VIDEO – Ansamblul buftean "Doina Ilfovului" și prioritățile primarului

Nu vreau sa fie un articol despre ansamblul folcloric al Centrului Cultural Buftea, numit „Doina Ilfovului”. Despre performanța lor am scris pe Facebook, i-am lăudat sincer, i-am incurajat și am mediatizat participarea lor la concursul dela ProTv.  Evident că i-am și votat in concurs.

VIDEO – lamaruta.protv.ro – Povestea ansamblului „Doina Ilfovului”

Știm că ansamblul ăsta a luat nastere din ambiții personale ale familiei Pistol, ba chiar și datorită pasiunii lor pentru așa ceva, și eu nu pot decât să salut oamenii pasionați. Dar dincolo de faptul că sora primarului e numărul unu in acest ansamblu, nu deranjează, nu pare nimic aiurea. Sunt 50 de bufteni care se bucură, plus famiile lor. E ceva.

Nu mă apuc nici să investighez ce sume se cheltuie cu acest ansamblu, că nu-mi place să trag la răspundere actele artistice, pe care cred că ați văzut că le susțin oricând. M-am interesat un pic, nu e panică, nu se cheltuie aiurea, dar vreau să vă vorbesc un pic de prioritățile celui ce distribuie aceste sume. Să nu fiu totuși iar patetic și să am pretenția că 20 000 euro pe an se pot duce mai intâi pe construcția primei creșe din Buftea, nu pe pasiuni persona și distracții!

Intotdeauna m-am mirat de mediatizarea excesivă a acestui ansamblu buftean, probabil ați asistat in ultimul timp și la glume cu prea puțină sare din partea mea față de acest subiect. Nu sunt un fan al folclorului, dar eu recunosc asta, spre deosebire de 90% din români! In orice fițuică locală te uiți, la orice eveniment local participi, nu poți să ratezi Doina Ilfovului.  Nu dereanejaza, dar ne mira… altii nu au norocul asta.

.

Am zis că nu e un articol despre ei, să revin, totuși!

De 5 zile autobuzul 102 nu mai circulă, oamenii neanunțați de nimeni, au stat ca proștii in stații și au ingheațat de frig, ratând ziua de muncă! Azi, un domn in vârstă a mers la primar și l-a intrebat de problemă.

Fotografia postată de Expresul de Buftea.

Mai ieri va vorbeam de campionii la comunicare, Primaria Buftea! Suntem ca pe vremea lui Ceasca… se strica autobuzele, stau oamenii zile in sir ca prostii in ger in statii asteptand inutil, ca nu sunt in stare de un comunicat, de un anunt lipit in statii, de o pagina de facebook, de nimic!

.

In schimb, anuntul cu Ansamblul Doina Ilfovului, care se duce azi la Maruta, a putut fi pus pe site-ul primariei, la toate scările de bloc si pe tot Facebook-ul… dar astea sunt prioritatile! Nu au putut lipi afișe in stații, dar au putut la scări de bloc. N-au avut autobuz pentru linia 102, dar Doina Ilfovului a mers cu autobuzul primăriei azi.

Respect 0 fata de cetateni. Apoi mi-am dat seama de ce s-a meditatizat atât de mult această apariție! Important e că domnul și doamna Pistol s-au distrat azi live la ProTv, au capitalizat voturi și s-au folosit de imaginea și munca celor peste 50 de copii și părinți din Ansamblul Doina Ilfovului. Mai trist, apariția lor in fruntea copiilor a cântărit greu la vot. Noi, buftenii, ne-am mobilizat exemplar, am distribuit și am votat, nu cred că mai slab decât ansamblul din Neamț. Fetele si baietii nostri au fost super, dar am pierdut duelul.

Si stiti de ce? Măruță are mulți telespectatori, neutri in mare parte, din afara Ilfovului și Neamțului. Câți dintre ei ar vota cu echipa care, spre deosebire  de cealaltă,  e condusă in platou, in direct, de un primar și sora sa? Din pacate, domnul primar a crezut ca el insusi va aduce voturi in plus, ca buftenii se vor inghesui sa voteze, sa-i gireze activitatea. Na, ca a pierdut la vot, aici nu a fost ca la el in batatura, unde ia 72% fara sa coboare din masina!

VIDEO – Gheorghe Pistol in direct la Măruță

.

Apropo 1… e pentru prima oară in viața noastră cînd primarul Psitol e in direct la o televiziune, el refuzând orice propunere de până acum. Normal, una e să fii live la publicul lui Măruță, cu batai pe umar si fără intrebări incomode, și alta e să participi la TV in direct, la dezbaterea electorală cu competitorii sai din 2016, pe care a refuzat-o ca un laș. Pistol prefera discursuri goale, invațate pe de rost și, eventual, monologuri ironice, când tu ești singur și el cu 20 de oameni.

Apropo 2… După cum se laudă, ansamblul finanțat de Primăria Buftea desfășoară acte artistice des la emisiuni TV și spectacole folclorice in diferite localități si se vrea unul profesionist. Sper sa nu ajunga sa foloseasca gratis acesti copii la cumetrii ale primariilor peneliste!

Actul artistic se plătește, iar directorul Centrului Culutral Buftea, dar si coregraful ansamblului, stiu foarte bine asta. Ei sunt platiti bine, dar nu despre ei e vorba. Ce se intâmplă cu banii incasați sau care vor fi incasati de acest ansamblu din spectacolele viitoare? Nu vorbesc de aparitii TV , serbari sau concursuri, ci de spectacolele organizate de alte primarii! Știți câți bani a plătit Primăria Buftea pe acte artistice luna trecută? 6 600 lei pe o oră de concert fanfară de 1 Decembrie, 13 000 lei pe câțiva dansatori de Crăciun și 86 000 lei pe 4 trupe de „aritiști”, din care, majoritatea a dat din cracii goi pe scenă de revelion, ca să cheltuie banii luați de la noi, in ianuarie, in vacanțe in insule exotice.

Cursurile de dans popular sunt gratuite, la fel costumele, deplasarile, spre deosebire de cursurile de balet, tot de la Centrul Cultural, unde platim fiecare parinte 15 lei pe ora, plus costumele. Atunci ansamblul, daca se vrea profesionist cum zic ei, ar cam trebui sa se autosustina prin onorariile viitoare, nu doar sa cheltuie bani publici pentru a satisface capriciile familiei Pistol.

]]>

4 raspunsuri
 1. Lorelei
  Lorelei says:

  Eheeeeiii, Expresule, mai ai de cercetat pana sa afli ca parintii au semnat, unii „ca primaru'”, ca nu au pretentii materiale legate de vreo aparitie publica, fie ea si televizata! Mezinii nu aveau camasi gratuite pana anul trecut, inca nu m-am lamurit daca acum primesc creatiile doamnei Pistol sau inca mai investesc parintii… Si lista poate continua daca faci niste…sapaturi!

  Răspunde
 2. Bogdan Toba
  Bogdan Toba says:

  N-a vrea sa fac prea multe sapaturi, e un subiect sensibil, si cel putin 100 de oameni (parintii) mi-o vor lua in nume de rau. Uite ca parintii sunt multumiti, totusi. Nu am auzit pe cienva sa fie deranjat ca ii apar copiii gratis in spectacole sau ca se pozeaza primarul cu ei. As zice, din contra, parintii sunt entuziasmati, mai ales daca nu vin cu bani de acasa. Deci e treaba lor. Treaba noastra e sa remarcam daca se cheltuie bani publici si sunt folositi copii pentru imaginea primarului, ca asta nu e normal, indiferent de ce ar zice parintii.
  Oricum am da-o, primarul le-a atarnat ca o piatra de gat copiilor la aceasta emisiune. El a fost in fata, dar tot el i-a tras in jos!
  Pentru costume stiu sigur ca s-au aprobat daca nu ma insel 1 000 euro intr-o sedinta recenta de consiliu local. Ansamblul asta isi are originea, daca nu ma insel, intr-o echipa de dans popular a unui baiat, Cristian Ciripan, parca, care a fost pus de Pistol pe liste la alegeri, a iesit chiar si consilier local, dar a fost tras pe dreapta, apoi alungat de la echipa de dans, si adus-o doamna Mandroc in locul lui. Am inteles ca parintii au fost foarte nemultumiti de acea schimbare initial, primarul convocandu-i in sala de sedinte, unde le-a explicat niste treburi… Tot atunci a disparut si d-na director de la Centrul Cultural, fortata sau nu, si-a dat demisia, in legatura cu acest caz cred.
  Dar totul e bine, ansamblul face treaba buna, iar parintii sunt multumiti acum.

  Răspunde
 3. Cristoloveanu
  Cristoloveanu says:

  Poate nu a-ti inteles Pistol nu a facut , nu face si nu va face nimic gratuit pentru nimeni nici macar pentru maica-sa si taica-su, pe Margareta tot el a ” divortat-o” din motive pur economice (putem detalia cine e curios), in primarie la fel a procedat pana i-au ramas numai cateii inclusiv vicele!!!

  Răspunde

Lasă un răspuns

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *