Concurența in afacerile buftene

Este evident că micile afaceri din oraș abia respiră, cu câteva excepții, dar buftenii nu se lasă, luptă in continuare cu criza, incercând din răsputeri să supraviețuiască pe piață.

In ultimele luni remarcăm multe afaceri lansate, insă nimic interesant, nimic care să capteze cu adevărat atenția consumatorilor. Micii afaceriști nu vor să riște să lanseze ceva diferit, să deschidă o piață nouă in Buftea, ci preferă să se orienteze tot pe ceva ce există in oraș, concurând pe alții. Insă asta e mult mai riscant de cele mai multe ori, și implică mai multă muncă, iar rezultatele bune nu vor apărea decât dacă ești suficient de bun! Altfel, imparți clienții cu ceilalți, mai ales dacă nu vii cu ceva nou in domeniu! Și cum clienții oricum sunt puțini…

1. Salon cosmetica – uimiitor nu e că cineva s-a gândit să mai deschidă unul, pe aceeași stradă cu altul mai vechi și mai celebru, ci uimitor e faptul că toate celelalte (cel puțin 8!!!) incă rezistă. Singura explicație ar fi că proprietarii nu plătesc chirie, sau plătesc chirie modică!

2. Vulcanizare – erau două in Buftea până de curând, suficient pentru un oraș intins doar pe 5 km la șosea, pentru că numai la șosea are rost vulcanizarea. Au mai apărut incă două, una chiar intr-o incăpere unde acum un an se făcea pizza! Pe tabla de reclamă scria până acum „pizza”, acum scrie „vulcanizare”. Dacă vă inchipuiți!.. O a treia s-a deschis intr-un garaj la intrarea in Crevedia, plus cele vreo 3-4 vechi din Crevedia, plus cea de la pădure de la Mogoșoaia, rezultă o concurență senzațională, dar și stupidă! Câți bani să producă o vulcanizare in 2011? Idem și in privința spălătoriilor… S-au deschis două noi, aproape una de alta, deși mai existau 4-5 in zonă!

3. Magazine de țoale ieftine – după ce au cunoscut perioade infloritoare, magazinele de tin „13 lei” sau „bazar” au inceput să scârțâie, in principal din cauza concurenței care s-a format. E un biznis lejer, fără bătaie de cap, poate doar din partea gărzii financiare, așa că oricine are un spațiu, iși deschide repede un magazin de țoale ieftine și se poate numi afacerist. Cineva chiar a renunțat la un magazin de mezeluri și l-a transformat in bazar! Apropo de asta, magazinele de carne din oraș merg din ce in ce mai slab, ceea ce se vede și in statisticile la nivel național… consumul de produse alimentare a scăzut cu 10% față de 2010 (deși, atenție, s-au ieftinit!), iar cel de produse nealimentare, doar cu 2%! Românul preferă să renunțe la mâncare, decât la țoale și alte acareturi. Culmea, nu? Și ne plângem de foame…

4. Legume-fructe – Recolta bogată de anul acesta a ținut prețurile ok, dar a inmulțit comercianții (intermediari, binențeles!). Piața e plină de marfă, prețurile bune, iar primăria incă permite comerțul ambulant, pe stradă, pe trotuar sau din mașină. Și nu doar in zona pieței! Oferta bogată din piețe a fost probabil și principala cauza a semieșecului Târgului de toamnă, cel puțin pe partea de recoltă. Multă lume s-a săturat insă de cei ce vând in piață, deși nu sunt producători, și care nu se dau in lături de la a te inșela cu ceva la fiecare vânzare. Astfel, sunt preferate tot mai mult magazinele, pentru achiziționare de legume și fructe, fie că sunt Lidl sau Penny, fie cele mici. E greu de ințeles de ce, deși piața din Studio a fost inchisă aproape doi ani, nimeni nu s-a gândit să deschidă un aprozar in zonă! Un magazin de legume-fructe!.. Abia acum s-a gândit cineva, dar e mult prea târziu! In Centru, concurența a luat forme disperate… Lipit de un foarte mic aprozar de scara blocului, cineva a deschis un alt magazin de legume-fructe. Intrebare… de unde ai cumpăra, de la cineva modest și serios, care are această mică afacere de foarte mulți ani, sau de la altul care vrea să-i sufle „felia”, transformând un magazin de mezeluri și prăjituri?

5. Magazine de cartier – Primul magazin din rețeaua mic.ro a lui Patriciu a fost deschis in Studio și, așa cum se așteaptă la nivel de țară, intenția rețelei este de a „demola” magazinele de cartier. La noi, treaba a fost deja incepută de Lidl și Penny Market, dar va fi terminată cu siguranță, de Mic.ro. Cu maxim 2-3 excepții, magazinele de cartier vor dispărea in anii viitori, chiar dacă Mic pare că ar gâfâi la inceput… e doar in stadiul de extindere a rețelei, dintr-un plan bun pe termen lung. Curând vor apărea și alte mic-uri in Buftea, iar unele magazine de bloc se vor inchide.

6. Spații de inchiriat – Nu numai că sunt multe disponibile, dar apar multe altele noi, deoarece bufteanul care dispune de ceva bani pe criza asta, preferă să ii bage in construirea de spații comerciale, că e mai sigur. Și are dreptate, numai că ține la preț! Micul afacerist, in disperare de cauză, inchiriază spațiul la preț nepotrivit pentru vremurile astea in orașul ăsta, dar chiria il va strivi, astfel că nu va avea de câștigat nici el nici proprietarul! Sunt multe spații goale, vechi sau noi, și chiar dacă lumea nu se inghesuie pe praful acesta, nici proprietarii nu lasă din preț. Cel mai bine e să te orientezi spre spațiile primăriei... cu o pilă bună poți obține un spațiu la un preț amuzant! 

7. Fast Food – E curios cum pe foamea asta s-au inmulțit fast food-urile, dar concurența nu poate fi decât benefică, mai ales in acest domeniu! Vara aceasta s-au mai deschis vreo 3 numai in Centru, astfel că acum sunt in total vreo 8 in oraș, mult prea mult pentru ce știm că invârtim aici! Șomajul e mare, cine să mai mănânce in oraș? Dar lumea speră… speră că dacă au ceva bani in buzunar, se pricep la orice și se pot numi oameni de afaceri! Criza le va demonstra că nu e chiar așa! Mai ales că unul s-a gândit. că a concura pe cel mai bun, inseamnă a-l măscări mincinos in public intr-un stil de cea mai joasă speță… Cu așa atitudine va fi primul dispărut!

 

In Buftea s-a incercat și ceva nou, dar din păcate, s-a incheiat cu un eșec total și incredibil de rapid! Și imi vin in minte două afaceri, lansate vara asta in Centru… E vorba de o gelaterie (magazin de inghețată), care s-a deschis abia la jumătatea verii, ceea ce e de neprmis! Ideea e ok, dar mult prea pretențioasă pentru Buftea, mai ales că nu a beneficiat de niciun fel de mediatizare… Un pic ascuns, deși in Centru, magazinul a avut un panou publicitar mult prea mic și indescifrabil, ca să atragă pe cineva! Având chirie mare de plătit, nu a trecut nici o lună și magazinul a fost inchis, deși vara nu se terminase…

Un alt eșec in afaceri a fost un magazin de mobilă, tot in Centru, care nu a fost deschis mai mult de două luni! Cauzele principale ale eșecului? Chiria mare, lipsa de reclamă și faptul că era la etaj. Cine a mai pomenit magazin de mobilă la etaj?  Acum e inchis, spațiul e pentru inchiriere… probabil tot pe bani buni! Deci nici proprietarul spațiului nu e in avantaj…

Vremuri grele…

 

]]>

58 raspunsuri
 1. nume
  nume says:

  Micro l-am adus si eu in discutie pe comunitate, magazinul e dosit, prost aprovizionat si nu merge. Probabil e sustinut de lant.
  Cu shaormeriile de pe Buc.-Targoviste e circ, se uita unii la altii si nu am vazut pe vreunu’ sa cumpere ceva. Plus ca aia de la Nora nu prea te imbie nici macar sa opresti.

  Cu vulcanizarile e alta chestie, nici alea din Crevedia nici aia de langa fostul Danirom nu platesc chirie, in plus patronii au alte afaceri care sa sustina angajatul. Toti mizeaza pe schimbarea legislatiei privind obligativitatea cauciucurilor de iarna. S-au facut in zona vreo doua importuri mari de SH-uri din Italia si spera s-o trozneasca. Vulcanizari mai sunt si in comuna Crevedia, si la intrarea in DB, are si Vali la spalatorie + familia Iacob din Mogosoia. O sa fie trozneala maxim o luna, cat da prima zapada. Ca revanzator castigul e mic.

  Răspunde
 2. Expresul de Buftea
  Expresul de Buftea says:

  [quote]magazinul e dosit, prost aprovizionat si nu merge. Probabil e sustinut de lant. [/quote]

  Toate au problemele astea. Dar cică momentan se concentreaza pe extinderea retelei, apoi se vor ocupa de aprovizionare, mai ales că odată extinși serios, altfel vor negocia prețurile cu furnizorii, astfel că aprovizionarea va fi ok, iar preturile la raft chiar mai mici. Și abia atunci va merge… Un asemenea proiect nu putea să mearga bine din start, s-a luat evident in calcul că profitul va apărea mult mai târziu.

  [quote]Cu shaormeriile de pe Buc.-Targoviste e circ, se uita unii la altii si nu am vazut pe vreunu’ sa cumpere ceva[/quote]

  Nu e anormal sa mearga greu la inceput, nu au mai mult de două luni! Abia la primavara, dupa iarna grea, se poate spune ceva in privinta asta. Fiind fata in fata, se vor concura una pe alta și ori una va ceda repede, ori nu va merge niciuna bine.

  Răspunde
 3. nume
  nume says:

  [quote name=”Expresul de Buftea”]Fiind fata in fata, se vor concura una pe alta și ori una va ceda repede, ori nu va merge niciuna bine.[/quote]
  Aia de la Nora va ceda 1000%, e anosta. In ceea ce priveste spatiul lui Burcea (fost Calinoiu), ala nu a mers niciodata. S-a incercat acolo uz casnic, alimentara, bacanie, macelarie, cofetarie si acum fast food. Locatia aia nu a mers niciodata.

  Răspunde
 4. Expresul de Buftea
  Expresul de Buftea says:

  Eu zic că nu locația e de vină, ci abordarea afacerii. Afara de lipsa parcării, locația cred că e foarte bună!

  A reapărut acolo o măcelărie interesantă, cu alt proprietar. Sunt foarte curios cum va merge!

  Răspunde
 5. nume
  nume says:

  La macelarii Adi e no.1, urmeaza Bitan. Polaritatile s-ar putea sa se inverseze daca se da jos piata din Centru. Cea din Studio nu va merge niciodata, e prea dosnica, locuitorii din zona „prea” pensionari si prea chitre.

  Răspunde
 6. Unguru trotil
  Unguru trotil says:

  Pentru 1unu afecerile merge struna zic!. Dupa ce a cosmetizaton armonie Doar unu o tavalit criza calcando in pneuri cun meleu si strivindo cu bartai viladerestaurant din gura soselei nationale. Iara cind sluta criza a dat sa se ridicen piept se turti la loc de vreun apartament combinat prin noile construcii asa prentu vrermurile grele. shi eu il voi vota de bou din 9u? criza vomita des la cate pavele-o bagat in ea pe la casierie in plicuri albe nelipite.

  Răspunde
 7. pacalici
  pacalici says:

  Ca sa nu mai ramiie repetenti si anul acesta, Don Nelu si siamezul Marinescu, au hotarit sa duca o parte din electorat la Iasi, la Sf. Paraschiva. Legind aceasta actiune de subiectul tratat in acest post, ambii spera ca ducind vreo suta de oportunisti la Iasi vor obtine voturile lor la anul (si la multi ani…). Stau si ma intreb cum naiba (si de unde?) reusesc niste bugetari sa se descurce in asemenea hal cu banii pe criza asta? Autocarele tot costa 150-17o de milioane, plus o masa de vreo 75-8o de milioane, plus o bere si un suc pe drum, inca 1o milioane. In total cam 260-28o de milioane. E salariul fiecaruia dintre ei pe mai bine de un an. Afaceri n-au, la loto nu au cistigat, atunci de unde? O fi ceva la mijloc, o smecherie de care nu ne dam seama, poate ne ajuta cineva de la DNA sa deslusim problema. Oricum, la afaceri prospere, poti trece Bogdane si functia de primar si viceprimar. Prea e intrecere care face cinste mai mult la electorat pe la zilele orasului, pe la zilele toamnei, pe unde e loc. A, uitasem de porcii de Craciun pe care ii imparte edilul pe la porti prin Fifi Inaripatul. Acu’ ca e derector, nu cred ca o sa se coboare sa mai imparta, face doar listele cu beneficiarii. Basca ouale de Pasti, cu urarile de la Don Nelu. Mama, ce bine-i sa fii primar, sa ai bani in buzunar. Scirba, sila si dispret.

  Răspunde
 8. pacalici2
  pacalici2 says:

  Fratele pacalici crapa de invidie ca nu mai misca seful lui singur in front si minte cu nerusinare in privinta pretului sau asa la pacalit pacaliciul mare.*****cenzurat***** masinile celor 2 sunt de fapt vreo12 consilieri care au pus toti banii pentru autocare pentru oameni de rind nu ca voi pe partid in speranta votului pentru pacaliciu mare el de unde are baniii? ar trebui verificat si el de cine spui tu sau poate se lucreaza la asta nu ai de unde sa stii?Sunteti niste frustati care nu faceti decit rau ca altceva nu stiti si nu ati facut nimic pina la 35 ani

  Răspunde
 9. Expresul de Buftea
  Expresul de Buftea says:

  [quote name=”pacalici2″] vreo12 consilieri care au pus toti banii pentru autocare pentru oameni de rind [/quote]

  Iată o inițiativă demnă de toată lauda… să nu se mai zică peste tot că nu fac nimic consilierii pentru oamenii de rând! Super, țineți-o tot așa! 😡

  Nu sunteți cu nimic diferiți de cei pe care ii acuzați până acum! Nu faceți (ambele tabere) decât să scârbiți lumea, să-și bage picioarele in el de vot și să vă bateți joc ca fraierii de lucrurile bune pe care le-ați făcut mandatul ăsta! Vă plângeați că nu iese lumea deșteaptă la vot… uite d-aia nu iese! Și o să voteze tot ăia care n-au un covrig in maț și se vând pe un mic si-o bere sau pe pupatul moaștelor nu-știu-cui. Și știți bină că dacă votează tot aia, s-ar putea să aveți surprize neplăcute!

  La mai mare!

  Răspunde
 10. Ady
  Ady says:

  Pacalici a auzit ceva dar nu detine adevarul suprem 😉
  Au pus consilierii bani? De unde pana unde? Aceste excursii au aparut de cand a fost ales ultimul primar. Ele s-au facut intotdeauna pe sestache si pe „nu se stie ce bani”. Excursii in tara (pe la mare si munte) si prin afara, dar intotdeauna prin apropiere (Antalia, Nisipurile de aur etc.). In aceste excursii merg consilierii, unii angajati ai primariei impreuna cu rudele lor, precum si anumite persoane ce pot ajuta zarurile sa cada bine cand e nevoie.
  Va intrebati de unde au bani?
  Pai exista 2, 3 tipuri de proiecte europene de pe unde se pot sustrage bani. Voi credeti ca oamenii acestia traiesc din salariu?
  Coruptia e mare si in Buftea: de la aprovizionarea cu alimente: gen peste, carne, oua, pana la legume fructe. Ei deja si-au facut aprovizionarea de toamna – iarna. Ei primesc totul de-a gata (a se intelege super plocoane). De asta merg toate in tara asta asa de bine! Ca lor le pasa de cei ce i-au ales si stau stresati sa nu-i dezamageasca pe acestia.

  Schimbarea nu se poate face de catre un singur om, dar in toate exista un inceput. Cine are relatii despre coruptia din Buftea, nu trebuie decat sa spuna. Aici sau oriunde in alta parte. Daca va intrebati din ce partid fac parte, tin sa va anunt ca sunt apolitic si nu am votat pana acum decat presedintele tarii… Insa la anul voi vota aici local. Sper sa am pe cine, ca cei ce candideaza sunt patati.

  Răspunde
 11. tudor
  tudor says:

  Imi doresc si eu sa merg la Iasi , la Sf. Parascheva, daca stie cineva cum se procedeaza si ce trebuie sa fac si cand este plecarea poate ne da mai multe informatii…..nu stiu cu cine sa i-au legatura , presupun ca se fac niste liste , listele lui Nelutu si listele lui Marinescu…amandoi si-au sacrificat economiile pentru a face o fapta buna , lasand ironiile de-o parte, intreb sincer daca stie cineva cum se procedeaza , sa fac o cerere la registratura?…plecarea o fi din fata primariei? pe ce criterii au unii privilegii si altii nu?, eu chiar mi-as dori sa ajung acolo….si cum si eu fac parte din electorat ma gandesc ca ar fi corect sa existe o transparenta cu privire la aceste lucruri.

  Răspunde
 12. tudor
  tudor says:

  Curios totusi si de unde au domnii consilieri bani sa puna asa sume importante , cand noi ne chinuim sa castigam un salariu de cateva milioane vechi. Tind sa ii dau dreptate lui Pacalici cand spune ca cea mai profitabila afacere e sa fii primar si viceprimar ( foarte frumoasa masina fiicei domnului vice sigur a economisit din salariu 😆 ), poate se va face lumina si se vor elucida si misterele astea 😆

  Răspunde
 13. pro2012
  pro2012 says:

  Tudor, tu cred ca ai propietatea cuvintelor. Adica nu te deranjeaza ca o sarbatoare ortodoxa este folosita in scop electoral ci faptul ca nu participi si tu la pomana. Pacalici plange de dorul lui Pistol. Pacalici 2 sare sa-l apere pe Nelutu. Eu ataca si el afacerile lui Pistol dar marele Toba simpatizant PDL si Basescu cenzureaza, ca de aia este” site de opinii libere”(?) Nume, cretinul satului, se da mare cinefil. Sanda Alexandru ne vorbeste despre legea tacerii la legionari. Madam Spinache ne vorbeste despre cum are ea oua si……despre sfantul Augustin. Doar Ady este normal, neimplicat politic, dar cu o floare nu se face primavara. Si in plus s-ar putea sa-l deranjeze si pe caltabosul asta, pardon Toba, sosit din negura istoriei. Asta este electoratul,….. bineinteles adaugandu-l si pe Richard cu viziunea lui despre statul social. Nu se va schimba nimic decat, poate, peste 50 de ani. Va salut si va deplang. Astept cenzura!

  Răspunde
 14. pacalici
  pacalici says:

  Te inseli, Bogdan. Nu sint inscris la nici un partid, cu atit mai putin la pdl. Dupa alegerile din 2012 te vei convinge de asta. Chestia cu banii pusi de consilieri e abureala cit cuprinde. In primul rind consilierii prm si psd sint 11. Chiar cu Don Nelu si siamez fac 13, nicidecum 12, cum zice ala care ma face bou (chiar, de ce nu l-ai cenzurat cind m-a facut bou?). Sa inteleg ca un consilier nu a contribuit cu bani ? Care este? Pot sa ma jur ca rromii, sa jur pe Biblie, pe ce se poate jura, ca absolut nici un consilier nu a contribuit cu vreun leut pentru pomana asta. Nu ne transforma intr-un popor de lingai, Bogdan. Nu avem nevoie, o parte din noi, de resturile aruncate de la masa „bogatilor”. Le cerem doar sa ne reprezinte cu cinste, onoare si dezinteresat in locul in care i-am votat.

  Răspunde
 15. Expresul de Buftea
  Expresul de Buftea says:

  [quote]Te inseli, Bogdan. Nu sint inscris la nici un partid, cu atit mai putin la pdl. Dupa alegerile din 2012 te vei convinge de asta[/quote]

  Nu am zis că ești inscris, dar după câte ai spus, am bănuit că ești din anturajul lui Pistol. Nu tre s-o iei ca pe o jignire, că nu e! De ce după alegeri, atunci vei ieși din anonimat?

  De ce ai zis doar de Stoica și Marinescu? De ce n-ai amintit și de Pistol că și el face autoicare? Probabil din buzunarele lor personale vor plăti, că doar nu de la primărie…

  [quote]Nu ne transforma intr-un popor de lingai, Bogdan. Nu avem nevoie, o parte din noi, de resturile aruncate de la masa „bogatilor”[/quote]

  Sunt absolu sigur că există oameni care n-au nevoie de resturi, de ce spui ca vă transform intr-un popor de lingăi? Că te-am asociat cu Pistol? Scuze, dar așa pare, cred că toți cred asta.

  Intotdeauna am susținut că România și românii nu sunt toți lingăi, puturoși, hoți, pesimiști, prosti sau necivilizati. Altfel emigram demult…

  [quote]cum zice ala care ma face bou (chiar, de ce nu l-ai cenzurat cind m-a facut bou?)[/quote]

  Scuze, chiar n-am observat!

  Răspunde
 16. pacalici
  pacalici says:

  Da, voi iesi din anonimat. Nu de frica nu o fac acum, amin identificarea pentru ca doresc sa informez cititorii siteului despre cei ce rivnesc jiltul de primar, la momentul oportun. N-am chef de presiuni deocamdata. N-am zis de Pistol pentru ca afacerile lui ii permit sa faca manifestari pomanistice, nu e bugetar, e treaba lui. Personal, imi displace felul in care atrage electorat Pistol, impartind in stinga si dreapta minima existenta, de la medicamente la excursii, de la oua la flori si martisoare. Din pacate, se abuzeaza de lipsurile de zi cu zi, nevoia impingind pina la umilinta o parte din electorat. Dar, toate la vremea lor. Promit sa ma tin de cuvint. In toate.

  Răspunde
 17. red hat
  red hat says:

  In sfarsit s-a deschis cutia pandorei pe acest site care incepuse sa doarma .
  Daca toti cei ce gandesc precum Pacalici si Ady s-ar aduna , probabil ca am scapa de parvenitii instalati la conducere .
  Au venit rupti in fund si acum cred ca Buftea este in proprietatea lor, iar cei ce gandesc alfel nu sunt decat intrusi .
  Din pacate pentru a schimba ceva , se pare ca trebuie sa iesi cu pachetele cu mancare in strada si sa oferi excursii , probabil de aceea si Pistol abordeaza problema asa , iar acest model este la nivel national .

  Răspunde
 18. Expresul de Buftea
  Expresul de Buftea says:

  [quote]Din pacate pentru a schimba ceva , se pare ca trebuie sa iesi cu pachetele cu mancare in strada si sa oferi excursii , probabil de aceea si Pistol abordeaza problema asa[/quote]

  Hai că ne-am lămurit și cu tine… și cu Pandora asta! Dacă așa consideri tu e metoda corectă..

  Răspunde
 19. Expresul de Buftea
  Expresul de Buftea says:

  [quote name=”pacalici”] N-am zis de Pistol pentru ca afacerile lui ii permit sa faca manifestari pomanistice, nu e bugetar, e treaba lui. [/quote]

  De parcă Stoica face pomeni din salariul său de bugetar, n-o fi făcut afaceri, săracu, să aibă de unde. Ce, s-a imbogățit de când e primar?

  Uiți câti bani a făcut Pistol, și cum, pe vremea conducerii Bălălău…

  Răspunde
 20. alexp
  alexp says:

  Io cred ca banii n-au culoare……….ci doar miros.Si da, metoda ”corecta” e aceea care multumeste electoratul-adica populismul……din pacate stanga de joasa speta este in tot si toate.Chiar si in America stanga castiga teren…….de Europa nu mai zic.Traim intr-o lume ingreunata….cu idei de-a dreptul comuniste.Cine e altfel ,sa se descurce pe cont propriu.

  Răspunde
 21. nume
  nume says:

  [quote name=”pacalici”]N-am zis de Pistol pentru ca afacerile lui ii permit sa faca manifestari pomanistice, nu e bugetar, e treaba lui. Personal, imi displace felul in care atrage electorat Pistol, impartind in stinga si dreapta minima existenta, de la medicamente la excursii, de la oua la flori si martisoare. Din pacate, se abuzeaza de lipsurile de zi cu zi, nevoia impingind pina la umilinta o parte din electorat. Dar, toate la vremea lor. [/quote]
  Mi-a placut asta.
  Da, da macar asta o face pe sabia lui, asa cum ai zis si tu. Are cu ce, nu trebuie sa se justifice.

  Răspunde
 22. red hat
  red hat says:

  Expresule , eu nu consider nici pe departe ca este o metoda corecta , dar genereaza voturi .
  In alta ordine de idei , justificarea fondurilor trebuie facuta de oricine , ca doar nu are nimeni pomi in care cresc bani .
  Asa cum eu platesc impozit pe salariu si asigurari si dobanzi si EI trebuie sa justifice fondurile .

  Răspunde
 23. pro2012
  pro2012 says:

  ” Promit sa ma tin de cuvint. In toate” se angajeaza Pacalici. Numai ca nu si-a cerut scuze pentru ca exista, s-a facut pres in fata atoatestiutorului Toba care spune: „Uiți câti bani a făcut Pistol, și cum, pe vremea conducerii Bălălău…” Pai, bai caltabos nu tu erai sustinatorul celui mai mare corupt, mizerabilul Balalau? Balalau ti-a hranit in schimb pasiunea ta bolnavicioasa pentru batut mingea pe maidan cheltuind bani publici. Nu suporti adevarul, tot timpul imi stergi ce scriu , crezand astfel ca lumea mai de vreme sau mai tarziu nu va afla ce derbedeu esti. Astept sa-mi publici ip-ul, ce stii tu mai bine sa faci. Ti-ai cerut scuze de la 2012 crezand ca dai cu busuiocul peste mizeria care o generezi tot timpul in jurul tau. 2012 era un adevarat lider de opinie, ti-a fost teama de inteligenta si profesionalismul lui. Nu-l mai invoca pe 2012, cred ca ti-a intors spatele definitiv si te-a lasat sa te lafai in cocina ta. Nici de data asta, sunt sigur, ca nu vei putea sa te comporti ca un barbat.

  Răspunde
 24. pacalici
  pacalici says:

  Deja o parte din consilieri (PRM si PSD) spun ca Don Nelu le-a spus sa imprastie zvonul ca au pus bani pentru pomana de la Sf. Paraschieva. Pai e frumos, Don Nelu ? Tocmai cei din jurul tau te vind, nu e frumos sa umbli cu cioara vopsita, vine ploaia si o spala, adevarul iese la lumina oricum. Chiar pe toti crezi ca poti sa-i aburesti ?

  Răspunde
 25. Vasile
  Vasile says:

  Ce va surprinde ?…pe mine nu ma mira nimic, doar la asta se pricepe cel mai bine domn’ primar, sa ne minta, sa imprastie minciuni , sa manipuleze, sa ne vanda orasul si interesele cetatenilor celor ce dau spaga cea mai groasa, cei drept are si el gurile lui de hranit….toata adunatura din jurul lui…. Ne-am saturat de voi si de toata ipocrizia din jurul vostru, sa vedem cum o sa va descurcati cand n-o sa mai aveti ‘ciolanul’….

  Răspunde
 26. primar
  primar says:

  Da, ai spus bine! Si eu m-am saturat de mizeriile si acuzatiile pe care unii le posteaza pe acest site si ii rog pe acesta cale, pentru a suta oara, sa vina cu dovezi altfel discutiile cad in derizoriu. Totodata rog si administratorul site-ului sa modereze comentariile calomnioase pana cand cei care le posteaza vin cu dovezi.

  Nu inteleg la ce fonduri europene va referiti pentru ca pana in prezent tot ce am facut in oras am facut din banii nostri. Bani europeni vom primi de acum inainte prin cateva proiecte care s-au realizat in acest mandat.

  Sunt consternat cand citesc acuzatii cum ca as fi vandut in vreun fel orasul in timp ce, in cei trei ai de mandat de pana acum, m-am preocupat intens sa readuc in posesia orasului Casa de Cultura, terenurile neidentificate si alte obiective pierdute de-a lungul timpului.
  Prin urmare diferenta este ca eu pot face dovada afirmatiilor mele cu acte, in timp ce, anumite persoane arunca doar vorbe in vant ceea ce nu este normal.

  Am construit un site al primariei modern, actualizat la zi. Sunt anuntate sedintele de consiliu local si sunt listate procesele verbale dupa fiecare sedinta. Sunt anuntate informatiile importante in timp real. Astept sugestiile si propunerile d-voastra la rubrica de contact a site-ului pentru ca doresc sa rezolv problemele specifice fiecarui cartier in parte in modul dorit de cetatenii respectivului cartier.

  Ma aflu in slujba cetateanului drept pentru care va stau la dispozitie oricand dar asta nu inseamna ca trebuie sa fiu jignit si acuzat pe nedrept. Va astept sa discutam oricand.

  Răspunde
 27. pro2012
  pro2012 says:

  Da, domnule primar, dintr-un punct de vedere aveti dreptate privind acuzele nedovedite. Dar nici domnia voastra nu dati dovada de transparenta in cheltuirea bugetului local. Si asta in modul cel mai simplu cu putinta. Ati rezolva totul printr- un tabel care sa aiba 4 coloane astfel: 1. contract achizitie( investitie, reparatie, modernizare, reabilitare, cumparare, etc.), 2. valoarea contractului (eventual pe capitole), 3.modul in care s-a facut achizitia (direct, cerere de oferte, licitatie publica) si 4. societatea care a realizat lucrarea. Inteleg totusi ca va este greu ca pe coloana 4 sa apara tot timpul: S.C. Constructii Complete a d-lui Patru(?) Consiliul local ar trebui sa explice cum voteaza alocarea de sume mari pentru fotbal. Fotbalul este prioritatea acestui orasel?, inaintea dotarilor edilitare, inaintea scolilor,etc. De obicei detinatorul acestui site de gasca sterge mesajele mele pentru ca pe el in afara de scandal si fotbal nu-l intereseaza problemele cetatenilor. Poate de aceasta data revine la sentimente mai normale pentru ca asa acest site este citit de un procent din ce in ce mai nesemnificativ din oras. El, oricum, este si un furnizor constant de ip-uri. Nu stiu la ce va folosesc. Va doresc succes si sper sa nu piedeti ca Balalau atunci cand sunteti mai sigur de succes. Cei din jurul dvs. va intoxica cu ceea ce va place sa auziti, numai ca adevarul este mult diferit….

  Răspunde
 28. richard gioarsa
  richard gioarsa says:

  Ai dreptate si tu, pro 2012. Gresesti insa cand afirmi ca acest site este citit de cat mai putini. Pai daca ar fi asa s-ar osteni domnul Primar sa raspunda unuia sau altuia ? Pe ce site-uri l-ai mai citit? Domnul Patru este cumva cel care pune pavele in oras ? Daca da, sa multumim Sfintei Parascheva pentru existenta dumnealui, pentru sargul de care da dovada scotand orasul nostru din degringolada in care exista. Nu am eu puterea sa propun sau sa decid, dar ar fi normal ca orasul sa-i acorde titlul de cetatean de onoare si-in acelasi timp-sa-i acorde, simbolic, si cheia orasului. Pai cate a facut acest om, aceasta societate, pentru oras… Pavele, trotuare, locuri de joaca, betonari, pavari, fantani, gradinite, scoli, parcari, santuri, canale…Glumind putin, bine ca nu ne-a inseminat nevestele. Nici iarba nu creste fara domnia sa. De asta, eu, ca cetatean de rand, ca simplu muritor, il rog pe domnul primar Stoica sa propuna acordarea titlului de cetatean de onoare al orasului acestui domn. Imi cer iertare public pentru nesabuinta pe care am avut-o cand am scris despre scara de deasupra frizeriei, aia albastra din centru. Am fost un neispravit, acum imi pare extrem de frumoasa, de utila , parca face un ansamblu total cu arhitectura edilitara. Se potriveste cu fantana cea noua. Nu-i credeti pe ipocritii care spun ca e ca nuca-n perete. Sunt rai, sunt carcotasi. Calitatea ireprosabila a lucrarilor, preturile fara concurenta, constituie probabil atu-ul coloanei nr.4 de care vorbesti. Cat priveste intoxicarea domnului primar cu ceea ce-i place sa auda, cred ca ai dreptate. Destui oportunisti il inconjoara, destui din jurul dansului se cred si ei un fel de mici-primari, plini de importanta si cu decizia in buzunarul de la ceas. Daca-i scuturi putin, nici praf nu iese…

  Răspunde
 29. Ady
  Ady says:

  Ca cetatean am voie sa nu cred tot ce scoate pe guritza dl primar? Avand o opinie separata nu aduc nici un comentariu calomnios. Poate am gresit cand am spus de fonduri europene (nu sunt informat) insa stiu sigur ca prin anumite chestii si masinatiuni, raman bani care se impart in gasca. De la actiunile gen Zilele Orasului sau alte actiuni asemanatoare samd. Ati vorbit de site-ul primariei: eu nu stiu ce geniu se ocupa de acel site. Ultima oara cand am intrat, acum vreo luna… era tot incomplet. Nu apare nici o stenograma la timp si daca apar nu apar cuvant cu cuvant. Intr-adevar sedintele sunt publice dar cei ce ar intra in sala nu ar avea dreptul sa zica nici pas ca ar fi evacuati. Vorbiti de Casa de cultura? Intrati in goagal si tastati Casa de cultura a sindicatelor si pe rand vor intra toate casele de cultura ale sindficatelor din tara. V-ati zbatut sa obtineti ceva ce nu e al nostru. Daca era construita cu brigadieri, cu sange si sudoare poate puteati incerca sa o obtineti. Insa asa nu va ramane decat sa va judecati. Pt nestiutori cautati pe net sa vedeti ca exista un proces pe rol al Sindicatelor contra Primariei Buftea. Si apropo, pt ce ati vrut Casa de Cultura? Va spun eu (noroc ca din primarie mai transpira unele lucruri) ati vrut Casa de cultura ca sa ii adaugati un etaj sau doua si sa o faceti un mini mall. Asta lipsea din orasul nostru. Doriti sa faceti Buftea Srl. un oras din care sa scoateti cati mai multi bani. In mandatul dumneavoastra nu ati facut decat sa va inconjurati de oameni de cea mai proasta calitate, pe care i-ati angajat, carora le-ati dat case si cu care e evident ca aveti ceva de impartit. Din primaria Buftea intra si ies interlopi la ore tarzii. Asta nu o spun eu ci toata Buftea. Inca nu v-a oprit nimeni pe strada sa va intrebe de bine?
  Eu deja cred si sper ca Buftenii get beget macar… sa nu va mai voteze. Am vorbit cu diversi tineri extrem de scarbiti si unii au inceput sa lucreze: sa faca poze ziua sau noaptea cu aparate profesionale. Sa inregistreze convorbiri audio cu microfoane directionale ce amplifica totul pe 200 metri. Nu numai dumneavoastra aveti mijloace din astea. In Buftea se spune ca tipul angajat de dvs a fost rugar sa sparga anumite site-uri locale (implicit si Expresul).
  Puteti jura cu mana pe biblie ca sunteti un om onest? Parerea mea, daca nu sunteti tot ati jura. La mai mare si sa lasam lumea sa decida la viitoarele alegeri. Ati semanat vant si culegeti furtuna.

  Răspunde
 30. Ady
  Ady says:

  Felicitari domnului Giaorsa pt cele postate. Cred ca are reale talente in ale scrisului si ar avea mare succes daca ar avea timp sa deschida un blog propriu. Pe bune 😉

  Răspunde
 31. pro2012
  pro2012 says:

  Domnule Gioarsa, nu stiu ce mijloace de evaluare aveti cand afirmati ca gresesc. Deocamdata cu mijloacele mele dar si cu argumente va asigur ca sunteti intr-o grava eroare atata timp cat sunteti inregimentat politic si cat faceti plecaciuni acolo unde stiti bine ce se cenzureaza, stiti bine ca se publica ip-urile, stiti bine ca o persoana ce intotdeauna vorbea cu logica si pricepere a fost jignit in modul cel mai josnic posibil (este vorba de 2012) si exemplele pot continua. De foarte multe ori in numele unei asa zise dorinte impaciuitoare plutiti in lasitate, fiind un fel de 2 in 1. Fiti impaciuitor dar nu partinitor si mai ales nu va exprimati cu jumatati de adevar sau mai pe romaneste incercati sa aveti coloana vertebrala. Seful dvs de partid, viceprimarul, este partas la toate derapajele din primarie iar colegii dvs consilieri carora de mai multe ori le-ati luat apararea praduiesc (cuvantul nu este prea tare) bugetul local. Si ca sa fim bine intelesi, am intrat in acest joc desi sunt aproape sigur ca nu primarul a postat mai sus ci un politruc din tabara lui. Discutia va garantez ca nu va rezolva nimic ci va esua in balacareala obisnuita, atata timp cat balacareala face rating si mai iese acolo un banut. Simt o imensa sila mai mult de noi decat de primar si consiliul local atata timp cat vad ca societatea civila nu se poate coagula in nici un fel. Trebuiesc persoane oneste si calificate nu derbedei in fata carora mergem in poante pentru ca ne primesc si pe noi sa scrim aici pe site-ul lor. Parca asa va exprimati candva domnule Geoarsa.

  Răspunde
 32. richard gioarsa
  richard gioarsa says:

  Domnule, dumneata crezi ca la 52 de ani, dupa ce si cel mai neinsemnat lucru pe care-l posed este dobandit cu bratele si mintea mea, dupa ce nimeni nu mi-a oferit ceva fara munca, cu un munte de griji si stres, mai pot fi inregimentat de cineva, undeva ? Pai am adunat in mine un noian de nemultumiri, de frustrari, toate presarate cu nedreptati traite, nu auzite. Nu ma plec in fata posesorului acestui site, nu am de ce. Nu urmaresc un tel, nu am un target la care vreau sa ajung, Bogdan are varsta copilului meu…Sunt pacifist de felul meu dar las in nici un caz. E neinteresant, dar am pierdut in viata foarte mult datorita coloanei, datorita adevarului spus franc… Uneori, in contextul in care traim, e clar ca nu am procedat bine. Daca viceprimarul e asimilat ca partas la derapaje, va fi sanctionat de electorat, eu nu am caderea sa-l trag de maneca. Nu sunt totdeauna de acord cu ceea ce voteaza consilierii, dansii stiu asta, o spun deschis cand ne intalnim, fara ocolisuri si cu argumente. Puneti, domnule pro 2012, etichete care dor si catalogati oameni pe care nu-i cunoasteti in lasi, partinitori, partasi la jaf, praduitori, derbedei…Nu e prea mult ? Mananci cu un om un munte de sare si tot nu-l cunosti, Dvs. chiar ati reusit sa-mi stiti amarata asta de viata incat sa va induc lasitatea, lipsa de coloana, servilismul ca fiind modul meu de existenta ? Desi nu are importanta, va inselati. (cat priveste IP-urile, eu l-am facut public pe acest site. Asta asa… din lasitate. ) Numai bine.

  Răspunde
 33. click
  click says:

  [quote name=”pro2012″]Si ca sa fim bine intelesi, am intrat in acest joc desi sunt aproape sigur ca nu primarul a postat mai sus ci un politruc din tabara lui. [/quote]

  Cum sa fi fost primarul cel care a scris? Se stie ca nu pune un punct in 10 randuri scrise pentru ca isi tine respiratia atat timp cat compune

  Răspunde
 34. Expresul de Buftea
  Expresul de Buftea says:

  Ești o mare mizerie de om și să nu crezi ca dacă nu ți-am șters mesajele astea vei putea mânca in continuare rahat aici.

  Problema ta PERSONALA cu mine nu se poate rezolva decat printr-o discutie bărbătească, dar ești doar o fetiță de șosea, te ințeleg.

  Nu prea iți merg afacerile, este?

  Răspunde
 35. pacalici
  pacalici says:

  Laba trista, loseri, cheliosi, transpirati, ratati, gusati, retardati, tarani, mancatori de rahat…Asa ne gratuleaza cel ce este platit din banii nostri. Mai rau este ca poseda o doza de rautate, o boala cronica canalizata spre razbunare, o draconica satisfactie data de supararea semenilor. Rar gasesti un specimen de acest fel, rar este acceptat de vreo comunitate. Ne-a pricopsit edilul cu el, si ma intreb cit il mai putem suporta? Ne supune unui supliciu, unui spectacol grotesc si pentru asta primeste si bani. Mi-e greata.

  Răspunde
 36. nume
  nume says:

  [quote name=”primar”] terenurile neidentificate si alte obiective pierdute de-a lungul timpului..[/quote]
  Daca timpul va permite, v-as ruga sa ne spuneti care ar fi aceste terenuri si obiective pierdute de-a lungul timpului. Multumesc anticipat.

  Răspunde
 37. red hat
  red hat says:

  Primarul asta se afla in slujba cetatenului pe principiul: „Dormiti linistiti . Primarul slujeste ”
  Mai usor cu justificarile astea de 2 lei , nea nelule .
  In plus daca din fondurile locale te-ai umflat asa , sa vedem ce se intampla cand or veni fondurile europene.

  Răspunde
 38. Expresul de Buftea
  Expresul de Buftea says:

  Uăiiii, dar ce i-o zisăși! Cel mai jmeker mare ești tu! Păi el se bagă in semă cu noi? In fond cine e el? Un nea Nelu, nu?!

  Ne mai mirăm și ne dăm cu curul de pământ că nu ne bagă in seamă nemulțumirile, că nu ne răspunde la toate aberațiile… Adică vine el și ne explică ceva decent și noi il luăm la mișto, că noi suntem Scufița Roșie de pe internet, ce știe fraierul!

  Și uite așa prinde omul ură pe site și pe mine (doar nu pe toți anonimii) și ne bagă bețe in roate, din cauza unor viteji de pe net! In loc să avem un dialog decent și util, dăm cu bâta in baltă… că noi suntem rivali politici și ni se rupe!

  Și uite așa unii care adresează intrebări decente, cum a făcut „nume”, nu vor avea parte de răspunsuri, că doar primarul are mai multă minte decât să se coboare la unii care „red hat „… Și Sufița Roșie face caca (deși e greu de crezut, nu?), dar tu ai făcut chiar in potecă, când aveai ditamai pădurea la dispoziție!..

  Să-ți fie de bine acum, ce să-i faci, aia e… dacă n-ai putut să te ții până acasă!

  Răspunde
 39. red hat
  red hat says:

  Ce s-a intamplat expresule ?
  L-am deranjat pe sefu si ti-a spus sa ma pui la zid ?
  Am avut si eu si altii intrebari pertinente , dar raspunsul e tot pe langa , asa cum ii este caracteristic primarului , iar faptul ca banii sunt cheltuiti aiurea este observat de multi , dar daca posteaza ceva sunt „ocariti” de tine si de lingaii primarului .
  Crezi ca daca iese tot Nelu , ai si tu un loc de consilier?
  Hai ca te pricepi la abureli .
  Daca nu iti convine ce scriu , blocheza-mi mesajale .
  In ceea ce priveste nivelul lui Nelu , nu ma astept sa coboare ca oricum traieste in lumea lui si in cultul personalitatii , iar eu nu am aceleasi principii si subiecte ca si el . Oful meu este ca am prea adanci radacini in Buftea si ma deranjeaza hotia .

  Răspunde
 40. securist dement
  securist dement says:

  Si cum faci tu sa-i demasti? Eventual ii cauti la ip-uri si le publici concomitent cu complimentarea cu adjective de mahala. Asa este site-ul independent , de opinii libere? Ce treaba ai tu cu „postacii de partid”? Fac parte din partide interzise? Mesajele legionare si fasciste sunt pe gustul tau. Ti-ai dat de mult arama pe fata, nu este nimic de capul tau, este din ce in ce mai clar ca joci de fapt un rol de provocator.

  Răspunde
 41. securist dement
  securist dement says:

  Bai cap sec, pe cine faci tu oligofren securist. Ti-ai facut site sa ne vorbesti ca ultimul magar cand nu-ti convine.Bai tristule, noi nu avem afaceri dubioase ca tine si nici nu oferim carnati expirati ca se ne mai scrie lumea pe site. O arzi pe uscat….. si ce ar fi sa-ti spun si eu ca mata este curva. Altfel nu nastea un ratat ca tine. Iar te-ai apucat sa fumezi etnobotanice?

  Răspunde
 42. securist dement
  securist dement says:

  In perioada stalinista erau tot asa niste tovarasi care „demascau” asa zisii uzurpatori ai democratiei populare. Minerii si muncitorii de la IMGB erau si ei „oameni de bine”. Tu, ce fel de om esti si pentru cine lucrezi? Am crezut ca este ceva de capul tau dar in afara de tupeu si un dialog de mahala nu esti de altceva in stare.

  Răspunde
 43. richard gioarsa
  richard gioarsa says:

  Imi place cum zice „nume”la cate un comentariu : „am ras”. Copiindu-i sintagma (imi cer scuze daca il deranjeaza ca-l citez), am ras si eu la comentariul securistului dement. Bogdan, destui au ceva cu capul tau. Ba ca esti tuns si te fac chelios, ba ca n-ai nimic in el. Eu as fi mandru sa-mi gaseasca cineva defecte fizice (chiar daca nu le-as avea) in detrimentul handicapului psihic. Parca, parca incep sa cunosc stilul de exprimare…

  Răspunde
 44. Expresul de Buftea
  Expresul de Buftea says:

  Sunt oameni de cea mai joasă speță, domnule Richard, oameni care ar face orice pentru a le fi lor bine! Nu numai că ți-ar bate cu cea mai bolnavă plăcere cuiele la sicriu, dar ar mai și scuipa inăuntru.

  Se țin de capul meu ca ultimii dereglați pisihic, iar pentru că au impresia că eu le sunt concurent, in loc să pună mâna la muncă (chiar și cu cârca) și să-și vadă de trabă, preferă să arunce cu rahat in mine. Că așa au invățat ei că se fac afacerile!

  Mai ii dau o fasole și o zeamă de varză ziaristului, mai vomită și ăla ceva și uite așa au impresia că vor reuși in viață și in afaceri.

  Și totuși, chiar așa de important am ajuns, să mi se facă așa ceva de către niște oameni atât de apreciați de comunitatea noastră?

  Răspunde
 45. securist dement
  securist dement says:

  Esti prea greu pentru tine ca sa intelegi ceva….. Si eu am ras, stimate domnule Richard, de foarte multe comentarii despre lustre expirate si invitatii la bere. Acum rad de linguseala gretoasa si de trimiterea la handicapul psihic. Nu intamplator se spune ca chelul isi pune mana in cap. Ati esuat lamentabil, de acum puteti sa-l invitati la o bere si pe pacalici…..

  Răspunde
 46. pacalici
  pacalici says:

  Eu am baut bere cu multi, chiar si cu Richard. Ca inca nu se stie identitatea mea e una, iar ca as fi ciumat, e alta. Ca om, n-am nimic cu Richard sau cu altcineva. Ca individ implicat in politica, am, asta e altceva. Nu-mi pune in circa, 1989, 2012, pro2012, Anca T, ce nu-mi apartine. Linge blide in alta parte, la prietenul tau unde toti aia doi care comunicati pe site „va iubiti sincer”.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *