Buftea iese la lumină

In Buftea sunt in plină desfășurare lucrările de modernizare a infrastructurii rutiere și de refacere a suprafetei carosabile. De asemenea, se modernizează și sistemul de iluminat public.

Foto sus – Strada Războieni, prima care e gata. Totul arată minunat, dar din păcate, ca pe toate străzile ce vor fi refăcute,  trotuarele vor fi aproape inutile, pentru că vor fi blocate de mașinile cetățenilor care nu le parchează in curți.

Foto jos – Strada Independenței. Nu sunt totuși cam deși stâlpii ăștia? Nu se putea lăți un pic strada, pentru a crea locuri de parcare? Cred că era loc, altfel trotuarele vor fi blocate de mașinile parcate perpendicular pe ele.

IMG_2156

Proiectele sunt implementate prin intermediul unor finantari nerambursabile, acordate prin Programul Operational Regional 2007-2013, Axa 1-“Sprijinirea dezvoltarii durabile a oraselor-poli urbani de crestere” și fac parte din “Planul Integrat de Dezvoltare Urbana a Orasului Buftea”.

Modernizarea infrastructurii rutiere şi refacerea suprafeţei carosabile în oraşul Buftea

Dezvoltarea si modernizarea sistemului de iluminat public, cu retea subterana, in orasul Buftea

IMG_2217

]]>

7 raspunsuri
 1. richard gioarsa
  richard gioarsa says:

  Si eu cred ca e nasol… Era mai bine inainte, iti pierdeai pantofii in noroi, mergeai pe carosabil cu lanterna alba intr-o mana ( pentru semnalizarea „din fata” ) si alta cu lumina rosie in cealalta mana ( pentru avertizarea celor ce vin „din spate”. Lampile sunt prea dese, podisca de intrare in curte trebuia lasata neasfaltata, ce mai, lucru de-a-ndoaselea, primarul si consilierii dorm pe ei… Eu cred ca trebuia implementat si un program de instruire pentru cetateni, poate intr-o locatie cu clima calda, cu bikini minusculi si piele arsa de soare, cu baldachin si nuci de cocos care-ti vaneaza paharul de apa plata cu lamaie prin atractia gravitationala. Altfel este imposibil de inteles ca podisca nu-i parcare, ca trotuarul este spatiu public si nu-i al tau chiar daca spargi semintele in fata portii tale. De asta cred ca era mai bine inainte, nu se ocupa domne’ nimeni de nimic, merge de-a-n-boulea totul…
  Faceam si eu o gluma. Totusi, un pic de respect pentru ceilalti, o minima atentie pentru conlocuitori, o tusha de civilizatie, nu este greu de atins. Merg „mai intins”, fortez nota si spun ca daca nu stii, te invat, daca nu poti, te ajut, daca nu vrei, te fortez…

  Răspunde
  • L
   L says:

   Ar fi interesant ca dupa 2016 sa se aplice legile locale cu forta.Ca pana in alegeri nu e vreo sansa ….se va interpreta gresit.Dar asteptam ca dupa iunie 2016 sa se aplice regulile cu forta.Cam ca in Germania cu 1 secol inaintea noastra.

   Răspunde
   • Bogdan Toba
    Bogdan Toba says:

    Nu cu forta, intai cu vorba buna. Un primar cu o echipă mare și puternică (consilieri locali, cadre didactice, preoti, politisti) și ales cu mare majoritate se paote impune prin vorba buna si campanii deștepte de educație civică.
    „Măi oameni buni, am câștigat impreună, ați avut incredere in mine, v-am dat, v-am făcut, dar haideți să facem ceva frumos până la capăt!”
    De la mâncatul semințelor până la parcările aiurea, eu zic că poate convinge pe mulți să se civilizeze! Dar nu știe și nu vrea.

    Răspunde
  • Bogdan Toba
   Bogdan Toba says:

   D-le consilier, pentru periaje si laude asidue aveti trompetele alea de ziare pe care le platiti din banii nostri pentru a va lauda si pentru a va face campanie electorala. Noi cand laudam (cum e cazul acum) mai avem si opinii, pareri, idei. Iertati-ne ca nu pupam ca la carte!

   Răspunde
 2. richard gioarsa
  richard gioarsa says:

  Cand am spus „forta” ma gandeam ca dupa rugaminti, atentionari, somari, sa vina vreo amenda daca altfel nu se poate sa ne purtam cu un minim de civilizatie. Cand citeam postarea ta, incepusem sa cred ca – in sfarsit – se intampla ceva bine ( in acceptiunea ta ) si in comunitatea noastra, m-am linistit spre final, parafrazandu-l pe Badea, frumos oras, pacat ca-i locuit… Cu adanc respect si aleasa pretuire ( deh, exprimare de lemn care da satisfactie celor ce confunda social-democratia cu ( scuze de cacofonie ) comunismul ), cred ca cititi alt ziar local. Niciodata formatiunea mea nu si-a facut campanie pe banii alegatorilor, niciodata nu ne-am laudat pe banii Mariei Sale Alegatorul, am facut ce-am putut cu fortele si intelectul de care dispunem. Daca ziarul local va sta in amigdale, daca il considerati inutil, e problema Dvs., nu imi puneti in gura vorbe pe care nu le-am spus. Accept periajul, il consider necesar, cam o data la sase luni ( bineinteles, ma refer la cel dentar ) merg si eu la dentist dar fara vreo mare placere. Iarasi cred ca mergeti spre o eroare, faptul ca recunosti un lucru bine facut pentru comunitate nu inseamna pupincurismul la care faceti referire. Poate privind la televizor lupta politica din varf, il confundati pe domnul primar Pistol cu Johannis, pe noi, comunistii reformati, cu Ponta, Dragnea, Oprea sau mai stiu eu cine. Pai daca ne opuneam masurilor bune care fac bine intregii comunitati, care usureaza existenta intregii suflari a orasului, ce se intampla? Cred ca luam un vot de blam sintetizat in injuraturi din toate directiile, l-am fi simtit usturator de tot in alegerile viitoare. Altfel, se vor mai „intampla” lucruri frumoase in oras, abia astept finalizarea strazii care merge la Studio. Ce mai freamat a fost cu gardul, ca e stramb sa intre mult material, ca cineva a vrut sa fure caramizile, ca e urat, ca , ca, ca… Sigur si atunci o sa fie frumos, dar… parca totusi ii mai trebuia o dunga verde pe bordura din stanga…

  Răspunde
  • Bogdan Toba
   Bogdan Toba says:

   Nu vorbeam de dvs personal sau partidul dvs, ci de dvs Consiliul Local… oricum sunt sigur ca daca ati fi si dvs primar s-ar plati in continuare acesti indivizi in acelasi stil si degeaba.

   Răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *