Vocea bufteanului… Abuzuri in privinta parcarilor

Tot mai multa lume ne semnaleaza probleme cu parcarile din Buftea, mai precis, abuzuri ale Primariei Buftea, prin societatea sa, Buftea Admin Cons. Am semnlat eu o data, de doua ori, dar deja ele au inceput sa curgă de la tot mai multă lume. Oi fi eu prost, hoț sau rau intentionat, dar și restul?

Primaria a amenajat parcari in spatele blocului R1 din Centru, unde este sala de sport. In unghiul drept al blocului, a amenajat locurile de parcare numerotate cu 12 si 11, dar pe modelul Doreii de la Buftea Admin lovesc din nou, cand locurile de langa (13 si 10) sunt ocupate, nimeni nu mai poate intra sau iesi de pe 12 si 11. In concluzie, locurile 12 si 11 sunt de nefolosit ca parcari. De ce sa ceri taxa pe ele?

In conditiile astea, un cetatean (foto masina alba) si-a pus masina pe unul dintre aceste locuri (12), profitand de faptul ca vecinii din lateral (13 si 10) ii sunt prieteni si ii poate apela la telefon, in caz ca acestia parcheaza dupa el, blocandu-l. Nu a platit acel loc de parcare, pentru ca, sustine el, in aceste conditii acela nu poate fi numit loc de parcare cu plata.

Dimineata gaseste in parbriz un avertisment de la Politia Locala, care il someaza sa-si plateasca acel loc, in caz contrar urmand a fi amendat.

Ne oprim un pic aici si marcam in continuare faptul ca Politia Locala nu te poate amenda pentru ca ocupi un loc de parcare gol, public, al nimanui. Si ei stiu asta, dar e doar un santaj bine pus la punct de Primaria Buftea pentru a stoarce bani de la cetateni. Tu ar trebui sa te sperii si sa te duci sa-l paltesti.

Revenind la cetațeanul nostru, in urma avertismentului primit, a luat legatura cu Politia Locala si cu firma primariei, Buftea Admin, și i-a chemat la fața locului să le demosntreze că acelea doua nu pot fi locuri de parcare amenajate. Evident, nu i-a convins și a sunat la primarie, vorbind cu domnul primar. Nici pe acesta nu l-a convins, primarul susținând ca un om civilizat ar trebui sa-si plateasca parcarea.

Mai fac o pauza sa explic ca platitul locului de parcare nu e nicidecum un semn al civilizatitie. E doar o afacere pentru ei, facuta tot din banii nostri, dar doar atata timp cat noi avem nevoide de a rezerva (!!!!) locurile alea. Noi nu trebuie sa fim obligati sa platim o taxa pe o palma de beton, ci doar să o rezervăm daca avem nevoie. N-am nevoie, nu imi trebuie să fie rezervată? Mă descurc, nu mă poti amenda că nu parchez unde vrei tu, atata timp cat nu incalc nicio regula de circulatie! Și dacă am nevoie sa-l rezerv, dau banii, dar să mi-l garanteze cineva că va fi liber. Autoritatile noastre nu te ajuta cu nimic daca il găsești ocupat.

A doua zi, dupa ce au mestecat cum trebuie problema, dupa ce au facut un uriaș brainstorming, autoritatile au rezolvat problema. Dar cum? Au dat dreptate cetățeanului, dar i-au tras și un scuipat! O răutate. Au blocat cu doi stâlpi acesul in parcarile respective, numerele 12 și 11. Adică au recunoscut că nu pot fi numite locuri de parcare, dar, hei, stai ca ti-o fac… nici nu mai parchezi vredata acolo! “Totul pentru voi!” Cumpră-ți un loc de parcare! In plus, stiți cum se procedează la Buftea… numele cetățeanului neascultător și numărul mașinii sunt trecute pe lista neagră a autorităților.

 

Asa se procedează la Buftea. Iti amenajeaza parcari din banii tăi și pe urmă te șantajeaza și te mai și amendează ca nu cumperi locul de parcare! Adică să-l plătești de două ori, plus o eventuală amendă! Că așa cred primarii (ultimii doi) că inseamnă a fi civilizat!

Civilizat e să oferi condiții, sa garantezi acel loc de parcare, sa iei masuri daca cineva ti-l ocupa abuziv, sa ai la cine apela daca nu poti beneficia de el, și nu in ultimul rand, in cazul de fața… să faci naiba ceva cu cainii din această parcare. Nu te poti urca in masina din cauza lor, nu te poti odihni noaptea din cauza lor, nu poti duce gunoiul, nu iti poti lasa copiii să coboare singuri! O doamna celebra le-a făcut coteț in scara blocului și nimeni nu ia măsuri de ani de zile. Nici nu ne mirăm atâta timp cât doamna respectiva e cea care distribuie ziarele primariei prin cariter.

 

Cetățeanul rămâne cu un gust amar… “Inteleg ca autoritățile nu vor sa faca bine, dar macar sa ne lase sa traim… nu sa puna bete in roate. Vor ingrădi toate locurile unde oamenii ar putea parca masinile?”

]]>

11 raspunsuri
 1. gongonea
  gongonea says:

  “Ne oprim un pic aici si marcam in continuare faptul ca Politia Locala nu te poate amenda pentru ca ocupi un loc de parcare gol, public, al nimanui. Si ei stiu asta, dar e doar un santaj bine pus la punct de Primaria Buftea pentru a stoarce bani de la cetateni. Tu ar trebui sa te sperii si sa te duci sa-l paltesti.”

  Politia Locala ia banii degeaba; e sperietoarea primarului; forma fara fond inutila; mancatoare de bani publici. Cum ramane cu furturile nocturne de baterii; capace roti; piese auto tocmai din aceste parcari ? Stim, se va replica ca daca iti platesti parcarea ei nu au obligatia sa-ti pazeasca bunul. Cati hoti a prins aceasta mica militie locala ?

  Articolul tau intra in categoria “caruta cu prosti s-a rasturnat la buftea” ! Adica daca e al nimanui si nu poate sa-ti ia bani pe el macar sa-l blocheze cu niste stalpi de beton. Idioti !

  Răspunde
 2. replica
  replica says:

  Expresule,am fost partasmai mult sau mai putin,de la geam, la circul facut de Marin cand d-na de la admin a venit acolo.Au fost niste aberatii totale,desi incerca femeia sa ii explice civilizat cum stau licrurile.

  Nu vad ca este un abuz,din moment ce s-a deplasat la fata locului si a constatat ca este greu de intrat in zona respectiva, faptul ca a blocat acele locuri…daca Marinica al meu tare in gura i-a urlat femeii ca sunt impracticabile,desi el parcheaza de cand il cunosc in locul acela fara sa plateasca nici macar o data, ce vroiati sa faca? sa le lase asa ca un alt Marin sa urle din nou?

  Stiti ca la un moment dat acolo era o intelegere intre noi vecinii sa nu platim?Pai de ce unii sunt prosti si platesc ,altii sunt tari in gura urla,ameninta o femeie si gata nu mai platesc ca si pana acum?

  Expresule de ce nu te interesezi cum stau lucrurile atunci cand acuzi?mai intreaba si pe altii si nu mai acuza fara sa ai habar ,dupa spusele unuia si altuia,daca esti impartial fii….Stiai ca pe locul acela daca parchezi vine Marin si face circ,deci il foloseste ,dar face circ ,ca poate ,poate o intimida pe d-na aceea…saraca am impresia din ce ii spunea ca il cunoastea de mult,dar daca ai fi asistat la discutie nu ai fi inteles de fapt ce doreste Marin ,se contrazicea singur….

  noi vecinii care platim locurile vedem un lucru bun blocarea acelor locuri si asa cum incerca d-na le va bloca si in baza de date ca sa nu fie si alte probleme de acum incolo…dar ce sa intelegem noi cei carora ne place circul????

  Răspunde
 3. ruxi
  ruxi says:

  Bai frate de cand stiu eu locurile de care vb din spatele bl meu au fost cu plata ,insa noi aveam un pact sa nu platim…

  Vrei sa sti ce circ a facut Marin acolo ca d-na aceea care incerca sa ii explice dandu-i dreptate si spunandu-i ca le va bloca ca sa nu se mai intample asa ceva…ca le va nota si in gestiune sau baza ca sa nu mai fie date nimanui …d-na bine intentionata ,dar ce sa faci cu Marin….daca parca careva acolo pe locul acela era un inreg scandal in bloc sau in spatele bl.Cred ca nu a platit niciodata un loc aici era buba …ca cineva il intreaba de sanatate.Pe locul 10 de multe ori nu lasa pe nimeni sa se aseze ca sa poata intra el in 12 … De ce doar acuzati si nu vedeti partea buna a lucrurilor? ca sa nu mai fie acuzati ca sunt locuri pe care nu se poate parca si ca sa nu se mai duca vecinii ,ca stiu si eu cativa sa spuna ca unii sunt prosti ca platesc si altii care nu au platit niciodata un loc dar au pretentii ca sunt ale lor , firma a inchis unghiul acela mort…de ce spui ca cer bani cu japca?I-a oferit d-na lui Marin nu stiu cate locuri,dar raspunsul lui a fost ca ala e a lui nea… celalat a lui nea…si cum sa poata sa le ia locul…d-na i-a spus ca sunt neplatite si deci nu sunt ale nimanui….darexact cum spuneam ,avem locuri de cand avem masina dar nu le-am platit niciodata,facem scandal si gata …rezolvat

  Răspunde
 4. un oarecare
  un oarecare says:

  Se pare ca nimeni nu observa un lucru esential- parcarile sunt amenajate fix sub geamurile celor de la parter.Care este distanta minima legala la care pot fi amenajate aceste parcari de la geamul apartamentelor de la parter? Chiar nimeni nu sesizeza si acest apect ?

  Răspunde
 5. ruxi
  ruxi says:

  Ia uita-te bine expresule si vezi cum se poate intra fara stalpii montati pana si pe ultimul loc 11(poza 1),uita-te ca trasamentul este inchis si daca esti un om cu bun simt nu ar tr sa parchezi …dar va spun acolo parcheaza M de ani de zile ,considera ca e locul lui si gata.
  Poza 2 – noi vecinii consideram a fi un lucru bine facut pt ca altfel se mai trezea un alt M sa faca scandal ,desi o inebunise ca sun impracticabile…femeia ii explica ca asa le are in gestiune si ca cei de la ADP asa le-au avut din 2008, intr-adevar locurile alea asa au fost mereu,M stia asta dar nu trebuia sa fie si el,pe fata, impotriva Primariei…
  De ce il vedeti ca abuz? Pai noi care platim suntem prosti?
  Voi cu gura mare care rezolvati sunteti destepti?
  Vad a fi cea mai buna solutie aceea de a bloca 2 locuri niciodata platite de cand au fost facute si denumite de unii impracticabile,desi ei acolo parcheaza …ca poate maine o chema pe d-na altcineva si ii spunea ca M cand a iesit i-a lovit masina si o acuza ca i-a dat un loc greu accesibil si iar suporta femeia un necioplit care o jignea,ca sa ma ierte M daca eram eu in locul ei ii crapam capul la cum urla … dar vreti sa va spun ca ei s-au inteles sa parcheze acolo in ordinea aceea si sunt neplatite 10,11,12,13,14 asa cum ii spunea d-na scandalagiului.I-a oferit alt loc ,dar nu a vrut ca de e greu sa traim ca in strainatate ,sa fim civilizati,ca tot ii spunea d-nei de strainatate….pai daca vrei frate strainatate hai sa ne civilizam.

  Răspunde
 6. Bogdan Tobă
  Bogdan Tobă says:

  replica si ruxi… am o rugaminte, nu te mai semna diferit si nu te mai da vecin. Ti-ai facut si cont pe facebook special pentru postarea asta. La fiecare discutie despre parcari incerci sa ne vrajesti, ca voi sunteti aia cinstitii si noi hotii, dar nu asa ne convingeti sa platim taxa de parcare.

  Răspunde
 7. ruxi
  ruxi says:

  Scuza-ma Expresule sau Vecine,nu sunt una si aceeasi pers…
  locuiesc in R1 , nu conteaza asta ci faptul ca nu aveti dreptate , mi se pare anormal ceea ce am vazut si ceea ce acuzati…e parerea mea, asa cum si voi o aveti pe a voastra.daca un om face o sesizare si deplasandu-se la fata locului se constata ca doua locuri neplatite niciodata sunt greu de accesat ,solutia cea mai buna este cea gasita de administratorul locurilor si pe viitor se termina cu discutiile …se bloccheaza si nu le poate lua altcineva si gata…care e problema?Ne place sa facem discutii inutile.daca se gasesc solutii nu e ok,daca nu se gasesc iar nu e ok…cine mai intelege?Oricum nu imi face plaxcere sa discut asa ca mi-am spus parerea si gata.

  Răspunde
 8. satelit
  satelit says:

  Marinele nu mqi umblq cu cioara vopsita , mai bine mergi sa ti platesti loculde parcare in zona amenajata special, nu la etj 4 unde stai tu

  Răspunde
 9. FBI
  FBI says:

  [quote name=”gongonea”]https://www.youtube.com/watch?v=gRAmFQwUiz4

  ****cenzurat****[/quote]
  Bai gogonea, am impresia ca esti doar un biet militian complexat. Scuze me, police man. Daca nu ai inteles inseamna ca am dreptate. Daca ai inteles totusi, insemna doar ca stii ceva ingleza, restul ramane valabil.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *