumos sa ne laudam pacaliciule cu munca altora????Cum este RAJA -fff buna dar acum 2 ani era un dezastru si faceati ilegal analize de apa din banii nostri care ati recunoscut ca rezultatul a fost bun.Ati uitat cum mergeati din usa in usa sa aratati ca va intereseaza si ati promis ca in cel mai scurt timp o sa ii dati afara din oras.

  Vineri ati fost la constanta cu tot consiliul si ati luat si o parte din cei care va sustin si ne urmaresc pe noi prin oras pentru ca BOSSUL trebuie sa fie informat sa nu spuna cineva vreo prostie.

  ?Raja este buna ca mergeti la mamaia cu fratii pastrama si aurel la hoteluri de lux dar nu conteaza le achita RAJA sa nu mai fiti suparati.Pacaliciule de circ spune tu— care sunt firmele care au lucrat la scolile si gradinitele din oras in aceasta vara????care este valoarea contractelor si ce lucrari sau executat.

  Daca poti spune in ce situatie se afla BUFTEA_ADMIN?Asteptam raspunsuri concrete si conform legii transparentei.DE CE NU ESTE PE SAIT-UL PRIMARIEI EXECUTIA BUGETARA PE ANUL 2012????ACESTE LUCRURU NE INTERESEAZA NU ACUZATII CATRE FOSTUL PENTRU CA VOI GESTIONATI BANUL PUBLIC NU FOSTUL PRIMAR SAU CONSILIU. DACA MAI VREA CINEVA EU SUNT DISPUS SA MERGEM LA STOICA SI SA-L INTREBAM ACESTE LUCRURI SI DESPRE TERENURILE PENTRU TINERI SI DE CE NU O INTILNIRE CU STOICA SI CU ACTUALI SA NU MAI FIM MINTITI DE NIMENI.

  Răspunde
 4. nume
  nume says:

  “Orașul Buftea (un soi de comună ceva mai dezvoltată, care și-a căpătat statutul de oraș datorită apropierii de București și faptului că înconjoară studiourile lui Adrian Sârbu)”

  Touche ! (cu o rectificare; Studiourile erau aici cu mult inaintea lu’ Sarbu, cam de prin 1957).

  Răspunde
 5. Bogdan T.
  Bogdan T. says:

  Incercați să nu mai comentați doar de dragul de a ataca aiurea, am multe mesaje pe care nu le accept pentru ca sunt numai jigniri si atacuri la persoana.

  Răspunde
 6. Bogdan T.
  Bogdan T. says:

  Nu ma intereseaza prea tare continutul, ci doar ca a aparut intr-un ziar destul de citit, de aceea l-am preluat. E foarte probabil sa fie un articol comandat, dar oare de catre cine? Asta va macina rau, este? Văd că l-ati trimis sa afle pe ziaristul fara portofoliu si de care ati auzit doar voi… Uite ce zice autorul articolului pe facebook.

  [i]”Cum dracu’ai ajuns tu sa fii interesat fix de parcurile din Buftea?
  e comanda? […]
  Nu trebuie sa te simti jignit, amandoi lucram in presa si probabil amandoi am avut nenumarate comenzi […]
  dar mai intai trebuie sa-mi dau si eu seama cu cine vb
  de care parte a carei baricade te afli […]
  asta cand scriu ptr mine, ca in rest public numai pe bani…
  si acolo nu mai scriu demult ceea ce cred
  trist, dar adevarat
  nu ma laud, dar nah….
  facturi, copii, alte alea..”

  Cam asta a fost conversația (trunchiată, evident) cu un nene crae spune că e confrate de breaslă cu mine și care mă lua din scurt din cauza unui articol despre primarul din Buftea, despre care spunea că e plin de informații false.
  Informațiile, fiind cele luate de pe SEAP, sunt cam adevărate, cum adevărată este și mărturia de credință a acestui personaj.
  Cum nu-i cunosc semnătura, tind să cred că nu prea suntem “confrați de breaslă”. Pare mai mult genul prestator iefitn, în zona online/blog.[/i]

  Răspunde
 7. tepes
  tepes says:

  Un comentariu destul de interesant si documentat cu informatii probabil din primarie mi se pare cel al optimistului,dar nu se da un raspuns din partea conducerii primariei la asemenea acuzatii.

  Ma intreb daca este adevarat pe ce se duc banii nostri daca astazi PAUL FISTER in studio povestea ca a fost la pistol si acesta se plingea ca nu are primaria bani.Unde sunt banii pentru ca bugetul anului 2013 este de peste 400 miliarde vechi (vezi pe sait)si ei nu mai au bani din luna august?

  Am inteles ca sedinta de consiliu a avut loc la raja constanta cu masa plina si totusi s-au dat banii la clubul sportiv unde sunt 45 salariati adica 700 milioane lunar si 8,5 miliarde anual.Sa construit si o cantina la stadion ca se agita DAN FLORIX ca are 3 tone de muraturi?G.P.serv adica florea florian a primit restantele din luna aprilie-august pe taiatul ierbii si frunze la ciini vreo 25 miliarde etc DACA DORMIM INCA UN AN VOM PUNE BANI DE ACASA SA NE PLATIM LUMINA PE STRADA DACA NU NE FURA STILPI STRADALI FRATII PASTRAMA CU GASCA LUI PISTOL

  Răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.