Vin alegerile, se urnește proiectul "Cartier pentru tineri"

Cum anticipam imediat după alegerile din 2012, proiectul „Cartier pentru tineri” a fost ingropat și scos la iveală din nou in prag de alegeri 2016. Este o veste imbucurătoare pentru sutele de tineri care și-au făcut speranțe că primăria ii poate ajuta cu un teren, utilități și un proiect de casă, dar din păcate mulți dintre ei au pierdut trenul, și-au luat deja case, apartamente și s-au indatorat pe viață la bănci. „Cartier pentru tineri” a fost un proiect inițiat de fostul primar, dar care l-a amânat crezând că va ieși din nou primar. Actualul l-a ascuns 3 ani de zile și nimeni nu poate ințelege lipsa de comunicare și informare a tinerilor care iși făceau planuri de viață. In aceste zile pe terenul destinat cartierului se lucrează la introducerea apei curente, semn, nu că tinerii se pot apuca in curând de construit, ci doar că proiectul nu a fost abandonat și sunt speranțe. Cel mai probabil se vor putea apuca de construit, dacă toate merg bine (mai precis, dacă merg cum vrea primarul), la anul inainte de alegeri. Reamintim că loturile au fost acordate tuturor tinerilor care au depus dosarul și care au demosntrat că nu au proprietăți, dar au venituri să poată construi. Nu s-au acordat nici pe șpăgi, nici pe ochi frumoși, rămânând destule loturi libere, pentru care probabil se vor mai depune dosare. Un istoric al telenovelei „Cartier pentru tineri” găsiți in link-urile din subsolul articolului. Pe Facebook cineva a creat un grup  Cartier pentru tineri Buftea unde toți cei cu dosarele depuse, și poate și alții care doresc depunerea, se pot alătura și pot comunica despre acest proiect. Recomand acestora să se adune 10 persoane și să meargă urgent la primar pentru a solicita informații și garanții! Dar, 10, că pe 2-3 e ușor să-i duci cu preșul!  

In sfarsit, un semn din partea primariei privind Cartierul de Locuinte pentru Tineri. E semn bun?

Terenurile pentru tineri… de ce nu se mai aude nimic?

Precizari in legatura cu loturile acordate tinerilor

In sfârșit o luminiță in cartierul tinerilor!

Terenurile pentru tineri

S-au afisat listele cu terenuri pentru locuinte

]]>

2 raspunsuri
 1. ALEXE TUDOR
  ALEXE TUDOR says:

  Nu vrea sa ma gandesc in ce fel se va construi noul cartier. Cand erau in constructie blocurile ANL din centru (numai ANL nu sunt, majoritatea nemeritand sa locuiasca acolo), nu exista sa treci prin zona sa nu te intrebe vreun muncitor daca vrei ceva de acolo. Orice, de la ciment, lavabila, glet, la cabluri de instalatii electrice, prize sau intrerupatoare si asta in legatura cu cei ce le gestionau. Se vede acum dupa multi ani in ce stare au ajuns pe exterior. Sa ne fereasca de un cutremur ca in ’77, la cat material a fost furat.

  Răspunde
 2. Mihai Zaharaia
  Mihai Zaharaia says:

  Sunt curios si intreb: Cum rezolva problema categoriei de folosinta a terenului? Era islaz pe vremuri iar conform legii „Amplasarea construcţiilor de orice fel pe terenuri agricole din extravilan de clasa I şi a II-a de calitate, pe cele amenajate cu lucrări de îmbunătăţiri funciare, precum şi pe cele plantate cu vii şi livezi, parcuri naţionale, rezervaţii, monumente, ansambluri arheologice şi istorice este interzisă.” Era un canal mare al ANIF chiar la marginea parcelei parc. Sunt si niste excavatii arheologice in zona si asta complica putin lucrurile. Terenul avea categoria de folosinta Teren Agricol. Prin apropiere era si un obiectiv militar pe vremuri, alte complicatii. Sper sa se fi rezolvat toate problemele pe care Stoica le-a intimpinat atunci.

  Răspunde

Urmăritori & Pingbacks

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *